Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Στο Δ.Σ. το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στο Θερμαϊκό

Το θέμα των αδέσποτων ζώων, που έχουν καταντήσει μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια, κατά τη συζήτηση που διεξάχθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά την ενημέρωση ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ), αποφάσισε να μειώσει την ετήσια εισφορά των δήμων-μελών του από 2,50 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα σε 2,20 ευρώ ανά κάτοικο.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δεν καθαιρούνται προσωρινά τα πορτρέτα

Δεν τόλμησε τελικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και «φρέναρε» την πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου που είχε παρουσιάσει εισήγηση προτείνοντας την καθαίρεση, από τον 1ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης των πορτρέτων των δημάρχων εκείνων που είτε υπηρέτησαν τη ναζιστική κατοχή, είτε έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Άρωμα… Ψωμιάδη, στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Άρωμα… Ψωμιάδη, στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, από αφορμή τη συζήτηση για τη μείωση στο μισό προστίμου που επιβλήθηκε σε επιχειρηματία της περιοχής, για παράνομη υπαίθρια διαφήμιση.

H διαχρονική αξία της σκέψης του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ


της Μαρίας Γιαννακάκη
Πριν από 31 χρόνια, η ιταλική κοινωνία, και όχι μόνο η Αριστερά, αποχαιρετά έναν μεγάλο ηγέτη, τον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ. Ο κινηματογραφικός φακός του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και το ντοκυμαντέρ «Το αντίο στον Ενρίκο Μπερλινγκουέρ» καταγράφει την οδύνη του κόσμου που μπολιάστηκε από τη σκέψη και τα οράματα του μεγάλου πολιτικού. Αν για τους συντρόφους του ο Τολιάτι ήταν «ο καλύτερος», ο Μπερλινγκουέρ ήταν «ο αγαπητός».

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

Οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι χαιρετίζουν τη νέα ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους και διατυπώνει την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση του δικαιώματος των πολιτών να απολαμβάνουν το αγαθό της δημόσιας Ενημέρωσης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Εκρηκτική άνοδος στο Χρηματιστήριο που "βλέπει" συμφωνία

Εκρηκτική άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, με τους επενδυτές να προεξοφλούν σε επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, στις Βρυξέλλες.

Δικαίωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» με τη δημοπράτηση των αναψυκτηρίων του Ποταμού Επανομής

Από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την δημοπράτηση των αναψυκτηρίων του Ποταμού Επανομής, ένα θέμα για το οποίο εδώ και πολύ καιρό ασκούσε η δημοτική παράταξη έντονες πιέσεις στη διοίκηση του δήμου. Όπως αναφέρεται σχετικά:

Βούτσης προς δημάρχους: "Στείλτε τα ταμειακά διαθέσιμα"

Επιστολή προς όλους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της χώρας απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης με την οποία ζητά να αποσταλούν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Πρέπει να μένουν ανοιχτές ή όχι οι αυλές των σχολείων;

Το θέμα προκάλεσε έντονη συζήτηση στο Δ.Σ. Θερμαϊκού
Έντονη ήταν η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το απόγευμα της Τετάρτης, για το εάν πρέπει να είναι κλειστές οι αυλές των σχολείων της περιοχής, αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων ή εάν θα παραμένουν ανοιχτές τις απογευματινές ώρες, για να μπορούν να παίζουν εκεί τα παιδιά της γειτονιάς. «Να κλειδώνουν», αποφάνθηκαν οι παρατάξεις Μαυρομάτη και Τσαμασλή. «Να παραμένουν ανοιχτές τα απογεύματα», ήταν η θέση που διατύπωσαν οι σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

Απομάκρυνση κεραίας από σχολείο ζητούν οι κάτοικοι της Μπότσαρη

Την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Cosmote στο κτίριο Μπότσαρη με Σόλωνος ζητούν κάτοικοι της περιοχής, γονείς και καθηγητές των μαθητών του 90 Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο καλώντας αύριο Πέμπτη στις 8:15 το πρωί σε διαμαρτυρία στην διασταύρωση των οδών.

Ξανάρχισε να εκπέμπει η ΕΡΤ με ανάκρουση του εθνικού ύμνου

Με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία «επέστρεψε» στις 6 το πρωί η ΕΡΤ. Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου αλλά και μια σεκανς από τα σήματα της ΕΡΤ.

Αντισυνταγματικές έκρινε το ΣτΕ τις μειώσεις συντάξεων

Αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις μειώσεις των κυρίων και επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα που έγιναν το 2012.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Νοικιάστηκαν επιτέλους τα αναψυκτήρια του Ποταμού!

Νοικιάστηκαν επιτέλους τα δημοτικά αναψυκτήρια του Ποταμού Επανομής, με πολύμηνη καθυστέρηση, λόγω της επιμονής των διοικούντων το δήμο Θερμαϊκού, αλλά και της παράταξης Τσαμασλή, να παραχωρηθούν αυτά ως «προίκα» στην Τουριστική ανώνυμη εταιρία ΤΕΘ, κάτι που ακυρώθηκε χάρη στη σθεναρή αντίσταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και τις δύο προσφυγές που αυτή κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.

Ενισχύονται οι πλημμυροπαθείς Ρομά της Περαίας

Από τη μεγάλη πλημμύρα που είχε πλήξει τον καταυλισμό των Ρομά στα Τσαίρια
Τη διάθεση ποσού 31.107,82 ευρώ από τον υπάρχοντα λογαριασμό Κοινωνικών Βοηθειών, για τη χορήγηση χρηματικής ενίσχυσης σε σαράντα (40) Ρομά, στην περιοχή Τσαίρια της Περαίας, που είχαν πληγεί από την πλημμύρα του περασμένου Δεκεμβρίου, συζητάει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, έξι ακριβώς μήνες από εκείνο το γεγονός.

Επιστημονικό συμπόσιο προς τιμή του καθηγητή Γ.Αναστασιάδη

Επιστημονικό συμπόσιο προς τιμήν του ομότιμου καθηγητή Γιώργου Αναστασιάδη με τίτλο «Σύνταγμα, ιστορία, πολιτική», διοργανώνεται την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα «Κωνσταντόπουλος» (1ος όροφος, κτιρίου ΝΟΠΕ) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη, στις 5 μ.μ., το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. Τα θέματα που περιλαμβάνει το σχετικό πινάκιο, είναι τα ακόλουθα:

H τιμητική εκδήλωση για τον καπετάν Χείμαρρο

Τα 100 χρόνια ζωής και αγώνα ενός από τους τελευταίους επιζώντες της Εθνικής Αντίστασης του καπετάνιου του ΕΛΑΣ και υποστράτηγου του ΔΣΕ, Β. Γκανάτσιου, καπετάν Χείμαρρος τίμησε η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής –Μακεδονίας.

Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της "Συμπολιτείας"- 21 νέα στέγαστρα θα τοποθετηθούν στις στάσεις λεωφορείων ΟΑΣΘ

Στην εκμίσθωση των χώρων στεγάστρων σε ιδιώτη, προκειμένου αυτός να τα εκμεταλλευθεί διαφημιστικά, προχωράει ο Δήμος Θερμαϊκού, όπως προκύπτει από την γραπτή απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μήλιος, σε ερώτηση που κατέθεσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Με 18 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 18 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Σκάι. Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε το διάστημα 3 έως 6 Ιουνίου, τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015