Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Κωμικοτραγικές καταστάσεις με το ξεπούλημα της καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού

Κωμικοτραγικές καταστάσεις, συνεχίζουν να διαδραματίζονται στο δήμο Θερμαϊκού, εξ αιτίας της περίεργης εμμονής της διοίκησης Μαυρομάτη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε εργολάβους. Και ως να μην έφτανε η διετής εκποίηση της καθαριότητας, αντί του ποσού των 1.663.810 ευρώ, η δημοτική αρχή προχώρησε στην έγκριση επιπλέον ποσού 253.527 ευρώ, από το φόβο μήπως δεν ολοκληρωθεί έως 26 Αυγούστου ο σχετικός διαγωνισμός.

Αύξηση εισιτηρίων στα καραβάκια του Θερμαϊκού

Πριν καν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, που κατατάσσουν τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών στο ΦΠΑ 23%, έσπευσε η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα καραβάκια του Θερμαϊκού να αυξήσει την τιμή των εισιτηρίων της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης κατά 20 λεπτά, ανεβάζοντάς τα στα 2,70 ευρώ, από 2,50 που ήταν λίγες ημέρες πριν.

Φώτης Κουβέλης: ''Δεν απουσιάζω από το πολιτικό σκηνικό"

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Παραπολιτικά'', ερωτηθείς για το αν θα τον ενδιέφερε επιστροφή στο πολιτικό σκηνικό απάντησε πως «δεν απουσιάζω από το πολιτικό σκηνικό».

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Την Κυριακή οι αγώνες του Ιππικού Ομίλου Επανομής

Τους ετήσιους Λαϊκούς Ιππικούς Αγώνες Επανομής «ΑΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ 2015», διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, ο Ιππικός Όμιλος Επανομής.

Γλέντι, διασκέδαση και κέφι στη "Γιορτή Τρύγου" Αγ. Τριάδας

Σήμερα, αρχίζουν ουσιαστικά, λόγω της χτεσινοβραδινής καταιγίδας, οι εκδηλώσεις της «Γιορτής Τρύγου 2015», που οργανώνει στην παραλία της Αγίας Τριάδας ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας. Οι εκδηλώσεις, με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου.  

Ανακοίνωση-καταπέλτης των εργαζομένων κατά διοίκησης Μαυρομάτη

Καταρρίπτει τις δικαιολογίες για το ξεπούλημα της καθαριότητας
Με μία ανακοίνωση-καταπέλτη, ο σύλλογος εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού καταρρίπτει ένα προς ένα τα επιχειρήματα της διοίκησης Μαυρομάτη για την εκποίηση της καθαριότητας στους εργολάβους, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι εάν εκτελούνταν από το Δήμο οι υπηρεσίες που θέλει να αναθέσει στον ιδιώτη, τότε το κόστος θα ήταν τουλάχιστον 25-30% μικρότερο, με αποτέλεσμα οι δημότες να επιβαρύνονται με μικρότερα  δημοτικά τέλη.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τους Παιδικούς Σταθμούς

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠμεΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Η προθεσμία υποβολής τελειώνει την Τρίτη 18 Αυγούστου.

Σεμινάριο λιμενικών Ν.Μηχανιώνας για πρώτες βοήθειες

Σεμινάριο για την εκπαίδευση του Λιμενικού Προσωπικού στις πρώτες βοήθειες πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Λιμενικού Γραφείου, στην Νέα Μηχανιώνα, με τη συμβολή της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, στα πλαίσια της γόνιμης συνεργασίας της με τις Λιμενικές Αρχές της Ν.Μηχανιώνας.

Προσφυγή της "Συμπολιτείας" στην Αποκεντρωμένη για το ξεπούλημα της υπηρεσίας καθαριότητας δήμου Θερμαϊκού

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κατά της απόφασης που έλαβε στην «κατεπείγουσα συνεδρίασή της» η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, στις 30 Ιουλίου 2015, για τη συνέχιση του διαγωνισμού εκποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα για δύο χρόνια, κατέθεσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.

Πέθανε ο Κώστας Βίρβος, απώλεια για το ελληνικό τραγούδι

Τι έλεγε για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση
Μεγάλη απώλεια για την ελληνική μουσική ο θάνατος ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς δημιουργούς, του στιχουργού και συνθέτη Κώστα Βίρβου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε χτες σε ηλικία 89 ετών.

Τι αλλάζει για προσωπικό και προσλήψεις σε δήμους

Όλα όσα αλλάζουν για τους εργαζόμενους σε δήμους και περιφέρειες, τις προσλήψεις αλλά και τη λειτουργία των ίδιων των ΟΤΑ με τις διατάξεις του νόµου 4325/2015 (Α΄47), καταγράφει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση.

Οι Δήμοι για επισιτιστικό, παιδικούς σταθμούς και «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τις προτάσεις της αυτοδιοίκησης στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής που ασκούν οι δήμοι ενόψει του νέου ΕΣΠΑ, κατέθεσε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις συναρμόδιες αναπληρώτριες υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνάντηση που είχαν.

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Πολλά προβλήματα προκάλεσε το αποψινό μπουρίνι

Στο σκοτάδι παραμένει ένα μεγάλο μέρος της ανατολικής Θεσσαλονίκης και πολλά τμήματα του δήμου Θερμαϊκού, από το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε γύρω στις 7:30 το απόγευμα, προκαλώντας πολλά προβλήματα. Η πυροσβεστική έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις, κυρίως για πτώσεις δέντρων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξανά στη Θεσσαλονίκη

Επανασυστήνεται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την κατάργησή της. Ήδη έχουν οριστεί οι επικεφαλής και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πλήρους στελέχωσης της νέας υπηρεσίας.

Έμμισθη γίνεται η θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΘ

Έμμισθη, γίνεται η θέση του αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θερμαϊκού, με απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως  και ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Γιάννης Καλλονάς θα εισπράττει μηνιαίως το ποσό των εξακοσίων εξήντα ευρώ (660,00 €), μεικτά.

Όργιο φοροδιαφυγής στη Χαλκιδική και άλλους προορισμούς

Όργιο φοροδιαφυγής, διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, καθώς στους ελέγχους που έκαναν σε 3620 επιχειρήσεις, εντόπισαν 641 παραβάσεις: Και όπως προέκυψε, τουλάχιστον μία στις πέντε επιχειρήσεις, δεν έχει πειστεί ακόμη να εκδίδει αποδείξεις.

Κλαδιά και άλλο εύφλεκτο υλικό σε κεντρικό δρόμο της Καλαμαριάς

Εύφλεκτο υλικό με σωρούς από ξερά κλαδιά και άλλα απόβλητα, εξακολουθεί  να είναι πεταμένο αποτεθειμένο στην Καλαμαριά, κατά μήκος της οδού Ικάρων που συνδέει την Εθνική Σχολή Δικαστών με το κεντρικό οδικό δίκτυο.

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Στα… χαρτιά μόνο, ήταν τα «έτοιμα» προγράμματα ΕΣΠΑ

Στα… χαρτιά μόνο, ήταν τα δήθεν «έτοιμα να ξεκινήσουν» προγράμματα ΕΣΠΑ  από την προηγούμενη κυβέρνηση, τονίζει το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι δεν είχαν καν συσταθεί και συγκληθεί οι απαιτούμενες Επιτροπές Παρακολούθησης των προγραμμάτων.

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Επιστρέφουν οι "Μαγεμένες" μετά από 151 χρόνια

Επιστρέφουν έπειτα από 151 χρόνια στη «γενέθλια» πόλη, όπου δέσποζαν από το 2ο αιώνα μ.Χ., οι περίφημες «Μαγεμένες», γνωστές και ως οι «Καρυάτιδες» της Θεσσαλονίκης, έπειτα από πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo. 

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Ενός δελτίου σιγή …

της Κατερίνας Ακριβοπούλου
Βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους όπως οι απαγωγείς του κοινού ποινικού, κρατούν ομήρους απαιτώντας λύτρα…  Ρίχνουν και πάλι πομπούς και μαύρο, αυτή τη φορά στην οθόνη του οικονομικού καναλιού SBC, λίγες ώρες μετά την απόλυση 40 και πλέον εργαζομένων από τον ΑΝΤ1 και την επομένη της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών καναλιών, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει το τοπίο στις συχνότητες, καταργώντας τη συχνότητα της αυθαιρεσίας…

Αντιδρούν στο ενδεχόμενο διοδίων στο ύψος του Ευόσμου

Έντονη είναι η αντίδραση του δήμου Ωραιοκάστρου στο ενδεχόμενο να μπουν διόδια στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Ευόσμου, γιαυτό και ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης με επιστολή του προς τους δημάρχους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα, ζητάει κατεπείγουσα συνάντηση μαζί τους για την αντιμετώπιση του θέματος.

Η θεωρία του μικρότερου κακού

του Τάσου Παππά
Η χώρα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Η κατάσταση θυμίζει, τηρουμένων των αναλογιών, την Ελλάδα της ανέχειας στα τέλη της δεκαετίας του '40. Η διαφορά είναι ότι η κοινωνία τότε έβγαινε μεν καθημαγμένη από έναν πόλεμο, μια σκληρή κατοχή και έναν καταστροφικό εμφύλιο, αλλά είχε τη βάσιμη προσδοκία ότι μπορούσε να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

Οι πολίτες θα καθορίζουν την ημέρα ανάληψης των 420 ευρώ

Όλες τις εργάσιμες ώρες από τα γκισέ των τραπεζικών καταστημάτων ή από τα ΑΤΜ όλο το 24ωρο θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις οι πολίτες ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ την εβδομάδα ανά καταθέτη και ανά τράπεζα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Από την Τετάρτη οι αιτήσεις για τα ΚΔΑΠ Θερμαϊκού

Από Τετάρτη 5 Αυγούστου και έως τις 18 Αυγούστου θα μπορούν να κατατίθενται αιτήσεις στο δήμο Θερμαϊκού από τους γονείς, για την απασχόληση των παιδιών τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που θα λειτουργήσουν στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα, με χρηματοδότηση από τα ΕΣΠΑ.

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Τέσσερις επιχειρήσεις τη μέρα "μετακομίζουν" στη Βουλγαρία

Τουλάχιστον τέσσερις επιχειρήσεις κάθε μέρα μετακομίζουν ή ανοίγουν θυγατρικές τον τελευταίο χρόνο από τη Μακεδονία και τη Θράκη σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος που δημοσιεύει ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής»

Το πλαίσιο για τη σύνταξη του προϋπολογισμού στους Δήμους

Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2015, παρέχονται οδηγίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2016. Τα βασικά σημεία της απόφασης προβλέπουν τα ακόλουθα:

Δ.Χαραλαμπίδου: "Συζητούσαμε χρόνια έξοδο από Ευρωζώνη"

Τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσαν εδώ και χρόνια «το περίγραμμα μίας εναλλακτικής λύσης εξόδου από την Ευρωζώνη», ισχυρίζεται η Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου.