Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Παραπέμπονται σε δίκη ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, αλλά και ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Πνιγμός 50χρονου άνδρα στην Αγία Τριάδα

Νεκρός, ανασύρθηκε τις βραδινές ώρες της Παρασκευής από τη θαλάσσια περιοχή «ΠΙΚΠΑ» Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, ένας 50χρονος άνδρας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Την Τετάρτη 18 Μαίου, ώρα 4 μμ, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του  Δήμου Θερμαϊκού με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Δυστυχώς στον πίνακα των θεμάτων που θα συζητηθούν, δεν περιλαμβάνεται και στη συνεδρίαση αυτή, όπως και στην προηγούμενη, καμία ενημέρωση για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον υδροβιότοπο της Επανομής και την οφειλόμενη απόδοση ευθυνών σε όσους από τον Δήμο παρανόμησαν.

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Αγώνας δρόμου και πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Λαμπράκη

Η φωτογραφία είναι από την περσινή πορεία Ειρήνης της ΕΔΥΕΘ
Αγώνα Δρόμου στις 19 Μαίου και πορεία Ειρήνης στις 22 Μαίου, στη μνήμη του δολοφονημένου από το παρακράτος Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη καθώς και άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αγώνα για την ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, οργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη για το Περιβαλλοντικό έγκλημα στον υδροβιότοπο του Ποταμού Επανομής

Το δρόμο της Δικαιοσύνης, παίρνει η υπόθεση του διπλού περιβαλλοντικού εγκλήματος στον Ποταμό Επανομής, μετά την υποβολή στην Εισαγγελία μηνυτήριας αναφοράς από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης κατά των ατόμων που πρωταγωνίστησαν στις παράνομες και αξιόποινες ενέργειες οι οποίες διαπράχθηκαν μέσα στην προστατευόμενη περιοχή.

Αρχίζει τη Δευτέρα η διανομή ειδών ΤΕΒΑ στο Δήμο Δέλτα

Αρχίζει τη Δευτέρα 16 Μαΐου από τον Δήμο Δέλτα,  η διανομή των ειδών στους δικαιούχους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΤΕΒΑ-FEAD. Η διανομή θα γίνεται από τις 9.00 - 14.00 έως την Παρασκευή 20 Μαΐου και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 από τις 9.00 έως τις 14.00

Μεγαλοπρεπές γλυπτό για την αγάπη και τη φιλία θα τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Ένα μεγαλοπρεπές γυάλινο γλυπτό, ύψους περίπου 20 μέτρων, έργο του Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, που θα συμβολίζει την αγάπη και τη φιλία, αναμένεται να τοποθετηθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Εννενήντα τρία χρόνια από τη δημιουργία της Νέας Μηχανιώνας

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο κοινοτικό γραφείο της Νέας Μηχανιώνας
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ενενήντα τρία ακριβώς χρόνια, συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από ένα πολύ σημαντικό για την περιοχή γεγονός: Τη δημιουργία, στις 14 Μαίου 1923, της Νέας Μηχανιώνας από κατατρεγμένους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, οι οποίοι εγκαταλείποντας βίαια τις πατρογονικές τους εστίες στα παράλια της Ιωνίας, βρήκαν αποκούμπι στη φιλόξενη γη των ακτών του Θερμαϊκού.

H πρόταση της ΡΕΚΚ για την Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ανάλογη είχε κατατεθεί από τη "Συμπολιτεία" και στο Δήμο Θερμαϊκού
Η πρόταση των οκτώ δημοτικών συμβούλων της παράταξης ΡΕΚΚ, για την καθιέρωση Τοπικής Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την ενίσχυση των άπορων δημοτών, συζητείται αυτή τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς. Ανάλογη πρόταση, είχε διατυπώσει στη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στις 11 Ιανουαρίου 2016 και η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», χωρίς να υπάρξει η παραμικρή απάντηση από τη δημοτική αρχή.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς

Με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει τη Δευτέρα 16 Μαίου, ώρα 8:30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτηρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα 1. Πρώτο θέμα στη συνεδρίαση, η πρόταση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, για την καθιέρωση της «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Προσπάθειες του δήμου Βόλβης για την προσέλκυση Σέρβων τουριστών

Από τη συμμετοχή του Δήμου Βόλβης στην Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου
Εντατικά, κινούνται κάποιοι από τους Δήμους της Θεσσαλονίκης για την προσέλκυση τουριστών από τις γειτονικές χώρες, την ώρα που κάποιοι άλλοι εφησυχάζουν ανεπίτρεπτα. Ένας από τους δραστήριους δήμους στην κατεύθυνση αυτή, είναι της Βόλβης που τον επισκέφθηκαν χθες ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Dusan Spasojevic και ο Σέρβος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Sinisa Pavic, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Χάρτα αντιρατσιστικής δεοντολογίας από την ΕΣΗΕΜΘ

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η πρωτοβουλία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για την κατάρτιση ενός Κώδικα Αντιρατσιστικής Δεοντολογίας των Ελλήνων Δημοσιογράφων, που θα αποκαλείται «Χάρτα της Ειδομένης» για να θυμίζει το δράμα χιλιάδων προσφύγων, που αποτυπώθηκε με δραματικό τρόπο στην περιοχή.

Οι Βούλγαροι δικηγόροι συζητούν για το προσφυγικό στη Θεσσαλονίκη!

H Ένωση Βουλγαρικών Δικηγορικών Συλλόγων διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, 14 Μαϊου, σεμινάριο με θέμα "Αντιμετώπιση νομικών προβλημάτων των μεταναστών και των προσφύγων στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα ".

Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΑΠΘ

Σειρά εκδηλώσεων, διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές, συγκαταλέγεται και ο 8ος Αριστοτέλειος δρόμος που θα γίνει  το προσεχές σαββατοκύριακο και αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη.

Πρόγραμμα για άνεργους νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών

Πρόγραμμα για την κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική υποστήριξή τους στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), βρίσκεται σε εξέλιξη και οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι νέοι, ηλικίας από 18 έως 24 ετών μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους έως τις 29 Ιουνίου.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Ο καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ

Ήταν βασικός εισηγητής στην ημερίδα της "Συμπολιτείας" για τη διάβρωση
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ αναλαμβάνει o καθηγητής του ΑΠΘ και στέλεχος του Κινήματος «Σώστε το Νερό», Γιάννης  Κρεστενίτης, καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Χρειάστηκε η ερώτηση της «Συμπολιτείας» για να ανακοινώσει ο Δήμος τις νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

Χρειάστηκε η αυστηρή ερώτηση που κατέθεσε στον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ώστε επιτέλους η διοίκηση του Δήμου να δώσει στη δημοσιότητα τις νέες θέσεις εργασίας που προβλέπεται να δημιουργηθούν στο δήμο μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας.

Λας Βέγκας η Ν.Μηχανιώνα- Σταμπωτοί πεζόδρομοι στα...χωράφια

Τι κι αν ένα μεγάλο μέρος των πόλεων και των χωριών του Δήμου Θερμαϊκού δεν έχουν πεζοδρόμια για να περπατάνε με ασφάλεια οι κάτοικοι. Τι κι αν οι δρόμοι σε πολλά σημεία έχουν λακκούβες και είναι τόσο φθαρμένο το οδόστρωμά τους ώστε να καταστρέφονται τα αυτοκίνητα. Η δημοτική αρχή, αντί να ασχολείται με τόσο … πεζά πράγματα, βάλθηκε να μας αποδείξει ότι θα μετατρέψει το Θερμαϊκό σε αμερικανικού στυλ μεγαλούπολη. Πως; Ξοδεύοντας χρήματα με τη σέσουλα για να κατασκευάσει σταμπωτούς πεζόδρομους μέσα στα χωράφια!

Αρχίζει αύριο Πέμπτη η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αρχίζει αύριο Πέμπτη 12 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, η 13η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, ο μοναδικός θεσμός βιβλίου της χώρας, με διοργανωτές το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Helexpo-ΔΕΘ, που φιλοξενεί την έκθεση στα περίπτερα 13 και 15 των εγκαταστάσεων της.

Ποιός ήταν ο πολιούχος της Επανομής άγιος Αργύριος


Από παλαιότερη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου
Αργυρίου στους δρόμους της γενέτειράς του Επανομής 
Ποιος ήταν ο πολιούχος της Επανομής, ο άγιος Αργύριος, προς τιμή του οποίου γιορτάζονται με λαμπρές εκδηλώσεις κάθε χρόνο τα «Αργύρια»; Επρόκειτο για έναν θαρραλέο νέο, έναν ήρωα με όλη τη σημασία της λέξης, που γεννήθηκε πριν 225 χρόνια στην Επανομή και με τη στάση του, τη θυσία του, δίδαξε προσήλωση στη χριστιανική πίστη αλλά και στην Ελευθερία.

Συνάντηση συλλογικοτήτων για τη διαχείριση των απόβλητων

Συνάντηση συλλογικοτήτων της Βόρειας Ελλάδας, για το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαΐου (10.30 - 15.30) στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 57), μετά από πρόσκληση της Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ).

Το "Μεγάλο μας Τσίρκο" ανεβάζει το 1ο Γυμνάσιο Περαίας

Σκηνές από τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το θρυλικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, θα ανεβάσει την προσεχή Κυριακή 15 Μαΐου, στις 7:30 το απόγευμα στο θέατρο ΚΑΠΠΑ-2000, το 1ο Γυμνάσιο Περαίας.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Ερώτηση Τρεμόπουλου στην Περιφέρεια για τον Ποταμό

Καταγγέλει ότι παραβιάστηκε κατάφωρα ο Νόμος
Οι εκκλήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων πήγαν στο βρόντο...
O Περιφερειακός Σύμβουλος της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις παράνομες αμμοληψίες και την εκχέρσωση έκτασης που έχουν γίνει στον Ποταμό Επανομής, μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, από μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Θερμαϊκού.

Εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ το 5ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας


H ανέγερση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας,  εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ  2014 – 2020, με συνολικό προϋπολογισμό 4.5 εκατ. ευρώ. Το νέο σχολείο θα είναι δυναμικότητας 300 μαθητών και προβλέπεται να είναι από τα πλέον σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα.

Επιτυχία γνωρίζει η 29η Ανθοέκθεση Καλαμαριάς

Συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία για δεύτερη εβδομάδα η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς που οργανώνει και φέτος για 29η φορά, όπως κάθε χρόνο, στην πλαζ Αρετσούς, η Δημοτική Εμπορική Τουριστική  Επιχείρηση Καλαμαριάς.

Δασαρχείο Θεσσαλονίκης: «Παράνομη η εκχέρσωση στον Ποταμό»

Καταπέλτης κατά της διοίκησης Μαυρομάτη, είναι το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της παράνομης εκχέρσωσης και ισοπέδωσης έκτασης μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura-2000, του υδροβιότοπου στον Ποταμό Επανομής, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος πάρκινγκ για τους πελάτες των γειτονικών Beach Bar.

Συνάντηση παιδικών χορωδιών την Παρασκευή στη Θέρμη

Συνάντηση Παιδικών Χορωδιών, διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης την Παρασκευή 13 Μαΐου και για 10η συνεχή χρονιά η αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης θα γεμίσει από νεανικές φωνές και ζωντάνια.

Μάγεψε η συνάντηση των Δημοτικών Σχολών χορού

Η τέχνη του χορού, ως πρώτη εκδήλωση του ανθρώπου, έκφραση υψηλών συναισθημάτων, πρόταση μοναδική αρμονικής ψυχοσωματικής και πνευματικής ανάπτυξης, αποτελεί την πλέον ευχάριστη αλλά και ωφέλιμη δραστηριότητα.

Εντατικοί ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Δήμο Θέρμης

Εντατικά, γίνονται οι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα:

Αντίθετη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στα παζάρια του Δήμου με ΤΑΙΠΕΔ

Την αντίθεσή της σε κάθε εκχώρηση, ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση δημόσιας και δημοτικής περιουσίας όπως και σε κάθε αλλαγή χρήσης της γης που θα επιτρέψει τους επιχειρηματικούς ομίλους να κερδοσκοπούν ενάντια στα συμφέροντα του λαού, εκφράζει σε ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση», από αφορμή τις συζητήσεις της διοίκησης του Δήμου με το ΤΑΙΠΕΔ

Στο σκαμνί πρώην δήμαρχος για "μαύρη τρύπα" 3,2 εκατ. ευρώ

O πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης και άλλα τέσσερα άτομα, κατηγορούνται για τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο της Δημοτικής Εταιρείας Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ), καθώς το έλλειμμα που διαπιστώθηκε, ξεπερνούσε τα  3,2 εκατ. ευρώ.

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Στο δήμο Δέλτα ψεκάζουν για κουνούπια. Στο Θερμαϊκό τι;

Στο πλαίσιο του έργου της καταπολέμησης κουνουπιών 2016 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργεία της εργολάβου εταιρείας ήταν προγραμματισμένο να προβούν σε ψεκασμούς περιαστικού συστήματος στον Δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 9 Μαίου στο Καλοχώρι και στη συνέχεια στις Δημοτικές Κοινότητες Βραχιάς (στις 10/5), Ν. Μαλγάρων (12/5), Σίνδου (12/5), Χαλάστρας (13/5) και Κυμίνων (13/5) για τον έλεγχο των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών.

Αντιπροσωπεία της ΡΕΚΚ στην εκδήλωση "του Θωμά σα Ταφία"

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, αποτελούμενη από τους  Νίκο Μυλωνίδη (μέλος του Σ.Σ.) , Ανδρέα Ανδρεάδη και Μίμη Ιωαννίδη παρευρέθηκε στην τελετή του «Ταφικού εθίμου», που αναβίωσε η Αδελφότητα Κρωμναίων Καλαμαριάς την Κυριακή του Θωμά, στα Κοιμητήρια της Καλαμαριάς.

Εν αγνοία του Τοπικού Συμβουλίου η καταστροφή στο Πάρκο Επανομής

Αυτές τις ημέρες, η Επανομή γιορτάζει όχι μόνο τον πολιούχο της Άγιο Αργύριο τον Επανομίτη, αλλά έχει και μία ακόμη «γιορτή»: Την καταστροφή ενός τμήματος στο Νέο Πάρκο της Επανομής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την ανεκδιήγητη δημοτική αρχή, τα συμφέροντα ιδιοκτήτη καταστήματος της περιοχής.

Εκδήλωση για τη γενέθλια ημέρα της Νέας Μηχανιώνας

Η γενέθλια ημέρα της Νέας Μηχανιώνας, 93 χρόνια από τη δημιουργία της (1923-2016), θα τιμηθεί με μια  πολιτιστική εκδήλωση μνήμης μ’ αφορμή την επέτειο των 93 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, τον εκπατρισμό και την εγκατάσταση των προσφύγων στη νέα τους πατρίδα.

Εκδηλώσεις για την επέτειο συντριβής του Ναζισμού

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη διοικητική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επέτειο της 9ης Μαΐου 1945, ημέρα συντριβής του φασισμού και του ναζισμού και λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Η σφαγή στη Θεσσαλονίκη την «Ημέρα της Νίκης»

Η θυσία της Επονίτισας Δάφνης Χατζηπαναγιώτου και άλλων τριών  
του Σπύρου Κουζινόπουλου
9 Μαίου 1945. Η ανθρωπότητα γιορτάζει την ιστορική Νίκη κατά του ναζισμού. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη συντριβή της χιτλερικής Γερμανίας, έχουν αρχίσει από την προηγούμενη ημέρα. Το απόγευμα της 8ης Μαίου 1945, πριν ακριβώς εβδομήντα ένα χρόνια, ενώ ο λαός της Θεσσαλονίκης διαδηλώνει τη χαρά του στην πλατεία Αριστοτέλους, δέχεται τα δολοφονικά πυρά από ομάδες εθνοφυλάκων και ακροδεξιούς φιλομοναρχικούς της ΒΕΝ. 

Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Έγγραφο-φωτιά για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό

Από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Δορυφορική φωτογραφία που περιλαμβάνεται στο έγγραφο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας: Το κίτρινο σημείο απεικονίζει το σημείο αμμοληψίας. Με πράσινο απεικονίζεται η ΖΕΠ, με μπλε η ΕΖΔ και τέλος με πορτοκαλί το ΚΑΖ.
Έγγραφο-φωτιά κατά της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, απέστειλε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και άλλες δέκα δημόσιες υπηρεσίες, σχετικές με την προστασία του Περιβάλλοντος, για να καταγγείλει το ρεσιτάλ αυθαιρεσιών που συντελέστηκε στον Ποταμό Επανομής, με την παράνομη αμμοληψία και την εκχέρσωση χώρου από μηχανήματα και οχήματα του Δήμου μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura-2000.

Διακοπές ρεύματος σε Επανομή, Αγγελοχώρι, Μηχανιώνα

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύµατος, έχουν προγραμματισθεί από τη ΔΕΗ για αύριο Δευτέρα και την Τρίτη σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού και ειδικότερα στην Επανομή, τη Νέα Μηχανιώνα και το Αγγελοχώρι, λόγω απαραιτήτων τεχνικών εργασιών που πρόκειται να εκτελεσθούν. Αναλυτικά:

Διαμαρτυρία της ΡΕΚΚ Καλαμαριάς για τους οκταμηνίτες

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», Μανόλης Λαμτζίδης, διαμαρτύρεται έντονα για την ενέργεια της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς να μην ανακοινώνει ακόμη τις δράσεις, τις ειδικότητες και τον αριθμό των ατόμων που θα απασχοληθούν ως«οκταμηνίτες» το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης.

Προσφυγή της «Συμπολιτείας» στον Επιθεωρητή Περιβάλλοντος

Προσφυγή στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, άσκησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ζητώντας να διερευνηθούν τα πραγματικά γεγονότα της «εισβολής» μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου Θερμαϊκού στον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Ποταμού Επανομής, καθώς και να αποδοθούν οι ευθύνες για την παράνομη αμμοληψίας και την εκχέρσωση τμήματος της Natura- 2000.

Ομιλία του Αντώνη Ματζάρη στην Έκθεση Βιβλίου

Ο Αντώνης Ματζάρης θα μιλήσει για  το βιβλίο του «Ο νονός μου ο Καλόγερος» και για το υπό έκδοση «Χαμένες γενιές χαμένες αγάπες», το Σάββατο 14 και μετά τις 6 μ.μ  στο πλαίσιο  της 13ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, που γίνεται στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης από 12-15 Μαίου.

Ιδιαίτερο ταφικό έθιμο αναβιώνει η Ένωση Κρωμναίων Καλαμαριάς

Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα Κυριακή του Θωμά, στις 11.30 το πρωί, στα Κοιμητήρια της Καλαμαριάς, η Αδελφότης Κρωμναίων Kαλαμαριάς, θα τιμήσει τους νεκρούς, πραγματοποιώντας  το ιδιαίτερο  Ταφικό Έθιμο, που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα.