Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Μουζάλας: Καταδικάζει τον εμπρησμό οχήματος του δημάρχου Θέρμης

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υπουργός, Γιάννης Μουζάλας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε,  εκφράζουν την έντονη καταδίκη και την απόλυτη αποδοκιμασία για τον εμπρησμό του υπηρεσιακού οχήματος του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Δημιουργήθηκε Τοπική Επιτροπή Συνταξιούχων Θερμαϊκού

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Τετάρτη, στο ΚΑΠΗ των Νέων Επιβατών, η συγκέντρωση συνταξιούχων όλων των κλάδων, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Ενότητα», σε συνεργασία με την Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού.

Διανομή φρούτων από τη ΡΕΚΚ Καλαμαριάς στα προσφυγόπουλα

Σε συνέχεια των δράσεων της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, για στήριξη των προσφύγων, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, κλιμάκιο της ΡΕΚΚ θα επισκεφτεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία

«Σε 2,5 χρόνια από τώρα θα τεθεί σε λειτουργία», διαβεβαιώνουν ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Ένα τμήμα από το ακροατήριο της εκδήλωσης
Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι σε 2,5 χρόνια από τώρα θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, διατύπωσε ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στην επιτυχημένη εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Η εισήγηση της «Συμπολιτείας» στην εκδήλωση για τη ΘΑΣΘ

Η εισήγηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στην εκδήλωση για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, που παρουσιάστηκε από το στέλεχος της παράταξης, Πάνο Ζέρβα. Πρόκειται για προϊόν συλλογικής δουλειάς από ειδική ομάδα εργασίας της Συντονιστικής Επιτροπής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

Ο χαιρετισμός του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση της «Συμπολιτείας»

Χαιρετισμός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη που απέστειλε στη  δημόσια εκδήλωση – συζήτηση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για την  «Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης».

Δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών

Δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, υφασμάτων και υποδημάτων, δημιουργεί ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο των δράσεων ανακύκλωσης που αποβλέπουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι ήδη η τοπική κοινωνία ανακυκλώνει γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, συσκευασίες, μπαταρίες αφής, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συναυλία-αφιέρωμα στον Στ.Κουγιουμτζή την Κυριακή στο Μεσημέρι

Συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και στιχουργό, Σταύρο Κουγιουμτζή διοργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του Δήμου Θερμαϊκού, την Κυριακή 3 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία του  Μεσημερίου, με guest star τον Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Γραμμές ΕΞΠΡΕΣ από σήμερα για τις παραλίες Θερμαϊκού

Δύο λεωφορειακές γραμμές – ΕΞΠΡΕΣ – εξυπηρέτησης, προς τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας, οι οποίες θα έχουν την αφετηρία από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, επί της οδού Μοναστηρίου 61, λειτουργούν από σήμερα, 1η Ιουλίου και μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία

Σήμερα Πέμπτη, ώρα 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, η σημαντική εκδήλωση-συζήτηση που οργανώνει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με θέμα τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, θέλοντας να συμβάλει στο διάλογο αλλά και στην επίσπευση του τόσο σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου.

Καθιέρωση της 30ης Οκτωβρίου ως ημέρα απελευθέρωσης της Καλαμαριάς από τους Ναζί

Την καθιέρωση της 30ης Οκτωβρίου, ως ημέρα εορτασμού Απελευθέρωσης της Καλαμαριάς από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς, υιοθετώντας την πρόταση της ΡΕΚΚ, την οποία είχαν επεξεργαστεί και εισηγήθηκαν στο σώμα δύο σύμβουλοί της, ο Άρης Τεμεκενίδης και ο Νεκτάριος Βουλγαράκης.

Νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 51 δήμους

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, στο οποίο θα συμμετέχουν αρχικά 51 δήμοι, που έχουν επιλεγεί σαν θύλακες υψηλής ανεργίας, θα προκηρυχθεί μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου θα ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

'Ενταξη στο νέο ΕΣΠΑ του 9ου νηπιαγωγείου Περαίας

H αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας, εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) από τον Δήμο Θερμαϊκού. Την ένταξη, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με προϋπολογισμό 590.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε ένα χρόνο, με φορέα υλοποίησης το Δήμο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Παναγία τη Μηχανιώτισσα

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αποδέχθηκε πρόσκληση του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, για να παραστεί στη μεγάλη γιορτή της Νέας Μηχανιώνας, στις 22 Αυγούστου 2016, με τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας. Τη σχετική πρόσκληση επέδωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Καθηλωμένα λόγω βλαβών πυροσβεστικά αεροσκάφη

Mόνο το ένα από τα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, που  βάσει σχεδιασμού, σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθως τα υπόλοιπα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλαβών.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Άριστα, βάζουν οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Άριστα, βάζουν οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη. καθώς την επιλέγουν γιατί έχει προσωπικότητα, διαπέτει κουζίνα που ξεχωρίζει, ενώ δεν σε κάνει ποτέ να πλήττεις. Σε γενικές γραμμές, μια πόλη με φιλόξενους κατοίκους και σπουδαίο πολιτισμό.

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Απαντήσεις σχετικά με τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση της «Συμπολιτείας»

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα δοθούν στη σημαντική δημόσια εκδήλωση για το θέμα αυτό, που οργανώνει η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αυτή την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού στους Νέους Επιβάτες.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάσσονται οι πολίτες

Υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων του «Βαρόμετρου» της Public Issue που δημοσίευσε η εφημερίδα Αυγή. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα ζητούν, επίσης, κυβερνήσεις συνεργασίας, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, καθιέρωση δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών, κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Σενάρια για ενδεχόμενη κατάτμηση των Α' και Β' Θεσσαλονίκης

Σενάρια για ενδεχόμενο «σπάσιμο» των δύο εκλογικών περιφερειών Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης σε μικρότερες περιφέρειες, παραθέτει η εφημερίδα «Μακεδονία», σε ανάλυση του συντάκτη της Νίκου Ηλιάδη, σε περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στο πλαίσιο της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Τα πειράματα των Ναζί στις γυναίκες του Άουσβιτς

Μπλοκ 10, Άουσβιτς, 1943 - 1944: Τουλάχιστον 800 Εβραίες γυναίκες από διάφορες χώρες της Ευρώπης υποβάλλονται σε πειράματα από τους γιατρούς των ναζί. Μόνο 300 κατάφεραν να επιζήσουν.

Το Δ.Σ. Καλαμαριάς συζητά για την επαίσχυντη συμφωνία ΤΤΙΡ

H συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ για τη Διατλαντική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ), είναι το
πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς που θα
συνεδριάσει αυτή τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτηρίου
των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα.

Στις δόξες τους και πάλι οι ακτές του Θερμαϊκού

του Ντίνου Κωστόπουλου
Οι ακτές του Θερμαϊκού είναι και πάλι στις δόξες τους!.. Περαία, Μπαξέ Τσιφλίκ, Αγία Τριάδα, Αγγελοχώρι και Μηχανιώνα, ξαναζούν στιγμές καλοκαιριού μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που ήταν στο απόγειο της στη δεκαετία του '60 και μέχρι τα μέσα της 10ετίας του ΄70.