Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΩΝ

Η Συμπολιτεία Θερμαϊκού σας εύχεται Καλό Πάσχα, με δύναμη και Ανάσταση των ελπίδων και των προσδοκιών μας για ένα καλύτερο κόσμο κι ένα πιο φωτεινό αύριο 

Tα Πασχαλινά ντολμαδάκια της κυρά-Μεταξίας

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ήταν σπεσιαλίστρια στα ντολμαδάκια, η μάννα μας η Μεταξία. Και κάθε που πλησιάζαμε στα τέλη του Απρίλη, οπότε άρχιζαν να βγαίνουν τα τρυφερά αμπελόφυλλα από την κληματαριά του σπιτιού, η κυρά-Μεταξία είχε την τιμητική της, καθώς τα ντολμαδάκια έδιναν και έπαιρναν στην κουζίνα και τραπεζαρία μαζί της μονοκατοικίας, κάπου στο κέντρο της πόλης, πίσω από τη Νομαρχία.

Το Ασφαλιστικό των δημοσιογράφων χωρίς μύθους

του Τάσου Φωκιανίδη *
Στην εκρηκτική συζήτηση που έχει αναπτυχθεί γύρω από το νέο ασφαλιστικό σχήμα το οποίο επιδιώκει να νομοθετήσει η κυβέρνηση, η περιοχή που έχει φορτωθεί τους πιο νεφελώδεις και παραπλανητικούς μύθους είναι αυτή που αφορά τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Καταστροφή στο παρκάκι της Επανομής, ελέω Μαυρομάτη, για να στηθεί ξύλινη εξέδρα μπαρ

Στη λογική του «τσιμέντο όλα να γίνουν» και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η ελεγχόμενη από τον κ.Μαυρομάτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού αποφάσισε να δώσει άδεια στον ιδιοκτήτη ενός καφέ-μπαρ στο Πάρκο της Επανομής για την τοποθέτηση «ξύλινου δαπέδου και τροχήλατων stand έμπροσθεν του καταστήματός του», όπως έλεγε η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου.

Ξεκινάει την Πρωτομαγιά το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Από την Πρωτομαγιά μπαίνει σε ισχύ το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ, ενώ θα ισχύσει έως και το τέλος του Οκτωβρίου 2016. Ο ΔΕΔΔΗΕ υπενθυμίζει ότι θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από 1 Μαΐου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2016, το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00). 

Καραβάκια: Ευθύνες στους Δήμους ρίχνει ο πλοιοκτήτης

Δεν φτάνει που αυθαίρετα, τη φετινή σεζόν, αυξάνει το εισιτήριο στα 3 ευρώ ο πλοιοκτήτης της εταιρίας με τα καραβάκια, αλλά από πάνω, επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, ότι ευθύνονται αυτοί που η εταιρία του δεν έχει μόνιμα εγκατεστημένα πλοία της στη Θεσσαλονίκη.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Eurostat: Μικρή μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα

Στο 24,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016, έναντι 25,7% τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση μας

του Κώστα Διάκου*
Η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα της σύγχρονης προβληματικής σ’ όλα τα επίπεδα. Κατ’ αρχήν αποτελεί ανάγκη για την επιβίωση του ανθρώπου στον πλανήτη που τον φιλοξενεί.

«Τραπέζια Αγάπης» στο Δήμο Θερμαϊκού μετά το Πάσχα

Τρία «Τραπέζια Αγάπης» αποκλειστικά για τους ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» διοργανώνει αμέσως μετά το Πάσχα ο Δήμος Θερμαϊκού.

Κατεδαφίστηκε επιτέλους το παράνομο κυνοκομείο στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Το άθλιο παράπηγμα που χρησιμοποιούνταν ως παράνομο κυνοκομείο στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, τελικά κατεδαφίστηκε και τα αδέσποτα ζώα αφέθηκαν – σύμφωνα με το νόμο- ελεύθερα, αφού η δημοτική αρχή και η πολιτεία αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με το νόμο.

Στο σφυρί και το «Άκτιον» από τη διοίκηση Μαυρομάτη

Ακολουθώντας πιστά το προσφιλές δόγμα της παραχώρησης της περιουσίας του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτης, προχωράει, βγάζοντας στο σφυρί, τη φορά αυτή την δημοτική πλάζ «Άκτιον» στην Αγία Τριάδα.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Ν.Μηχανιώνα το πρωί της Μ.Παρασκευής

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, έμεινε το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Μηχανιώνας όλο το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, από τα ξημερώματα μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι, εξ αιτίας διακοπής της ηλεκτροδότησης για την οποία δεν είχαν φροντίσει από πριν να ειδοποιήσουν τους καταναλωτές τόσο η ΔΕΗ, όσο και η ΔΕΔΔΗΕ.

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ακτιβιστής: ΕΥΓΕ εις τριπλούν στον κ.Μαυρομάτη για τα περί αμμοληψίας

Το φορτηγό του Δήμου σε αναζήτηση... "πακτωμένων απορριμμάτων". Και μόνο η
είσοδος μηχανημάτων και οχημάτων στην προστατευόμενη περιοχή, αποτελεί αδίκημα 
Ιδιαίτερα καυστικό, το σχόλιο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Ακτιβιστής» για το σκάνδαλο με την παράνομη αμμοληψία στον Ποταμό, διακωμωδώντας τις…. διαβεβαιώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού ότι… «δεν έγινε καμιά αμμοληψία». Απευθύνοντάς του «Εύγε» εις τριπλούν για τις δηλώσεις του αυτές.

Εθερόπλοος προς διοίκηση Μαυρομάτη: Έχετε ξεφτιλιστεί και δε μπορείτε να τα "μαζέψετε" πλέον

Η δημιουργία πάρκινγκ μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000,
ένα ακόμη "επίτευγμα" της διοίκησης Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού
Ξεφτιλίστηκε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού στην υπόθεση με τις παράνομες αμμοληψίες στον Ποταμό, υπογραμμίζει σε σχόλιό της η πολύ καλή τοπική ιστοσελίδα της Επανομής «Εθερόπλοος». Παρατηρώντας ότι αδιάψευστο μάρτυρα, αποτελούν οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα, που ανέβασε στο διαδίκτυο ο κ.Παναγιώτης Καβαρντίνας ακόμη από τις 13 Απριλίου.

Σειρά εκδηλώσεων στο Θερμαϊκό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Σειράς εκδηλώσεων οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη Θάλασσα, διοργανώνει το μήνα Μάιο το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής ημέρας Θάλασσας για το 2016.

«Υποτιμάει τη νοημοσύνη των δημοτών του Θερμαϊκού ο κ.Μαυρομάτης», λέει η Συμπολιτεία για την αμμοληψία

Ο φορτωτής του Δήμου καταστρέφει τον αμμόλοφο αναζητώντας..... "πακτωμένα"
Σφυροκοπήθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παράνομη αμμοληψία στην απαγορευμένη, λόγω Natura 2000, περιοχή του Ποταμού Επανομής. Για περιβαλλοντικό έγκλημα, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, καλώντας το δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, αντί να συγκαλύπτει τους υπεύθυνους της παράνομης αυτής ενέργειας.

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Συμπολιτεία: «Τα αστεία επιχειρήματα δεν θα σώσουν τους υπεύθυνους για την παράνομη αμμοληψία στον Ποταμό»

Η καταστροφή του αμμόλοφου στον Ποταμό, έγινε για..."πακτωμένα απορρίμματα", ισχυρίζεται η διοίκηση Μαυρομάτη. 
«Τα αστεία επιχειρήματα δεν θα σώσουν τους υπεύθυνους για την παράνομη αμμοληψία στον Ποταμό», τονίζει η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού", απαντώντας σε δελτίο τύπου της διοίκησης του Δήμου, η οποία, παρά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θεωρώντας συλλήβδην όλους τους δημότες τυφλούς, ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε παράνομη αμμοληψία στον Ποταμό, αλλά απομάκρυνση μπάζων!!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά – Δουλειά για όλους

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θερμαϊκού:
«Μόνιμη  και  σταθερή  δουλειά – Δουλειά  για  όλους - Δουλειά με δικαιώματα», βροντοφώναξαν χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, που συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία 220 χιλιομέτρων, από την Πάτρα στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής της Πάτρας και του δημάρχου Κώστα Πελετίδη (Λαϊκή Συσπείρωση). 

Να σταματήσει η εγκατάσταση και άλλων προσφύγων στην Κεντρ. Μακεδονία, ζητά η ΠΕΔΚΜ

Mετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, με τη συμμετοχή δημάρχων της δυτικής Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ζητάει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς τον Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους υπουργούς.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Με άλλες μορφές συνεχίζεται ο αγώνας των δημοσιογράφων

Σταμάτησε στις 6 το απόγευμα της Μ. Τρίτης ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να συνεχιστεί ο αγώνας των δημοσιογράφων με άλλες μορφές κατά του ασφαλιστικού – λαιμητόμου.

ΟΙ 15 κρεμάλες στην Κλαδοράχη Φλώρινας

Ήταν πριν εβδομήντα τρία χρόνια, ημέρα Δευτέρα, 9 Αυγούστου 1943, όταν οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας αντίκριζαν ένα απάνθρωπο και ανατριχιαστικό θέαμα, που όμοιό του δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί σε ολόκληρη τη χώρα και ήταν αποτέλεσμα μιας πρωτόγονης και πρωτόγνωρης βαρβαρότητας: Σε ένα πρόχειρο ικρίωμα και σε κοινή θέα, ήταν κρεμασμένα, άψυχα κουφάρια πλέον, τα πτώματα 15 Ελλήνων πολιτών, θύματα της θηριωδίας των ναζιστικών γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.

«Το Καπλάνι της Βιτρίνας» της Άλκης Ζέη στη Θεσσαλονίκη

Η παράσταση «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» της  Άλκης Ζέη,  που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η ηθοποιός, θεατρολόγος και σκηνοθέτις Ανδρομάχη Χρυσομάλη, ανοίγει τα φτερά του και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με πρώτο σταθμό το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία από τις 18 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου και  Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στις 11.30 και 17.00.

Η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ν. Μηχανιώνας

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Μηχανιώνας που προέκυψε από τις εκλογές της 20ης Αποριλίου 2016 και μετά από πρόσκληση του πρώτου σε σταυρούς συμβούλου, Χάρη Πορίδη.

Χ.Ταχιάου: Χωρίς χαρτί υγείας το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Χωρίς χαρτί υγείας έχει μείνει εδώ και ημέρες το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσίευμα του protagon.gr, που υπογράφει η πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης του Ποταμιού και στέλεχος του κόμματος, Χριστίνα Ταχιάου.

Απεργούν και σήμερα Μ.Τρίτη οι δημοσιογράφοι

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αμετακίνητη βούληση την απόσυρση και καταψήφιση του εξοντωτικού αντεργατικού κυβερνητικού ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που εξαθλιώνει όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας και πλήττει θανάσιμα την Ενημέρωση και τους ανθρώπους της, συνεχίστηκε και σήμερα η απεργία σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) μέχρι στις 6 το πρωί της Μ. Τετάρτης.

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

O "Φάρος Θερμαϊκού" συμμετέχει στη νέα απεργία των δημοσιογράφων

Ξεκίνησε από τις 6 π.μ. της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, η νέα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ όλης της χώρας, μετά από απόφαση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τινάζει τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο και αφήνει στο δρόμο, χωρίς περίθαλψη, φάρμακο και επικούρηση 18.500 ασφαλισμένους.

Πύργοι Εορδαίας: Ένα χωριό που αφανίστηκε ολόκληρο από τους ναζί και τους συνεργάτες τους


Ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των ναζί στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της γερμανικής φασιστικής κατοχής 1941-1944, ήταν το Ολοκαύτωμα των κατοίκων στους Πύργους (Κατράνιτσα) Εορδαίας, το δεύτερο σε αριθμό νεκρών μετά τα Καλάβρυτα (με 818 θύματα) μαρτυρικό ελληνικό χωριό. Ένα χωριό που αφανίστηκε στην κυριολεξία από τους υπανθρώπους του ναζιστικού Γ΄ Ράϊχ και οι κάτοικοί του, πάνω από 318 άτομα, βρήκαν το θάνατο με απίστευτες μεθόδους που δεν τις χωράει ανθρώπου νους.

To αγγελιόσημο: Πως προέκυψε και ποιούς ευνοεί η κατάργησή του

«Βάζουν λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ, κόβουν ακόμη και την ασπιρίνη», αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση της για την κατάργηση του Αγγελιόσημου που φέρνει το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και με το οποίο, ευνοούνται σκανδαλωδώς οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες, τύπου Ψυχάρη και Μπόμπολα, αυτούς που υποτίθεται ότι θέλει να ελέγξει η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει αυτή την Τετάρτη 27 Απριλίου και ώρα 16:00, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού. Μεταξύ των θεμάτων, περιλαμβάνονται η εκμίσθωση σε ιδιώτη του «Άκτιον» και η κυκλοφοριακή μελέτη για την Επανομή. Δεν υπάρχει αναφορά στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Ποταμό, όμως το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά από επίκαιρη ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».