Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πόσο κόστισαν οι ιστοσελίδες των τριών πρώην δήμων;


Το κόστος κατασκευής των ιστοσελίδων στους τρεις πρώην Καποδιστριακούς δήμους Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Ζαβέρκου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ.Λευτέρη Κεραμιδάκη, το site του πρώην δήμου Θερμαϊκού στοίχισε 185.873 ευρώ,  και μέσα στο ποσό αυτό περιλαμβάνονταν τόσο το λογισμικό, όσο και η προμήθεια των servers.

Ο κ. Κεραμιδάκης δεν γνώριζε για να δώσει πληροφορίες σχετικά με τα sites  των άλλων δύο πρώην δήμων, και το μόνο που ανέφερε ήταν ότι η μεν ιστοσελίδα της Μηχανιώνας κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», ενώ για το site της Επανομής είχε ασχοληθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Επανομής κ. Χρήστος Γεροβασιλείου.
Όπως είπε, η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής της ιστοσελίδας του πρώην δήμου Θερμαϊκού, ήταν κατά 75% από κοινοτικά προγράμματα και κατά 25% από εθνικούς πόρους και μετά την ολοκλήρωση της, ελέγχθηκε από τρεις επιτροπές αξιολόγησης που τα βρήκαν όλα καλά και τα σχετικά παραστατικά μπήκαν στο αρχείο.
Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θερμαϊκού με την ευκαιρία ανακοίνωσε ότι ετοιμάστηκε μια νέα ιστοσελίδα του δήμου, πιο λειτουργική και φιλική για τους χρήστες, που βρίσκεται τώρα σε πειραματικό στάδιο και σύντομα πρόκειται να βγει στον αέρα. Κι εκεί όπως είπε, θα αξιοποιηθούν και όλα τα στοιχεία (ιστορικά κλπ) που υπήρχαν στις ιστοσελίδες της Μηχανιώνας και της Επανομής που έπαψαν να λειτουργούν από πέρσι.

Μηδενικό το κόστος του site της Επανομής
Με την ευκαιρία και καθώς αναφέρθηκε το όνομά του, απευθυνθήκαμε στον τελευταίο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Επανομής κ. Χρήστο Γεροβασιλείου, ζητώντας πληροφορίες για το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας που διέθετε ο δήμος, καθώς κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι στοίχισε ανάλογα με το site της Περαίας.
Όπως μας είπε γελώντας, ο δήμος Επανομής, μέχρι την ώρα της κατάργησής του, δεν είχε πληρώσει ούτε δραχμή για το site που είχε. Καθώς, είχε αναλάβει κάποιος την κατασκευή της ιστοσελίδας, με αμοιβή περίπου 1.000 ευρώ, όμως φάνηκε ασυνεπής στις υποχρεώσεις του, καθώς το site δεν διέθετε τις λειτουργίες που προβλέπονταν. «Έτσι, όταν ήρθε και έφερε το τιμολόγιο, επειδή δεν έγιναν αυτά που συμφωνήθηκαν, έδωσα εντολή στην ταμιακή υπηρεσία να μην πληρωθεί, πράγμα που έγινε», κατέληξε ο κ. Γεροβασιλείου. Κάτι που μας το επανέλαβε και ο τέως δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης.   

2 σχόλια:

  1. Το ένα χιλιάρικο για μια ιστοσελίδα που δεν έχει πολλές δυνατότητες είναι αρκετό. Η Επανωμή ούτε καν αυτά πλήρωσε, αφού δεν την έλαβε με τις προδιαγραφές που είχε συμφωνήσει.
    Τα 185 χιλιάρικα είναι μια τεράστια υπερβολή. Για ένα δήμο με το μέγεθος του δήμου Θέρμης, μια πολύ καλή ιστοσελίδα θα μπορούσε να γίνει με λιγότερα από 20 χιλιάρικα (το πολύ-πολύ).
    Τώρα γιατί στοίχισε 180, ο καθένας μπορεί να κάνει υποθέσεις.
    Γνωστές καταστάσεις είναι όλα αυτά.
    Πως να μην έχουν πρόβλημα οι δήμοι μετά, όταν διασπαθίζουν έτσι το δημόσιο χρήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.