Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Οι εκδηλώσεις για τα 71 χρόνια από το Ολοκαύτωμα Χορτιάτη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στη μνήμη των 149 θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη. Εκδηλώσεις με πλήρη επισημότητα και σεβασμό στην ιστορία, στην εθνική μνήμη, στην ανείπωτη θλίψη αλλά και στην δόξα που εκπορεύονται από το αίμα των αθώων θυμάτων.

Η κρυστάλλινη θέση της «Συμπολιτείας» για το κάμπινγκ Aγ.Τριάδας

Πρωτομαγιά 2014: Ομιλία του επικεφαλής της "Συμπολιτείας" στην είσοδο του κάμπινγκ
Κρυστάλλινη και διαυγής, παραμένει η θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας: Όχι στο ξεπούλημα, αλλά παραχώρησή του στο Δήμο, προκειμένου μέσω αυτού να γίνει η όποια αξιοποίησή του. Αυτό υπογραμμίζει η «Συμπολιτεία» με δελτίο τύπου, απαντώντας σε σχόλια που αυθαίρετα διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για το θέμα αυτό.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Σωφρονιστικό σύστημα: Ώρα για συνολική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση

του Μανόλη Λαμτζίδη*
Λόγω της ενασχόλησής μου με το σωφρονιστικό σύστημα παραθέτω στοιχεία για τη σύνθεση του «πληθυσμού» των φυλακών (κατάδικοι και υπόδικοι) , από τα οποία μπορεί να εξαχθούν συμπεράσματα για την κατάσταση , που επικρατεί στις Φυλακές Διαβατών (ημερομηνία 25.6.2015).

Δεν συμμετέχει η "Συμπολιτεία" στην προπαγανδιστική εφημερίδα

To περιοδικό που έβγαζε ο κ.Μαυρομάτης ως δήμαρχος
Μηχανιώνας, είχε μόνο.. 15 φωτογραφίες του κάθε φορά!
Από τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκδόθηκε δελτίο τύπου σχετικά με την επικείμενη έκδοση, από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, πολυδάπανης μηνιαίας εφημερίδας που θα διαφημίζει το ανύπαρκτο «έργο» της διοίκησης Μαυρομάτη. Και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει, αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις πλουραλιστικής διαφανούς λειτουργίας, που κατ’ επανάληψη έθεσε, για τη δημιουργία αντιπροσωπευτικής συντακτικής επιτροπής και τη σύνταξη κανονισμού δεοντολογίας.

Μεγάλη πτώση στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μεγάλη πτώση στις βάσεις, κυρίως σε σχολές της περιφέρειας, αλλά και σε περιζήτητες σχολές όπως για παράδειγμα η Ιατρική ή η Νομική Αθηνών,  προκύπτει από τα στοιχεία, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

To 2ο Φεστιβάλ για παιδιά στους Νέους Επιβάτες

Το 2ο φεστιβάλ για Παιδιά, υπό τον τίτλο «Παιχνίδια μέσα από την Τέχνη», οργανώνεται λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στην αυλή του παιδικού Σταθμού Micro school, στους Νέους Επιβάτες, με πολύ παιχνίδι, ζωγραφική, μουσική και θέατρο!

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Ποιοι θα μετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Tην Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Ποιοι αγωνίστηκαν για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και ποιοι εκείνο τον καιρό… κοίταζαν τα άστρα

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αναφέρεται στους υποτιθέμενους «αγώνες» του δημάρχου Θερμαϊκού για την υπεράσπιση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας από την καταστροφή που το απειλούσε, αλλά και στο ειρωνικό δελτίο τύπου του κ. Μαυρομάτη με το οποίο προσπάθησε να απαξιώσει την επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης, Σ. Κουζινόπουλου στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τις διαβεβαιώσεις που έλαβε για τη χρήση του κάμπινγκ και την παραχώρηση οικοπέδων στο δήμο Θερμαϊκού για κοινωνικούς σκοπούς.

Διανομή ροδάκινων στους άπορους του δήμου Θερμαϊκού

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού θα προχωρήσει στη διανομή τριών τόνων ροδάκινων προς τους δικαιούχους της κάρτας σίτισης του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Περί αποστασίας....

του Τάσου Παππά στην Εφημερίδα των Συντακτών
Αποστάτησαν οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσαν την πτώση της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς ή αποστάτησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το πρόγραμμα, τις αρχές και τις διακηρύξεις του κόμματος;

Λήγει 30 Αυγούστου η τελευταία προθεσμία για δηλώσεις

Λήγει οριστικά την επόμενη Κυριακή 30 Αυγούστου η τελευταία προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και οι περίπου 800.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν ακόμη τη φορολογική τους δήλωση μέσω του ΤΑΧΙS, θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν για να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις που προβλέπει η νομοθεσία σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής.

Μαθήματα ιστορίας, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Θεσσαλονίκη: Μαθήματα Ιστορίας» για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης ενέκρινε χτες Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

"Bομβαρδίζουν", οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Επανομή

Υψηλές τιμές στην εκπεμπόμενη ακτινοβολία, υψηλότερες οπωσδήποτε από τις διεθνώς παραδεκτές, έδειξαν οι μετρήσεις που έγιναν στις κεραίες της Επανομής από μέλη του Διαδημοτικού Κινήματος Πολιτών Θερμαϊκού για την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία (ΚΙΠΠΗΜΑ) με δικό τους μετρητή.

Εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα: 66 χρόνια από το τέλος του

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Εξήντα επτά χρόνια, συμπληρώνονται από τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος στα τρία περίπου χρόνια που διήρκεσε (1946-1949), βύθισε τη χώρα στο θάνατο, στο αίμα, στον πόνο, στη δυστυχία, αλλά και στην οικονομική καταστροφή, σπέρνοντας παράλληλα τον εθνικό διχασμό. Πόσο μπορούσε να αποτραπεί εκείνη η ολέθρια σύρραξη;

Σχολική χρονιά: Προβλήματα με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Με τη νέα σχολική χρονιά να είναι προ των πυλών πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να επανδρώσει τα σχολεία με εκπαιδευτικούς, με τις ελλείψεις να «αυξομειώνονται» συνεχώς.

Φάμελλος: Ισχυρή κυβέρνηση για να ορθοποδήσει η χώρα

Αναγκαίες θεωρεί τις εκλογές ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία», για να αναδειχθεί, όπως λέει, μία ισχυρή κυβέρνηση που θα υλοποιήσει την παραγωγική και δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας.

Εφικτή η 20η Σεπτεμβρίου για εκλογές, δηλώνει η Γεροβασίλη

"Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτή να είναι η 20η Σεπτεμβρίου" δήλωσε το βράδυ της Κυριακής η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Επιστρέφει ο Μεϊμαράκης την εντολή- Φουλ για εκλογές

Επιστρέφει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σήμερα Δευτέρα στις 10.30 το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο την διερευνητική εντολή που είχε πάρει για το σχηματισμού κυβέρνησης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με πολιτικούς αρχηγούς, κι έτσι γίνεται ακόμη πιθανότερη η προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Ποιές είναι οι προθεσμίες από το Σύνταγμα για τις εκλογές

Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα διέπουν τις διαδικασίες μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, την ημέρα για την οποία αποφασιστούν, εν τέλει, οι πρόωρες εκλογές που επέλεξε η κυβέρνηση. Η ημερομηνία παραμένει «γρίφος» -αν και το Μαξίμου έχει επιλέξει την 20η Σεπτέμβρη και θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα «ροκανιστεί» στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

"Βούλιαξε" η Ν.Μηχανιώνα από κόσμο στη λιτάνευση της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση πιστών στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς δεκάδες χιλιάδες λαού προσέτρεξαν στη χάρη της, με συνέπεια να «βουλιάξουν» στην κυριολεξία από κόσμο οι δρόμοι από όπου θα περνούσε η ιερή εικόνα.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση,  μονοπωλούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών εφημερίδων της Κυριακής.

Τέλος της εβδομάδας ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ

Οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή.