Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

H «ενημέρωση μαθητών» από ΣΥΠΠΑΖΑΘ στα σχολεία Θερμαϊκού

Στη συζήτηση για τα αδέσποτα, που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, οι αρμόδιοι του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, προκειμένου να παρουσιάσουν «έργο», έναντι των 110.000 ευρώ που εισπράττουν ετησίως από το Δήμο Θερμαϊκού, ανέφεραν μεταξύ άλλων σχετικά με τις δραστηριότητές τους την «ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής».

Το αποτέλεσμα μιας συζήτησης στο Δήμο Θερμαϊκού: Πεταμένα λεφτά τα 110.000 ευρώ κάθε χρόνο συμμετοχής στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ

Ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά και προτάσεις φιλόζωων της περιοχής
Τεράστιο το πρόβλημα των αδέσποτων, ενώ ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ είναι ανύπαρκτος
Τα όσα σημαντικά ακούστηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, δικαιώνουν το αίτημα που διαρκώς διατυπώνουν η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αλλά και η παράταξη «Θερμαγικός» του κ.Τσαμασλή, για την αποχώρηση του Δήμου από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) και τη δημιουργία δικής του υπηρεσίας προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Για κάποιους που πετούν «τη μπάλα στην εξέδρα»

Ποιος τα έγραφε όλα αυτά; Και σε ποια εφημερίδα; Ο ευρών αμειφθήσεται...
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι γνωστή πλέον σε όλους, η τακτική του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη: Όταν είναι «στριμωγμένος», όταν δεν μπορεί να απαντήσει με στοιχεία και επιχειρήματα σε θέματα που του θέτουν οι συνομιλητές του – κυρίως όταν του θυμίζουν υπερφίαλες προεκλογικές του εξαγγελίες- να αλλάζει θέμα, να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, να «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα».

Άνοιγμα της Χαλκιδικής στην τουριστική αγορά της Τουρκίας

Η παρουσία της Χαλκιδικής στην έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης για 5η συνεχή χρονιά ήταν η καλύτερη δυνατή, αποσπώντας από όλους τα καλύτερα σχόλια για την αρτιότητα του περιπτέρου και συνοδεύτηκε από πολλές και εποικοδομητικές συναντήσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Η έκθεση «Ονειροτρόπια» στη Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης

Tην έκθεση με τις μακέτες και τα έργα ζωγραφικής που εικονογραφούν το βιβλίο «Ονειρόπλαστο» της Αγγελικής Κουρμουλάκη, που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη του δήμου Θέρμης.

H Ελλάδα τέταρτη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο!

Χειρότερα από Ουκρανία, Σερβία, Τουρκία, Καζακστάν, Βραζιλία
Είχαμε δεν είχαμε, το κατακτήσαμε κι αυτό το ρεκόρ, με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα έξι χρόνια της κρίσης: Να είναι η Ελλάδα τέταρτη στον κατάλογο των χωρών με την μεγαλύτερη φτώχεια στον πληθυσμό της. Και ευτυχώς που υπάρχει και η Βενεζουέλα που διατηρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στον σχετικό δείκτη του Bloomberg.

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Η έρευνα-φάντασμα και τα «δικά μας παιδιά»

Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού δια στόματος του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, έδωσε  διευκρινιστικά στοιχεία για την Έρευνα-φάντασμα που δημοσίευσε στην προπαγανδιστική δημοτική εφημερίδα και όπου εμφανίζει τους δημότες του Θερμαϊκού να είναι ….κατενθουσιασμένοι (!) με το έργο της δημοτικής αρχής.

Παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς αλλά χωρίς... Καραμπουρνάκι

Την ανησυχία των κατοίκων της Καλαμαριάς για την ανακίνηση του θέματος του χαρακτηρισμού ως προστατευόμενης περιοχής και ως τοπίου και ζώνης ιδιαίτερου κάλλους, τμήματος μόνο του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς, με εξαίρεση το Καραμπουρνάκι, διατυπώνει η  Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς και καλεί το δήμαρχο Καλαμαριάς να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο.

Αποτράπηκε υποβιβασμός του Δημ.Σχολείου Αγ. Τριάδας

Η διοίκηση Μαυρομάτη αναγκάστηκε να αποσύρει από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, εισήγησή της για την γνωμοδότηση σε  απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με την οποία υποβιβάζεται το δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας και από δεκαθέσιο (10/θ) που είναι σήμερα, να γίνει από το νέο σχολικό έτος 2016-2017, εννιαθέσιο (9/θ).

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού από απόψε το βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και χιόνια κυρίως στα ορεινά, καθώς αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης. Αναλυτικότερα:

Αποκλεισμένο από διαδηλωτές το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δυναμικές πορείες εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων κατά του ασφαλιστικού, πραγματοποιούνται αυτή την ώρα  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που  είναι από το πρωί αποκλεισμένο από τους διαδηλωτές.

Απίστευτο: Εκδήλωση από το Δήμο Θερμαϊκού για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών με χορηγούς... φαρμακοβιομηχανίες !!

Μία εύλογη ένσταση, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», γιατρός, Θοδωρής Ζδούκος, για την εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού αυτή την Κυριακή για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια: «Πως είναι δυνατό να εμφανίζονται ως χορηγοί σε μία εκδήλωση που υποτίθεται ότι είναι κατά της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών, εταιρίες-κολοσσοί, όπως η Pfizer και η φαρμακοβιομηχανία DEMO που παράγουν και πωλούν αντιβιοτικά και άρα προωθούν την αλόγιστη χρήση τους;»

H κοροϊδία της διοίκησης Μαυρομάτη για τα δημοτικά τέλη

Κοροϊδεύει ασύστολα τους δημότες του Θερμαϊκού η διοίκηση Μαυρομάτη, καθώς, ενώ προσπαθεί να εμφανίσει ένα δήθεν «κοινωνικό πρόσωπο», αυξάνει στα κρυφά τα δημοτικά τέλη, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι συνδημότες μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι στο Δήμο Θερμαϊκού αποδεδειγμένα τα πιο ακριβά σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σήμερα σε όλη τη χώρα

Ο «Φάρος του Θερμαϊκού» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών για σήμερα Τετάρτη, αντιδρώντας στις κυβερνητικές προτάσεις για το Ασφαλιστικό, γιαυτό και δεν θα αναρτήσει ειδήσεις και σχόλια.

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκαύτωμα: Οι Ναζί τους έστειλαν για «απολύμανση» στην Καλαμαριά, πριν τους δολοφονήσουν!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Καλαμαριάς τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, Μανώλης Λαμτζίδης εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Καλαμαριάς,  παραβρέθηκε στην τελετή που έγινε την Κυριακή, στην Πλατεία Ελευθερίας και κατάθεσε στεφάνι στην μνήμη των 50.000 Θεσσαλονικέων Εβραίων που θανατώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ την Πέμπτη

Χωρίς αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα είναι σήμερα Τρίτη η Θεσσαλονίκη, από τις 11:00 έως τις 16:00, λόγω πεντάωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού. Oι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην γενική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ. Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώθηκε ότι κατά την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. 

Δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη η λαϊκή αγορά Ν.Μηχανιώνας

Δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη η καθιερωμένη εβδομαδιαία λαϊκή αγορά στη Νέα Μηχανιώνα, μετά την απόφαση των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών  Κεντρικής Μακεδονίας, να προχωρήσουν εκείνη τη μέρα που είναι γενικής απεργίας σε αποχή από την εργασία τους.

24ωρη απεργία εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού την Πέμπτη

Κλειστό, θα μείνει αυτή την Πέμπτη το Δημαρχείο του Θερμαϊκού, καθώς επίσης όλες οι άλλες υπηρεσίες του δήμου, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων, με απόφαση του συλλόγου τους, στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία για το Ασφαλιστικό. Κλειστοί θα είναι και όλοι οι άλλοι δήμοι της χώρας με απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού: H αμοιβή δημάρχου, αντιδημάρχων, Γ.Γραμματέα

Πόση είναι η αντιμισθία του δημάρχου Θερμαϊκού; Ποια είναι τα ποσά με τα οποία  αμείβονται οι αντιδήμαρχοι; Τι χρήματα λαμβάνει ως αντιμισθία ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου;  Απάντηση στα ερωτήματα αυτά, δίνει η εισήγηση της δημοτικής αρχής για τα δημοτικά τέλη αυτού του έτους, που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Βράβευση αριστούχων μαθητών από τον Δήμο Θερμαϊκού

Μαθητές του Δήμου Θερμαϊκού, βραβεύτηκαν για τις σχολικές τους επιδόσεις, σε ειδική τελετή που οργάνωσε για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Θερμαϊκού, το περασμένο Σάββατο, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής.

Εργαστήρι του ΟΑΕΔ για άνεργους στο Θερμαϊκό

Σε δύο αίθουσες του Δήμου Θερμαϊκού, σε Νέα Μηχανιώνα και Νέους Επιβάτες, θα εγκατασταθεί το Εργαστήρι Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων του ΟΑΕΔ για την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το δεύτερο κέντρο του Οργανισμού για την εξυπηρέτηση των ανέργων της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σημαντική βελτίωση στο νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

Χαράς Ευαγγέλια για τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, καθώς σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, βελτιώθηκε κατά πολύ το ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου "Άγιος Παύλος", ενώ εδώ και περίπου 15 ημέρες, άρχισε να λειτουργεί ο νέος υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των ασθενών.

Πιστώθηκε την Παρασκευή η Α΄ δόση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πιστώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε 330.000 φορολογούμενους, η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 Δεκεμβρίου 2015.

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Δημοτικά τέλη και αδέσποτα την Τετάρτη στο δημοτικό συμβούλιο

Συνεδριάζει την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ώρα 16:00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Σημαντικότερα από αυτά, η επαναφορά της εισήγησης της δημοτικής αρχής Μαυρομάτη για τη διατήρηση των δυσβάστακτων δημοτικών τελών στο ίδιο απαράδεκτα υψηλό επίπεδο, αλλά και το θέμα των αδέσποτων ζώων, τη συζήτηση του οποίου μήνες τώρα το απέφευγε «όπως ο διάβολος το λιβάνι» η διοίκηση του Δήμου.

Εντοπίστηκε κύκλωμα ναρκωτικών σε Περαία, Ν.Μηχανιώνα και Θέρμη

Διαφορετική εξήγηση δίνει ο εισαγωγές που μιλάει για "ποτ-πουρί"
Σημαντική ήταν η επιτυχία των αστυνομικών και λιμενικών αρχών, που κατάφεραν να χτυπήσουν καίρια κύκλωμα εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών σε Περαία, Ν.Μηχανιώνα και Θέρμη, συλλαμβάνοντας πέντε άτομα και κατάσχοντας μεγάλο αριθμό ναρκωτικών αλλά και χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι έμποροι του λευκού θανάτου.

Πρόστιμο 60 εκατ. ευρώ για επεκτάσεις πολεοδόμησης

Όπως διαβάζουμε, η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει ως πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπέρογκο ποσό των εξήντα εκατομμυρίων ευρώ για την γνωστή «υπόθεση Βόλβης»,  τις συμπληρωματικές δηλαδή συμβάσεις για την κτηματογράφηση και την πολεοδόμηση σε περιοχές του δήμου Βόλβης, υπόθεση στην οποία εμπλέκονται οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Βόλβης, Θέρμης και Κασσάνδρας.