Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Β.Τσιτσάνης: Ιδιαίτερα δεμένος με την περιοχή του Θερμαϊκού

Αφιέρωμα: 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου λαϊκού βάρδου
του Σπυρου Κουζινοπουλου
Ιδιαίτερα δεμένος με την περιοχή του σημερινού δήμου Θερμαϊκού, ήταν ένας από τους κορυφαίους της Ελληνικής λαϊκής μουσικής, ο αξέχαστος συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής Βασίλης Τσιτσάνης (18 Ιανουαρίου 1915 – 18 Ιανουαρίου 1984), που συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Το τραγούδι του «Μπαξέ Τσιφλίκι», το εμπνεύσθηκε τις πολλές φορές που επισκέπτονταν τους Νέους Επιβάτες, ενώ πήγαινε συχνά και στην Επανομή, όπου σύμφωνα με τη μαρτυρία του αδελφού της γυναίκας του, έγραψε και τον ύμνο στην Εθνική Αντίσταση!

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια χωρίς χρήματα και μέσα

Με απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, παραχωρούνται από το δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη 39 αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων του Θερμαϊκού. Ενστάσεις για το κατά πόσο οι αρμοδιότητες αυτές μπορούν να είναι ουσιαστικές χωρίς να διαθέτουν τα Τοπικά Συμβούλια χρήματα, προσωπικό και μέσα, εξέφρασε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Ανδρέα Χριστοδουλίδη

Επιστολή Κουζινόπουλου για τη συνεργασία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον επί πολλά χρόνια διατελέσαντα πρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ανδρέα Χριστοδουλίδη, τρία χρόνια μετά το θάνατό του, στις 6 Ιουνίου 2012, οργανώνει το εθνικό πρακτορείο της χώρας αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο των γραφείων του Πρακτορείου στην οδό Τσόχα 36.

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Η τριμελής επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού για τις λαϊκές αγορές

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συγκροτήθηκε η Τριμελής Επιτροπή του Δήμου Θερμαϊκού,  για τη χορήγηση βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές Λαϊκών Αγορών του Ν. 4264/2014.

Αμφισβητείται η προέλευση των Καλάς του Πακιστάν

Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν βρήκε στο γενετικό υλικό τους ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Αναβλήθηκε η δίκη για τις κεραίες στο Πανόραμα

Αναβλήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για τις 23 Σεπτεμβρίου, η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, για την εγκατάσταση κεραιών δύο εταιριών κινητής τηλεφωνίας, στην οδό Λέλας Καραγιάννη στο Πανόραμα.

Έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΥΑ Λαγκαδά

Έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ, αποκαλύφθηκε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Λαγκαδά, όπου φαίνονται διαγραφές και καταχωρίσεις δεκάδων χιλιάδων λογαριασμών, με στόχο την αλλοίωση των ταμειακών ελλειμμάτων.

Αφήνουν τις διακοπές για να βοηθήσουν Κέντρα Υγείας

Πριν ακόμη ορκιστούν στον Ιπποκράτη αποφάσισαν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο τους καλοκαιρινούς μήνες, και μάλιστα θυσιάζοντας τις δικές τους διακοπές. Ο λόγος για 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη σε πέντε Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας, συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες και ελλείψεις, που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας.

Στα χέρια των δήμων η διαχείριση των απορριμμάτων

Στα χέρια των δήμων περνάει πλέον η διαχείριση των σκουπιδιών. Ο νέος αναθεωρημένος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων -που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα- καθιερώνει την εκπόνηση τοπικών δημοτικών σχεδίων διαχείρισης των αποβλήτων στα όρια κάθε δήμου, δίνοντας έμφαση στη διαλογή από την πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών.

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

«Λουκέτο», στην αθλητική εφημερίδα «Σπορ του Βορρά»,

«Λουκέτο», βάζει η γνωστή αθλητική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας «Σπορ του Βορρά», με ιστορία 35 χρόνων, καθώς ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, η διεύθυνση της εφημερίδας, που εκδίδονταν και κυκλοφορούσε από τη «Μακεδονική Εκτυπωτική Εκδοτική», ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το ΔΣ της επιχείρησης αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή της κυκλοφορίας της.

Ένας αιώνας Ζωής και Αγώνα του τελευταίου Καπετάνιου

Ένα αιώνα ζωής, συμπληρώνει φέτος ένα από τα τελευταία επιζώντα στελέχη της Εθνικής Αντίστασης, ο τιμημένος καπετάνιος του ΕΛΑΣ και αργότερα υποστράτηγος του ΔΣΕ, Βασίλης Γκανάτσιος (Χείμαρος). Και προς τιμή του, η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας, οργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ.στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (πλατεία Ιπποδρομίου).

Μία ανισοβαρής και ασύμφορη σύμβαση του Δήμου με την ΠΚΔ

Ανισοβαρής, καθώς αποβαίνει εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου Θερμαϊκού, είναι η σύναψη σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεδομένου ότι ο Δήμος αναλαμβάνει ένα δύσκολο και δαπανηρό έργο, που ήταν υποχρεωμένη να κάνει η Περιφέρεια στην περιοχή, με αντάλλαγμα τη χρησιμοποίηση κάποιων αμφίβολης λειτουργικότητας μηχανημάτων.

Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

Δημοπρασία έργων τέχνης σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων

Γεράσιμος Στέρης (1898-1987): "Ηρωϊκό", λάδι σε χαρτόνι
Σπάνια έργα Τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα  σημαντικών Ελλήνων εικαστικών δημιουργών θα παρουσιαστούν στην έκθεση και δημοπρασία που με τίτλο «Ελλήνων Τέχνη» θα πραγματοποιηθεί από τον δημοπρατικό οίκο Hellenicauctions, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς της Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 8:00 μ.μ.

Ξένοι αγοράζουν σπίτια σε Ανατ. Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική, Ρώσοι αλλά και Βαλκάνιοι αγοράζουν μικρά σπίτια, καθώς, παρά την κρίση, ακόμη και σήμερα γίνονται επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων.