Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Τριπλή εκδήλωση της ΡΕΚΚ Καλαμαριάς για την Απελευθέρωση

Τριπλή εκδήλωση, διοργανώνει το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου στις 6:30μμ, στην αίθουσα «Προποντίδα» (Νικολάου Πλαστήρα 14) η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», συμμετέχοντας στους εορτασμούς της 71ης επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Γερμανούς Ναζί (30 Οκτωβρίου 1944) και με σκοπό τη διατήρηση και ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης.

Στα όρια της φτώχειας ένας στους τρεις Έλληνες

Ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα -και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη- είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Πορίσματα-Φωτιά καίνε την "Ελληνικός Χρυσός" για τις Σκουριές

Τα πορίσματα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ξεσκεπάζουν τις παραβάσεις της ELDORADO. Το κίνημα SOS Χαλκιδική παρουσιάζει και αναλύει τα Πορίσματα, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, στις 19.00.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ώρα17:00, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Λογοθέτου 1, στους Νέους Επιβάτες. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

«Κοκτέιλ Tσέχωφ» από τη Θεατρική Ομάδα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Η θεατρική ομάδα του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ δήμου Θερμαϊκού, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Κοκτέιλ Tσέχωφ», μία κωμωδία σε 11 εικόνες. Η παράσταση, θα παιχθεί και στις τρεις δημοτικές ενότητες, δηλαδή Περαία, Νέα Μηχανιώνα και Επανομή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση για την ανακύκλωση συσκευών και τηγανέλαιων

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θερμαϊκού», εκφράζει την αντίθεσή της στην πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για την υλοποίηση Προγράμματος Ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαιων).

Θερμαϊκός: Συνεχίζεται η συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες


Ένα μέρος της βοήθειας που συγκεντρώθηκε στην Περαία
Μεγάλη, είναι η ανταπόκριση των κατοίκων του Θερμαϊκού στην εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας προς τους Σύρους πρόσφυγες στην Ειδομένη, που ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες ο Δήμος Θερμαϊκού, καλώντας όλους τους δημότες να δείξουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Κάθαρση και εξυγίανση ζητούν 100 στελέχη της Ν.Δ.από τη Μακεδονία

Με κείμενό τους, 100 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την αγωνία τους για τις εσωκομματικές διαδικασίες και ζητούν από του υποψήφιους για την προεδρία να προχωρήσουν στην εκ βάθρων ανανέωση του κόμματος με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και νέα οργανωτική δομή που συμπυκνώνει την αγωνία της βάσης της ΝΔ.

H μάστιγα των ληστοσυμμοριών στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία

του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Ο υπόδουλος ελληνισμός στα τελευταία πριν το τέλος της τουρκοκρατίας χρόνια, δεν είχε ν’ αντιμετωπίσει μόνο το επίσημο οθωμανικό κράτος, αλλά και τη δράση των πολυάριθμων συμμοριών που εκμεταλλευόμενες τις ιδανικές γι’ αυτές συνθήκες –από την αποσύνθεση της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας– κατατρομοκρατούσαν τον πληθυσμό της υπαίθρου, δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Παρασκευή στην Περαία

Διακοπές Ηλεκτρικού Ρεύματος, θα υπάρξουν σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στην Περαία, σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Δημαρχείο, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών που πρόκειται να εκτελεσθούν. Οι διακοπές θα είναι:

Θ.Καράογλου για τις εξελίξεις στη Ν.Δ.: "...Εκεί κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια"

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την εκλογή νέου Προέδρου του Κόμματος, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου δηλώνει τα εξής:

Χρήστος Τομαράς: Μεγάλη απώλεια για τον απόδημο ελληνισμό ο θάνατός του

Μεγάλη απώλεια για τον απανταχού της γης ελληνισμό της διασποράς, ιδιαίτερα την ομογένεια στις ΗΠΑ, ο θάνατος, σε ηλικία 78 ετών, του πρώην αντιπροέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ),  Χρήστου Τομαρά.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Με 500 δις μέχρι τώρα πληρώσαμε οι Έλληνες την κρίση

Το σκίτσο παλιό αλλά ... καλό!
Aπό το 2008 έως σήμερα, περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες υποβαθμίστηκαν σε χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ενώ η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων μειώθηκε κοντά στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ αναφέρει σε έκθεσή της η Credit Suisse.

Απεργία Πέμπτη και Παρασκευή στον "Αγγελιοφόρο"

Οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό του «Αγγελιοφόρου», απεργούν από αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου  (10 π.μ.) ως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (10 π.μ.), διεκδικώντας να καταβάλει η εργοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει και να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.

Ερώτηση της «Συμπολιτείας»: Σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» κατάντησε το γιαπί του Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία

Με ερώτησή της προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επισημαίνει ότι το κτίριο του υπό ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία, κατάντησε ένα δεύτερο «γεφύρι της Άρτας», καθώς πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια. Ζητάει δε πληροφορίες αν η διοίκηση του δήμου προτίθεται να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να πάψει να λιμνάζει ένα τόσο σημαντικό έργο για ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού και ιδιαίτερα για την πρωτεύουσά του, την Περαία.

Να λυθεί το πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Θέρμης ζητά η Β΄ ΕΛΜΕ

Nα λυθεί άμεσα το πρόβλημα του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, στο Νέο Ρύσσιο, ζητά με σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καθώς η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή το Σάββατο 26.09.2015 είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο κτίριο.

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας, με ένα τοιχίο αντιστήριξης

H ιστορία με ένα τοιχίο αντιστήριξης στο βοηθητικό γήπεδο του Ποσειδώνα
Νέας Μηχανιώνας, για το οποίο συγκροτήθηκε επιτροπή παραλαβής του
έργου, τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την απόφαση του δημοτικού
συμβουλίου για την κατασκευή του, αποτελεί ένα μικρό ακόμη δείγμα της
γραφειοκρατίας που δυστυχώς ακόμη επικρατεί στο δημόσιο και τους
οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις φυλακές πέντε πρώην εφοριακοί της Θεσσαλονίκης

Πέντε πρώην εφοριακοί της Θεσσαλονίκης, οδηγούνται στις φυλακές μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα 15 χρόνια, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για μία από τις δεκάδες υποθέσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τα δικαστήρια της πόλης.

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες από τους αρτοποιούς της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 500 κιλά αρτοσκευάσματα φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν οι Θεσσαλονικείς αρτοποιοί, προκειμένου να τα προσφέρουν στους πρόσφυγες που συρρέουν στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης, περιμένοντας καρτερικά να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Κάνει πίσω το ΤΑΙΠΕΔ και με την έκταση της Ιερισσού

Μετά την υπαναχώρησή του στο θέμα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας
Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέση
Μετά το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, το ΤΑΙΠΕΔ αναγκάστηκε να κάνει πίσω και με την αντίστοιχη έκταση των 230,779 τμ στην Ιερισσό Χαλκιδικής, σύμφωνα με τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ιγγλέζη.

Ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για κάμπινγκ Αγ. Τριάδας

«Δεν μπορούμε να καθησυχάσουμε από τις διαβεβαιώσεις του ΤΑΙΠΕΔ για το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, όταν επίσημη πολιτική και της νέας κυβέρνησης, αυτής που θα το καταργούσε αλλά το ενίσχυσε, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που στοχεύει στην ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την εκχώρηση της κρατικής περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θερμαϊκού.

Γιορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα στην Επανομή

Η δημοτική κοινότητα Επανομής, θα τιμήσει την προσεχή Κυριακή 18 Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, την ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές εκείνους που με τους αγώνες και τις θυσίες τους, περιφρούρησαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Κάποιες συστάσεις προς … υποψιασμένους

Διαβάζουμε στο κείμενο μιας…  «Ομάδας υποψιασμένων κατοίκων – Χωρίς παρωπίδες» ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού, «αισθάνεται ασφαλής διότι έχει ήπια αντιπολίτευση». Οι «υποψιασμένοι» μάλλον θα πρέπει να ζουν σε άλλο δήμο ή σε άλλη χώρα, και να μην έχουν παρακολουθήσει καμία από τις 30 περίπου συνεδριάσεις του παρόντος δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Μεγάλη συναυλία συμπαράστασης στους πρόσφυγες

Περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες, δημιουργικές ομάδες και δεκάδες εθελοντών δίνουν την αφορμή, για να δείξουν όλοι, έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά στα σύνορα της Ειδομένης, στη μεγάλη συναυλία που οργανώνεται την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ, στο λιμάνι, με σύνθημα «Περνάμε τα σύνορα».

Ληστεία από ένοπλο το πρωί σε σούπερ μάρκετ στην Καλαμαριά

Ένας ένοπλος άντρας υπό την απειλή μαχαιριού, εισέβαλε το πρωί σήμερα σε σούπερ μάρκετ στην Καλαμαριά και συγκεκριμένα στο κατάστημα «Μασούτης» και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφαίρεσε σημαντικό χρηματικό ποσό. 

Κίνδυνος εκδίωξης της Ελλάδας από το CERN

Από τα «φέσια» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου
Κινδυνεύει η θέση της Ελλάδας στο ερευνητικό πρόγραμμα. Οι υπεύθυνοι του καινοτόμου Ευρωπαϊκού προγράμματος CERN με έδρα την Ελβετία, ζητούν από τη χώρα μας να καταβάλει 5 εκατ. ως το Δεκέμβριο, ως ένδειξη καλής θέλησης. Χρέη που δημιουργήθηκαν από τα «φέσια» που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πονοκέφαλο προκαλούν οι ελλείψεις στα σχολεία

Με χλωρίνες, υλικά καθαριότητας και φωτοαντιγραφικό χαρτί Α4 τροφοδοτούν σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης γονείς και εκπαιδευτικοί, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για λειτουργικές δαπάνες, σύμφωνα με καταγγελίες. Την ίδια στιγμή, τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 600 στο νομό και οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με καθυστέρηση.

Η φθινοπωρινή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας

Tο καλοκαίρι τελείωσε και ήρθε ο καιρός για την φθινοπωρινή προετοιμασία του αυτοκινήτου σας! Ευτυχώς, δε χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος ούτε ιδιαίτερη προσπάθεια. Τα βήματα είναι λίγα και απλά! Μη ξεχνάτε όμως ότι είναι αναγκαία για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση, να προλάβετε φθορές και ζημιές και κυρίως για να είστε ασφαλείς!

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Τριπλασιάστηκαν τα ζευγάρια πουλιών στο Δέλτα Αξιού

Αγαπημένο μέρος των ζευγαριών... πουλιών αποδεικνύεται το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού το οποίο φέτος μάλιστα, το προτίμησαν τριπλάσια ζευγάρια, δημιουργώντας 2.826 φωλιές, από 860 φωλιές το 2014! Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε συνέδριο με θέμα «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: 12 χρόνια δράσεις για τη φύση και τον άνθρωπο», διαπιστώθηκε το φώλιασμα έξι νέων ειδών για την περιοχή.

«Μια βαλίτσα Γερμανικά» - Εκδήλωση για παιδιά στη Βιβλιοθήκη Ν.Μηχανιώνας

Μια δράση πρώτης επαφής με τη γερμανική γλώσσα σχεδιασμένη για παιδιά προσχολικής ηλικίας, ώστε να έρθουν σε επαφή με τα γερμανικά μέσα από το παιχνίδι, πραγματοποιεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ώρα 6:00 – 7:00 μ.μ, το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

Διαμαρτυρία 160 κατοίκων της Καλαμαριάς για κοπή δέντρων

Και μήνυση από τον επικεφαλής της ΡΕΚΚ
160 και πλέον κάτοικοι της Καλαμαριάς, με υπόμνημά τους προς τις Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Καλαμαριάς,  αντιδρούν στη σχεδιαζόμενη κοπή δέντρων στην περιοχή Δέρκων, καθώς όπως επισημαίνουν, μεγάλος αριθμός δέντρων βρίσκεται εκτός ορίων του Μετρό (εργοτάξιο)  αλλά και μελλοντικών έργων όπως αυτό της διάνοιξης της οδού Πόντου.

Oι αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Αυστηροποιείται η ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς θα αποβάλλονται από αυτήν ευκολότερα οι οφειλέτες. Με το πολυνομοσχέδιο επέρχονται δυο σημαντικές αλλαγές:

«Παλατάκι»: Ένα στολίδι της Θεσσαλονίκης που αργοσβύνει

Μια παρανόηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή επανέφερε στο προσκήνιο το λησμονημένο ζήτημα της αποκατάστασης και εν συνεχεία αξιοποίησης ενός από τα πλέον εμβληματικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, του Κυβερνείου, γνωστού και ως “Παλατάκι”.

Έρχονται 12 προγράμματα του ΟΑΕΔ για 90.000 ανέργους

O ΟΑΕΔ έχει προγραμματίσει για το αμέσως επόμενο διάστημα σειρά δράσεων με στόχο τη συμμετοχή 90.000 ωφελούμενων - ανέργων στην αγορά εργασίας, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επανασχεδιασμού των υφιστάμενων προγραμμάτων, με καλύτερη στόχευση και διεύρυνση των δικαιούχων και βελτίωση όπου ήταν δυνατό των αμοιβών για τους ανέργους.

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Καλαμαριά: Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε κεντρικό σημείο

Με ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, καταγγέλει τη δημοτική αρχή ότι βάλθηκε να μετατρέψει σημεία του Δήμου Καλαμαριάς σε σκουπιδότοπους, συνήθως εκεί όπου «δεν πέφτει ανθρώπου μάτι». Και παρουσιάζει τρεις φωτογραφίες που απαντούν στην δημοτική αρχή, η οποία κατηγορούσε τη ΡΕΚΚ για «επιλεκτική φωτογράφιση» των εικόνων αθλιότητας που υπάρχουν στο δρόμο για τη Σχολή Δικαστών.

Διάλυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας θέλουν οι δανειστές

Αντιδράσεις, προκαλεί η νέα, προκλητική απαίτηση των θεσμών για διάλυση των τιμών στα παλαιά, καταξιωμένα και οικονομικά φάρμακα, τα οποία αποτελούν στην ουσία την εγχώρια παραγωγή φαρμάκου, ενώ παράλληλα αφήνει αλώβητα τα ακριβά εισαγόμενα σκευάσματα. Η απαίτηση αυτή θεωρείται ως «Βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. 

Θα ξεπεράσουν τους 100 οι νεκροί από τη δολοφονική επίθεση

Σοκ αλλά και οργή επικρατεί στην Τουρκία λίγες ώρες μετά το μακελειό στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, κι ενώ ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Η διπλή βομβιστική επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 97 ανθρώπων βάζει φωτιά στο ήδη τεταμένο κλίμα στη χώρα ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Μεγάλη έκθεση για τη ζωή και το έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη

«Μανόλης Αναγνωστάκης: Μιλώ... Τεκμήρια και μαρτυρίες», είναι ο τίτλος μεγάλης έκθεσης με ντοκουμέντα από τη ζωή και τα κείμενα του Μανόλη Αναγνωστάκη, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την ερχόμενη Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και για δύο μήνες στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Επιτυχημένος, αν και υπό βροχή, ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος

Επιτυχημένος, παρότι διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των 4.000 δρομέων, ήταν ο 4ος Διεθνή Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης, που διοργανώθηκε από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και ήταν ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ.