Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

H σύνδεση της Ιχθυόσκαλας Ν.Μηχανιώνας με την Μουδανιών

Tο θέμα της αναβάθμισης του υπάρχοντος οδικού δικτύου που συνδέει την Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας με την Μουδανιών, καθώς δεν επαρκεί για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες, τέθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ζητιάνους, θέλουν τους Έλληνες συνταξιούχους οι «θεσμοί»

Ζητιάνους, θέλουν τους Έλληνες συνταξιούχους οι «θεσμοί», γιαυτό και πιέζουν τώρα,  στο αποκορύφωμα των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, να μειωθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης στις κύριες συντάξεις στο 53,02% όσων είναι σήμερα.

Στη μία το μεσημέρι αρχίζουν τα δρομολόγια του "Κωνσταντή"

Στη μία το μεσημέρι σήμερα Σάββατο, ξεκινούν τελικά τα δρομολόγια του «Κωνσταντή» στα νερά του Θερμαϊκού. Η έναρξη των δρομολογίων ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί, όμως λόγω «διαδικαστικών ζητημάτων», όπως ανακοινώθηκε, το πρώτο δρομολόγιο του Κωνσταντή αναβλήθηκε για τις 13:00. 

Η αυτογνωσία, ο Ποταμός και τα … «πεντακόσια τηλέφωνα»

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι μεγάλο πράγμα να έχει κανείς την αίσθηση του μέτρου, να διαθέτει αυτογνωσία. Να ξέρει μέχρι ποιου σημείου πράττει σωστά και που έχει άδικο. Να αναγνωρίζει τα λάθη του και να διδάσκεται από αυτά, αντί να βλέπει τριγύρω του ιστορίες συνωμοσίας, ανεμόμυλους  και φανταστικούς εχθρούς.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

"Καλλιστώ": Καταστροφή του περιβάλλοντος στη "Σαχάρα"

Την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του οικοσυστήματος της παραλίας «Σαχάρα» στη Νέα Ηράκλεια, καθώς και της διπλανής περιοχής εκφράζουν και πάλι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, σημειώνοντας πως η παραλία έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές. Όπως επισημαίνουν, το πρόβλημα άρχισε πριν από λίγα χρόνια, οπότε και εμφανίστηκαν στην περιοχή τα πρώτα beach bar, ενώ έγινε ιδιαίτερα έντονο πέρυσι με την πώληση της παραλίας σε ιδιώτη μέσω ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την αξιοποίησή της.

Εβδομάδα Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετέχει φέτος στον εορτασμό με πολλές πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μαθητές και ενήλικες , που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους δημότες μικρούς και μεγάλους στις έννοιες του περιβάλλοντος και του εθελοντισμού και να παροτρύνει τους ενήλικες στη συνειδητή συμμετοχή, για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής όλων.

H περιπέτεια μιας εισήγησης και οι ... εξωθεσμικοί!

Δικαιολογημένη απορία αναγνώστη μας, που έσπευσε να μας τη διατυπώσει: Τι μεσολάβησε προκειμένου ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης να αποσύρει την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά «στο παρά ένα», την εισήγηση που υπήρχε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για τη μεταφορά των χρηματικών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος;

Εξόρμηση καθαριότητας στο Θερμαϊκό με συνδρομή της Αεροπορίας

Στην αεροπορία, κατέφυγε ο δήμος Θερμαϊκού για τον καθαρισμό του τμήματος της παραλίας που βρίσκεται μεταξύ Περαίας και Νέων Επιβατών, στο πλαίσιο μιας εξόρμησης που ανέλαβε η αντιδημαρχία Καθημερινότητας.

Καταπλέει στο Θερμαϊκό και αρχίζει δρομολόγια ο «Κωσταντής»

Καταπλέει το πρωί του Σαββάτου ο «Κωσταντής» και αρχίζει αμέσως τα δρομολόγια στο Θερμαϊκό Κόλπο, στο πλαίσιο της πιλοτικής θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Ήδη το καράβι έχει αποπλεύσει από τη Σαλαμίνα και αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη, αύριο νωρίς το πρωί, προκειμένου να ξεκινήσει τις θαλάσσιες διαδρομές προς τις ανατολικές ακτές του νομού.

Η παράταση μέχρι 26 Ιουνίου της ρύθμισης των 100 δόσεων

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών που απευθύνεται προς όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας, ζητά να ενημερώσουν τις Περιφέρειες και τους Δήμους για τη δημοσίευση στην Εφημερίδα Κυβερνήσεως της απόφασης με την οποία παρατείνεται για ένα ακόμη μήνα, μέχρι τις 26 Ιουνίου 2015, η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τους ΟΤΑ σε εκατό μηνιαίες δόσεις.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Κωλυσιεργεί η δημοτική αρχή για εκδήλωση της Πρωτοβουλίας!

Αφίσα συναυλίας που πέρυσι είχε οργανώσει η Πρωτοβουλία
Κωλυσιεργεί η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και βάζει εμπόδια στην παραχώρηση του αμφιθεάτρου των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα, προκειμένου η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού να διοργανώσει εκεί, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, πολιτιστική εκδήλωση, με την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε συν εργασία με την Θεατρική Ομάδα «Φύρδην – Μίγδην».

Απύθμενο θράσος εκπροσώπων της τρόϊκας: "Ζήστε Έλληνες με 300 ευρώ το μήνα γιατί είστε στα ... Βαλκάνια"!

Τόμσεν: Κορόϊδα Έλληνες, ζήστε με 300 ευρώ το μήνα γιατί είστε... Βαλκάνια!
Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις απαιτήσεις της τρόικας τα προηγούμενα χρόνια αλλά και την ιταμή συμπεριφορά του Πολ Τόμσεν, επικεφαλής των τροικανών στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δανός εμπειρογνώμονας είπε σε κάποια επίσκεψή του ότι και με 300 ευρώ μισθό, θα έπρεπε να ήμασταν ευχαριστημένοι γιατί είμαστε στα... Βαλκάνια.

O Περιφερειάρχης Απ.Τζιτζικώστας στην Ιχθυόσκαλα της Ν.Μηχανιώνας

Τις εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών της δεύτερης φάσης βελτίωσης των εγκαταστάσεων, έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και κατασκευάζεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Άτακτη υποχώρηση Μαυρομάτη-Τσαμασλή στο θέμα του Ποταμού

Άτακτη υποχώρηση της διοίκησης Μαυρομάτη και της «συμπλέουσας αντιπολίτευσης» Τσαμασλή, στο θέμα της εκχώρησης των 23,5 στρεμμάτων του Ποταμού στην ανώνυμη εταιρεία ΤΕΘ. Καθώς, υπό το βάρος των καταγγελιών της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», της προσφυγής της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και της ενημέρωσης του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το θέμα αυτό, αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, παίρνοντας πίσω την εκχώρηση της έκτασης.

Ενισχύεται σύντομα το Κ.Υ.Μηχανιώνας, λέει το υπουργείο Υγείας

To Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας που εξυπηρετεί τους κατοίκους του  δήμου Θερμαϊκού και των γειτονικών περιοχών, θα ενισχυθεί στο πλαίσιο της πρόσληψης 4.500 μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Υγείας εντός του 2015. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Α. Ξάνθος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και Λίτσα Αμανατίδου.

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η σκευωρία κατά Ι.Τσακμάκα

Σαν χάρτινος πύργος, κατέρρευσε η σκευωρία λάσπης που επιχειρήθηκε να στηθεί εις βάρος του δημοτικού συμβούλου της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Γιάννη Τσακμάκα για το θέμα της υπεξαίρεσης ποσού 54.000 στο ταμείο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ από υπάλληλο του Δήμου. Και με ατράνταχτα στοιχεία που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο, απέδειξε πως η προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση αυτή και κατασυκοφάντησής του, απέβλεπε στην πολιτική του εξόντωση.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 25 χρόνια του ΚΑΠΗ Επανομής

Πανηγυρική πολιτιστική εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυση και συνεχή λειτουργία του, οργανώνει το ΚΑΠΗ Επανομής αυτό το Σάββατο 30 Μαίου, στις 7:30 μ.μ. στο δημοτικό θέατρο Επανομής, με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα αλλά και … πάρτι, που το οργανώνουν τα εγγόνια των μελών του ΚΑΠΗ, με βαλς, τσατσά και ροκ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

Οικονομική κρίση: Το 42% των παιδιών χωρίς φυσιολογικό βάρος

Tο 42% των παιδιών που φοιτούν σε σχολεία ιδιαίτερα ευπαθών περιοχών δεν έχει φυσιολογικό βάρος, ένας στους δυο μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ μία στις 6 οικογένειες δεν έχει πηγή εισοδήματος, εξ αιτίας όλα αυτά της βαθειάς οικονομικής κρίσης που πλήττει ανεπανόρθωτα τα Ελληνόπουλα.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Στροφή 180 μοιρών της διοίκησης Μαυρομάτη στο θέμα του Ποταμού

Αγώνα δρόμου θα χρειαστεί η διοίκηση Μαυρομάτη για ενοικίαση των αναψυκτηρίων
Σε ανάρτηση που έκανε το απόγευμα της Τρίτης ο πάντα καλά πληροφορημένος Ακτιβιστής, δημοσιεύει την πληροφορία ότι για δεύτερη φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ακυρώνει την «προικοδότηση» του Δήμου προς την ΤΕΘ, με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τη «Συμπολιτεία». Παρά τις προσπάθειές μας, λόγω και του προχωρημένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιώσουμε την είδηση.

Νέος Μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Ιουστίνος Μπαρδάκας, είναι από σήμερα Τρίτη 26 Μαϊου 2015, ο νέος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, που εκλέχθηκε στη θέση αυτή από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με 53 ψήφους.

To ecobeach και η ξεχασμένη Διαφάνεια

Όπως αρκετές φορές το διακηρύξαμε στο παρελθόν, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας, με την αξιοποίηση στο έπακρο των πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι ακτές του Θερμαϊκού. Προκειμένου να δουλέψουν τα μαγαζιά, να βρουν δουλειά οι άνεργοι νέοι μας, να αναζωογονηθούν τα έσοδα του δήμου. Δεν μπορούμε όμως να αντιληφθούμε το γιατί κάποια πράγματα θα πρέπει να γίνονται περίπου «εν κρυπτώ», χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου.

Εκλέγεται σήμερα νέος Μητροπολίτης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 26 Μαίου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να αποφασίσει την κάλυψη των δύο κενών Μητροπόλεων Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Η πλήρωση της δεύτερης χηρεύουσας Μητρόπολης, ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού, δεδομένου ότι εκεί υπάγονται οι περισσότερες ενορίες του Δήμου.

Λήγει σήμερα η προθεσμία ρύθμισης χρεών προς τους Δήμους

Προς ενδεχόμενη παράταση ενός μήνα;
Λήγει σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Όπως προβλέπει ο νόμος 4321/2015 και σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης όλων των οφειλών, που θα έχουν βεβαιωθεί ταμειακά έως και σήμερα 26 Μαίου.

Άγριες περικοπές στις συντάξεις και απολύσεις ζητά το ΔΝΤ

Ψαλίδι στις συντάξεις και τους μισθούς και απολύσεις, ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα, όπως προκύπτει από συνέντευξή στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos» του επικεφαλής οικονομολόγου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, ο οποίος μίλησε για «αξιόπιστα μέτρα», που θα διασφαλίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς όπως ισχυρίστηκε, οι ελληνικές προτάσεις δεν επαρκούν για κάτι τέτοιο.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης του ΟΛΘ

Προτεραιότητα στην καλύτερη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τους μεγάλους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, στην κρουαζιέρα, και στην έναρξη του έργου της 6ης προβλήτας, δίνει η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), όπως τόνισε ο νέος πρόεδρός της κ.Γιάννης Παντής.

«Συμπολιτεία»: Θετικά τα βήματα της κυβέρνησης για τους Δήμους

Με ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκφράζει την ικανοποίηση των μελών της για τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βήματα που τα θεωρεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς συνοδεύτηκαν από σειρά ευεργετικών μέτρων. Ζητάει δε από την κυβέρνηση να επιταχυνθούν οι αλλαγές, κυρίως με την απευθείας κατανομή πόρων στους ΟΤΑ.

Τι αλλάζει σε τεκμήρια και "πόθεν έσχες"

Αυστηρότερο «πόθεν έσχες» για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, περισσότερους φόρους για εργαζόμενους που λαμβάνουν παροχές σε είδος, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση για όσους αποκτούν μικρά εισοδήματα από τόκους και ακίνητα και επιβολή φόρου υπεραξίας είναι ορισμένες από τις ανατροπές που φέρνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Με 44 θέματα συνεδριάζει αυτή την Τετάρτη το Δ.Σ. Θερμαϊκού

Με 44 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 27 Μαίου, ώρα 16:00 μμ, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. Η συνεδρίαση επρόκειτο κανονικά να γίνει την προηγούμενη Τετάρτη, όμως αναβλήθηκε  λόγω του θανάτου του στενού συνεργάτη του Δημάρχου και εντεταλμένου συμβούλου του δήμου, Αθανάσιου Τζένου.

Θα κοπούν τον ... Ιούλιο τα ξερόχορτα στον Περιφερειακό

Η αποψίλωση των δρόμων παραμένει μέχρι στιγμής στα χαρτιά
Δεν είναι το οδικό δίκτυο μόνο στο Δήμο Θερμαϊκού γεμάτο από ξερόχορτα, με συνέπεια να υφίσταται κίνδυνος πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ανάλογο πρόβλημα εντοπίζεται ακόμη και σε πολυσύχναστες λεωφόρους, όπως η Περιφερειακή οδός και η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής.

Πιλοτική πεζοδρόμηση του πάρκου Αργυρίων της Επανομής

Πεζοδρομείται πιλοτικά το πάρκο Αργυρίων της Επανομής τους μήνες του καλοκαιριού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Θερμαϊκού και την παρουσιάζει για επικύρωση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στη συνεδρίασή του την προσεχή Τετάρτη.