Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα πεπραγμένα Μαυρομάτη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την τοποθέτηση της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θερμαϊκού, Ντίνας Μώραλη, στην ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού για το 2015.

Οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο: Μύθοι και αλήθειες

Σημαντικά στοιχεία για τους κινδύνους στο ίντερνετ, παρουσίασε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκης, στη διάρκεια του 5ου Συνέδριου Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 9η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαδικτύου. Όπως επισήμανε ο 52χρονος Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι διαδικτυακοί κίνδυνοι, για κάποιον που δεν γνωρίζει τους κανόνες του Internet είναι πάρα πολλοί.

Γραφείο Τύπου του Δήμου ή προπαγάνδας του δημάρχου;

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Αρκετές φορές στο παρελθόν καταγγείλαμε τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη για βοναπαρτισμό 1, αλαζονική συμπεριφορά, βολονταρισμό 2 και λογική αποκλεισμού κάθε αντίθετης φωνής. Κάποιες φορές, ήμασταν συγκρατημένοι, φοβούμενοι μήπως υπερβάλλουμε, μήπως αδικούμε τον άνθρωπο, μήπως ενεργούμε υπέρμετρα σκληρά. Ευτυχώς, έρχεται η διοίκηση του δήμου με τις ενέργειές της να μας απαλλάξει από παρόμοιες ενοχές και επιφυλάξεις.

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Μία επίσκεψη στα έγκατα του CERN και το πείραμα ATLAS

Ένα απροσδόκητο «κέρασμα» μου έκανε ο πολυαγαπημένος μου γιoς Χάρης για την προχτεσινή του γιορτή (του αγίου Χαραλάμπους): Εξασφάλισε την άδεια για να μπούμε μαζί στα έγκατα του CERN, στην «καρδιά» του προγράμματος ΑΤLAS, όπου εργάζεται και ο ίδιος ως ερευνητής εδώ και τρία χρόνια, στην επιστημονική ομάδα που προετοιμάζει αυτή την εκπληκτική  πορεία κατάκτησης του Άγνωστου.

Συνέντευξη τύπου της ΡΕΚΚ για την Κάρτα Αλληλεγγύης

Την πρότασή της, που απευθύνεται στο Δήμο Καλαμαριάς και στην τοπική κοινωνία,  για έναν νέο θεσμό αλληλεγγύης,  την «Τοπική Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης»,  θα παρουσιάσει η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Καλαμαριάς (Πλατεία Σκρά, οδό Καραμαούνα 1), στις 12 η ώρα το μεσημέρι.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Μερικές σωστές επισημάνσεις που όμως αδικούν τη "Συμπολιτεία"

Σε κάποιες πολύ σωστές επισημάνσεις προβαίνει ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης, σχετικά με τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Θερμαϊκού και την παρελκυστική αλλά και εντόνως αποπροσανατολιστική τακτική της διοίκησης Μαυρομάτη ΚΑΙ στο θέμα αυτό, όπως και σε όλα τα άλλα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας. 

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο «Ποσειδώνας» βουλιάζει στην αδιαφορία και ο Θερμαϊκός κινδυνεύει να μεταβληθεί σε βρωμότοπο

Ο Θερμαϊκός κινδυνεύει αυτό το καλοκαίρι να μεταβληθεί σε εστία βρωμιάς και δυσωδίας και αντί για την προσέλκυση τουριστών να αποβεί σε αιτία εκδίωξής τους από την περιοχή. Η αιτία; Ο «Ποσειδώνας», το μοναδικό αντιρρυπαντικό σκάφος που διέθετε η Θεσσαλονίκη, παραμένει παροπλισμένο σε κάποιο κρηπίδωμα του λιμανιού και κινδυνεύει να πουληθεί για παλιοσίδερα. Ενώ την ίδια ώρα, οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού σφυρίζουν αδιάφορα, χωρίς βνα αντιλαμβάνονται το κακό που πάει να γίνει στην περιοχή.

Οι θέσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαυρομάτη έτους 2015

«Αντί για την αντιστροφή προς τα εμπρός, που υπόσχονταν προεκλογικά για το Δήμο Θερμαϊκού, βλέπουμε τη διοίκηση Μαυρομάτη να έχει επιβιβαστεί σε ένα όχημα που τρέχει συνεχώς με την όπισθεν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η  «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» σχετικά με τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής για το έτος 2015.

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Διημερίδα με θέμα «Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος»

Η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν στις 4 και 5 Μαρτίου 2016 στον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» στη Θεσσαλονίκη διημερίδα κινηματογραφικού αφιερώματος με θέμα: «Δικαιοσύνη και Κινηματογράφος».

H άγνωστη ιστορία του «Θεσσαλονικιού Σίντλερ»

Δεν έκλεισαν όλοι οι Θεσσαλονικείς τα μάτια, κατά τη διάρκεια του αφανισμού της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, το 1943. Έρευνα του υποψηφίου διδάκτορα σύγχρονης ελληνικής ιστορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λεόν Σαλτιέλ, φέρνει στο φως τη λαμπρή ιστορία του Άγγελου Κουτσουμάρη, τότε Προέδρου του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έστησε, με τη βοήθεια δικαστικών υπαλλήλων και απλών Θεσσαλονικέων, δίκτυο υιοθεσιών 400 εβραιόπουλων, ώστε να διασωθούν και να μη μεταφερθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Επιστροφή φόρου με τις νέες αντικειμενικές αξίες

Επιστροφές φόρων ή συμψηφισμό τους, με βεβαιωμένες οφειλές για τους φορολογούμενους οι οποίοι απέκτησαν ακίνητα με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά μετά τις 21 Μαΐου 2015, λόγω της αναδρομικής μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στις περιοχές εντός σχεδίου ή οικισμού, προβλέπει εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.