Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Τεχνικό πρόγραμμα 2016 στη Θέρμη μετά από διαβούλευση

Το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2016, μετά από προηγούμενη διαβούλευση που έγινε με τους φορείς και τους πολίτες. Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα που θα συμβάλουν στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως συντηρήσεις δρόμων, πράσινο και καθαριότητα, επενδύσεις στη σχολική στέγη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, κατασκευή και εκσυγχρονισμός δικτύων κοινής ωφέλειας (ύδρευση και αποχέτευση).

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την «Παναγία τη Μηχανιώτισσα»

Κορυφώνονται σήμερα, με την περιφορά της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, οι προετοιμασίες για την μεγάλη πανήγυρη της Νέας Μηχανιώνας και ήδη παρατηρείται κοσμοσυρροή χιλιάδων πιστών για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της. 

Τι λένε οι βουλευτές Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκής Ενότητας

Αιχμές εκατέρωθεν ανταλλάσσουν μέσω δηλώσεών τους στο thestival.gr οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι βουλευτίνες που προσχώρησαν στη "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και τις διαφαινόμενες κάλπες, βουλευτές και των δύο στρατοπέδων βρίσκονται επί ποδός για την εξασφάλιση της μερίδας του λέοντος των αριστερών ψηφοφόρων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης νέας κυβέρνησης.

Καθαρά τα πράγματα !

του Θανάση Καρτερού
Θα συμφωνήσετε ότι το πράγμα έμοιαζε με Γόρδιο Δεσμό. Η συμφωνία με τους δανειστές, τα προαπαιτούμενα, τα αιτούμενα και τα μελλούμενα έκαναν μαλλιά - κουβάρια τη Βουλή, το πολιτικό σκηνικό και το μεγαλύτερο κόμμα -τον ΣΥΡΙΖΑ. Από 'δώ ψήφιζαν Όχι, από 'κεί ψήφιζαν Ναι. Από δω ψήφιζαν Παρών - Απών θα έπρεπε να δηλώνουν- από 'κεί δήλωναν παρόντες. Από 'κεί ψήφιζαν καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, από 'δώ ψήφιζαν καταγγέλλοντας τον εαυτό τους.

Η Θεσσαλονίκη ως ανθεκτικός προορισμός

του Σπύρου Πέγκα
Όπως όλοι πια γνωρίζουμε, η Θεσσαλονίκη έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μια συστηματική προσπάθεια να τοποθετηθεί ως τουριστικός προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη. Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και η ελληνική οικονομία καταγράφει σημαντικά ποσοστά ύφεσης.

«Πολύ κάτω του μετρίου» το έργο Μπακογλίδη στην Καλαμαριά

«Το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής στην Καλαμαριά, είναι πολύ κάτω του μετρίου», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καρφίτσα» ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς», Μανόλης Λαμτζίδης, και χαρακτηρίζει  ως «δήμαρχο “περιορισμένης ευθύνης” και με “μειωμένα αντανακλαστικά» τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Θ.Μπακογλίδη.

Ρεκόρ στις διανυκτερεύσεις Σύριων στη Θεσσαλονίκη

Σε αριθμό-ρεκόρ εκτοξεύτηκαν οι διανυκτερεύσεις των Σύριων προσφύγων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιανουάριο-Ιούνιο του 2015 η αύξηση άγγιξε το 1359,32%.

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Οι αγώνες της "Συμπολιτείας" για το κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Με ανακοίνωσή της η Συμπολιτεία Θερμαϊκού υπενθυμίζει τους αγώνες στους οποίους πρωτοστάτησε για να μην οικοπεδοποιηθεί ο χώρος του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, θεωρεί θετική εξέλιξη την αποτροπή των σχεδίων τσιμεντοποίησης και αναφέρει τις ενέργειες της παράταξης προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το κάμπινγκ σε συνδυασμό με τη δημιουργία χώρων αθλητισμού και πολιτισμού.

«Λαϊκή Ενότητα», το όνομα του νέου κόμματος Λαφαζάνη

Ανεξάρτητο πολιτικό σχηματισμό, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα», συγκρότησαν 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα. 

Θρίλερ με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών

Θρίλερ με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μετά την κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Με την ψήφο σας θα αποφασίσετε ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται», ήταν η τελευταία φράση του πρωθυπουργού στο διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την προσφυγή στις κάλπες.

Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, με τα ακόλουθα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

H συγκλονιστική φωτογραφία με τον κλαμένο Σύριο πατέρα

Η “σκληρή” φωτογραφία του Daniel Etter από την Κω, κάνει τον γύρο του κόσμου: Ένας Σύριος πατέρας έχει μόλις φτάσει σε παραλία της Κω και αγκαλιάζει τα παιδιά του κλαίγοντας από ανακούφιση που δεν πνίγηκε η οικογένειά του.

Ναρκωτικά και αρχαία αντικείμενα σε σπίτι στη Μηχανιώνα

Την πληροφορία ότι 51χρονος Έλληνας, που διαμένει σε οικισμό κοντά στους Νέους Επιβάτες, καλλιεργούσε χασίς, είχε η αστυνομία. Μόνον που, μετά από έφοδο που έκαναν στο σπίτι του, διαπίστωσαν ότι κατείχε και αρχαία αντικείμενα!

Γιορτή γευσιγνωσίας στη Θέρμη

Γιορτή γευσιγνωσίας με τίτλο «Θέρμης Γεύσεις», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θέρμης Δρώμενα 2015», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015  και ώρα 19:30  στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης.

Γιατί δεν ήρθε στη Θεσσαλονίκη το πλοίο με τους πρόσφυγες

Αιφνιδιασμένες πλήρως οι τοπικές Αρχές για τη συζητούμενη έλευση του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους 1.700 πρόσφυγες, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου επρόκειτο να συνεχίσουν το ταξίδι προς τη FYROM, πληροφορήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης μάλλον με ανακούφιση τη ματαίωση του κατάπλου του…

Εκδήλωση για την επέτειο της μάχης των Γρεβενών

Εκδήλωση για την επέτειο της μάχης των Γρεβενών, στις 25-7-1947, που ήταν μία από τις πιο σκληρές του Εμφυλίου Πολέμου, διοργανώνει η «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974» (ΕΔΙΑ) αυτό το Σάββατο 22 Αυγούστου, ώρα 19:00, στην κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών. 

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Τροχαίο ατύχημα με 3 τραυματίες στη Μηχανιώνα

Τροχαίο ατύχημα έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο ύψος της Νέας Κερασιάς και συγκεκριμένα κοντά στο κατάστημα Lidl, στο δρόμο Μηχανιώνα- Περαία - Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 άνθρωποι.

Κώστας Βιδάλης: Υπόδειγμα συνέπειας και αυτοθυσίας

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Τέτοιες μέρες του Αυγούστου του 1946, που η χώρα οδηγούνταν από τους ξένους «προστάτες» της και τη ντόπια μαύρη αντίδραση στον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο, διαπράττονταν στη Θεσσαλία ένα από τα πιο φριχτά εγκλήματα που γνώρισε ο τόπος: Η κατακρεούργηση από τη φασιστική συμμορία Σούρλα μιας από τις πιο φωτεινές μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας, του συντάκτη του Ριζοσπάστη, Κώστα Βιδάλη.

O γρίφος των εκλογών και οι πιέσεις σε Τσίπρα

Η διαρροή το απόγευμα της Τρίτης από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος έξω από το Μαξίμου ότι οι όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα καταδεικνύουν τον προβληματισμό που υπάρχει στο επιτελείο του πρωθυπουργού. Άλλωστε, όπως σημείωνε η κυβερνητική πηγή οι «κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές χωρίς ρίσκο, το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό».

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το πλοίο με τους 1.700 Σύριους πρόσφυγες

Από την επιβίβαση των Σύριων προσφύγων στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
Μετά τις 9 το βράδυ, αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, που, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναχώρησε στις 7:50 το πρωί από το λιμάνι της Κω με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Τραγικός θάνατος 52χρονου στο Αγγελοχώρι

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 52χρονος, την ώρα που χθες το απόγευμα, κινούνταν πεζός στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης.

Τριήμερη γιορτή σταφυλιού-κρασιού στο Κάτω Σχολάρι

Τριήμερη γιορτή σταφυλιού και κρασιού, συνδιοργανώνουν στις 21 , 22 και 23 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και η τοπική κοινότητα. Και στη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ροζακί, βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό τσίπουρο και κρασί από τα σταφύλια της περιοχής.

Καμιά αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου, δηλώνει η ΕΠΑ

Δε θα αυξηθούν οι τιμές του φυσικού αερίου. Αντίθετα μάλιστα αναμένεται να μειωθούν. Αυτά επισημαίνονται σε ανακοίνωση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ Θεσσαλίας. Ολόκληρη η ανακοίνωσης της επιχείρησης έχει ως εξής:

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Επτά αλλαγές στην ΠNΠ για τα capital controls

Επτά αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα capital controls, επέρχονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ στο ΦΕΚ.

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

Διάτρητος ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα της καθαριότητας

Διάτρητος, είναι ο «διεθνής» διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θερμαϊκού για την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας επί δύο χρόνια σε εργολάβους, καθώς έγινε με διαδικασίες που προκαλούν ερωτήματα, ενώ η πρακτική που ακολουθήθηκε, δείχνει έλλειψη σεβασμού στο δημοτικό χρήμα.

Μηταφίδης: Να μην καταντήσει αποπαίδι του κέντρου η ΕΡΤ3

Tο σχέδιο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε., είναι «ένα κοστούμι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του υδροκέφαλου κέντρου με τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια για ακόμη μια φορά στο περιθώριο», καταγγέλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Διαγραφές οφειλών έως 20.000 ευρώ

Την απαλλαγή με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο, συνολικού ύψους μέχρι 20.000 ευρώ, φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας. Οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία.

Γερμανία: Τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς με εταιρίες κολοσσούς

Τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Γερμανίας, η Siemens, η Bosch και η T-Systems της Deutsche Telekom, βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για απάτη σχετικά με τα συμβόλαια που έχουν αναλάβει για το υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Η παράδοση του έργου έχει ήδη καθυστερήσει πέντε χρόνια.

Στην Ειδομένη με τους Σύριους πρόσφυγες

Σε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Μακεδονία, ο Κώστας Καντούρης παρουσιάζει το δράμα των χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία, που έχοντας γνωρίσει τη φρίκη του πολέμου στη χώρα τους, καταφτάνουν καθημερινά με λεωφορεία, Ι.Χ. και μικρά βαν στη Γευγελή, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα για να μπορέσουν να προωθηθούν στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Πρόσκαιρη επιδείνωση καιρού προβλέπει η ΕΜΥ

Καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής και ιδιαίτερα τη Δευτέρα.

Σκότωσαν 85χρονο στο Πλαγιάρι για να τον ληστέψουν

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση κατά  85χρονου ηλικιωμένου στο Πλαγιάρι, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, μέσα στο σπίτι του, με κίνητρο τη ληστεία.

Εθνικό έγκλημα με... ονοματεπώνυμα

Ο Παπανδρέου συμφωνεί με μέτρα, τα αναβάλλει όμως γιατί φοβάται το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Με άγνοια κινδύνου βαδίζει στην πολιτική του καταστροφή και στην καταστροφή της χώρας
Σε άρθρο του ο Λευτέρης Καπώνης, κάνει ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για το τελευταίο αποκαλυπτικό βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου, Τρόϊκα: Ο δρόμος προς την καταστροφή, όπου περιγράφονται η «διάσωση» της Ελλάδας μέσα από έγγραφα του ΔΝΤ, των Αμερικανών και της Κoμισιόν και οι τραγικές ευθύνες Ελλήνων πολιτικών.