Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Με το λεωφορείο για μπάνιο, τα μέλη των ΚΑΠΗ

Τη χαρά της θάλασσας και μάλιστα με καλή παρέα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, μέχρι και τις 29 Ιουλίου, οι ηλικιωμένοι θα μπορούν, έναντι πολύ χαμηλού συμβολικού αντιτίμου, να απολαμβάνουν καθημερινά το μπάνιο τους στη θάλασσα των Φλογητών.

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Κατεπείγουσα λήψη μέτρων για τη λειψυδρία και σύσταση Διαπαραταξιακής, ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού

Την κατεπείγουσα λήψη μέτρων για το πρόβλημα της λειψυδρίας, που απειλητικά εμφανίστηκε στις περιοχές της Περαίας και των Νέων Επιβατών, ζητά η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», διατυπώνοντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους διψασμένους δημότες του Θερμαϊκού.

Ακόμη 48.700 ευρώ για την προπαγανδιστική εφημερίδα

Σε μία εποχή που η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού επικαλείται «οικονομική στενότητα» για την εκτέλεση μικροέργων πρώτης προτεραιότητας, ακόμη και για να κλείσουν λακκούβες, σκορπά αφειδώς τα χρήματα των αγρίως φορολογούμενων δημοτών για την προσωπική προβολή του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη και τη διαφήμιση του ανύπαρκτου «έργου» του.

Νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας και Μηχανιώνας ο Φ.Τζάκης

Νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας για τις δημοτικές ενότητες Μηχανιώνας και Θερμαϊκού και αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας, αναλαμβάνει ο Φώτης Τζάκης, με απόφαση του δημάρχου Θερμαϊκού Ι.Μαυρομάτη. Η τοποθέτηση του κ.Τζάκη γίνεται στη θέση του Νίκου Τσουρού, που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του πριν ένα μήνα, μετά τις άκομψες «άνωθεν» παρεμβάσεις σε θέματα της αρμοδιότητάς του.

Κόλαση τα σκουπίδια στην περιοχή Επανομής-Νέας Ηράκλειας

Το σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο γνωστό αθλητικό site «Μπαλαδόρος», δείχνει πλήρως την κατάσταση που επικρατεί και πάλι φέτος το καλοκαίρι στις περισσότερες παραλιακές περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν μικρά βουναλάκια, την κακοσμία ανυπόφορη και το εν γένει θέαμα να διώχνει μακριά τους επισκέπτες που τόσο ενδιαφερόμαστε να προσελκύσουμε.

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Μειώσεις λογαριασμών νερού για το ... θεαθήναι

Για το ... θεαθήναι , οι ασήμαντες μειώσεις στην κατανάλωση των λογαριασμών του νερού, , που αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού η προσκείμενη στον δήμαρχο  Μαυρομάτη πλειοψηφία. Για τη δημιουργια εντυπώσεων, κατήγγειλε τη διοίκηση Μαυρομάτη σύσσωμη η μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και καταψήφισε.

"Πάρτι" εκατομμυρίων στην ΕΠΟ !

Αίσθηση, προκαλούν οι αποκαλύψεις της σημερινής "Εφημερίδας των Συντακτών, ότι σε εποχή γενικευμένης λιτότητας, με το τσεκούρι να πέφτει σε μισθούς και συντάξεις και την πλειοψηφία του πληθυσμού να βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, ελάχιστοι καρεκλοκέντευροι στην :"Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία" απολαμβάνουν παχυλότατες απολαυές της τάξης των 150.000 ετησίως, 

Μία βόλτα με την "Αλκίππη",τη σκούπα του Θερμαϊκού

του Νίκου Αβουκάτου
Μπιτόνια, κουβάδες, μπουκάλια, σακούλες, ακόμη και παπούτσια ή έπιπλα, επιπλέουν στα νερά του Θερμαϊκού, με τον φωτογραφικό φακό της Greenagenda.gr να καταγράφει τον καθημερινό επιφανειακό καθαρισμό του Κόλπου από το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη».

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

To φυσικό αέριο τα επόμενα χρόνια σε Νέα Μηχανιώνα και Επανομή

Νέα δίκτυα φυσικού αερίου, συνολικού μήκους άνω των 250 χιλιομέτρων, σχεδιάζει να δημιουργήσει στα επόμενα χρόνια η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλονίκης, με στόχο έως το 2021 να καλύπτει το 70% του πληθυσμού και το δίκτυο να φτάσει σε Νέα Μηχανιώνα και Επανομή.

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Ερώτηση της «Συμπολιτείας» για λειψυδρία σε Περαία-Ν. Επιβάτες

Με ερώτηση προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» θέτουν επιτακτικά το θέμα της λειψυδρίας που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του δήμου, πρωτίστως σε Περαία και Νέους Επιβάτες και επισημαίνουν τις σοβαρές ευθύνες που προκύπτουν από την μη σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό στο θέμα.

Διακοπή ρεύματος σήμερα στην παραλία της Επανομής

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος  θα πραγματοποιηθεί  τη ΔΕΗ σήμερα Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Επανομής, λόγω προγραμματισμένης εκτέλεσης εργασιών.

Αύριο Τετάρτη η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, 6 Ιουλίου, στην Αθήνα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (ξενοδοχείο PRESIDENT). Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και τα γενικότερα προβλήματα των δήμων καθώς και η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Έκθεση φωτογραφίας στην Περαία από την ομάδα ΚΛΑΚ

Η φωτογραφική ομάδα ΚΛΑΚ, που δραστηριοποιείται στην Περαία, παρουσιάζει για 3η συνεχόμενη χρονιά την καθιερωμένη έκθεσή της με τίτλο «Τοπογραφήματα», μια αναφορά στο αστικό τοπίο μέσα από τη ματιά των μελών της, νέων κατοίκων αλλά και γηγενών, για την έννοια της πόλης.

Μία απίστευτη καταγγελία κατά του δημάρχου Θερμαϊκού

Η είσοδος του Λιμενικού Τμήματος Νέας ΜΗχανιώνας
Ένα απίστευτο περιστατικό, αποκάλυψε με επιστολή του ένας Αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος, καταγγέλοντας ευθέως τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη για ωμή παρέμβαση, προκειμένου να σταματήσουν οι λιμενικοί του Λιμενικού Τμήματος της Νέας Μηχανιώνας να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ή σταματάτε να βεβαιώνετε παραβάσεις σε βάρος του Δήμου, διαφορετικά θα σας κόψω το ρεύμα, φαίνεται ότι απείλησε εμμέσως ο δήμαρχος.

Ο Ποταμός που ...βουλιάζει από κόσμο αλλά και αδιαφορία

Δεν αντέξαμε στον πειρασμό και αντιγράφουμε από τον «Εθερόπλοο», ένα καταπληκτικό κείμενο για την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες του καλοκαιριού στον Ποταμό της Επανομής, την Οδύσσεια των επισκεπτών μέχρι να φτάσουν εκεί, αλλά και την … «ανάπτυξη» της περιοχής από τα μπιτσόμπαρα που προκαλούν με την άναρχη λειτουργία τους.

Επιτυχία σημείωσε το 1st Thermaikos Wine & Food Festival

Με πολύ μεγάλη  επιτυχία διοργανώθηκε  το  1st   THERMAIKOS  WINE  FOOD 
FESTIVAL. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού Α.Ε., η οποία θέλοντας να στηρίξει προβάλλοντας   τις επιχειρήσεις του Δήμου, οργάνωσε την 1η εκδήλωση με θέμα  «Στηρίζουμε την Τοπική Αγορά».

Πενθήμερες εκδηλώσεις από τον «Φάρο» Αγγελοχωρίου

Πενταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει αυτή την εβδομάδα ο πάντα δραστήριος Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος», με διαφορετικό πρόγραμμα κάθε βραδιά. Αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αγγελοχωρίου:

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Τι γοητεύει τους ξένους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης

Σχεδόν ένας στους δύο επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, έρχεται και ξανάρχεται, γιατί η προσωπικότητα της πόλης τον γοητεύει, κι ας διαπιστώνει κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα: έλλειψη καθαριότητας και πρασίνου, προβληματικές συγκοινωνίες, όπως αναφέρεται σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Σοφίας Χριστοφορίδου που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Μακεδονία..

Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες

H Πανεπιστημιούπολη τo 1954
«Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες», είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα στο στέκι της (Ησιόδου 2 & Ξενίου Διός, Περαία) με θέμα: Κινητοποιήσεις στη Γαλλία, Brexit και η κρίση στην ΕΕ

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη, ώρα 6 μ.μ., στην 16η τακτική συνεδρίαση του, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη, τα ακόλουθα:

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής στη Θέρμη

Από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής «Συνθέρμια plus 2016», ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2005 από το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.) με σκοπό την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής.

Καλές υπηρεσίες Υγείας, ζητά το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Αναβάθμιση του νοσοκομείου Αγ.Παύλος διεκδικεί το Δ.Σ. Καλαμαριάς
Βελτίωση και ενίσχυση των υπηρεσιών Υγείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ζητάει με την υπ’ αριθμ. 267/2016 ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς. Διεκδικώντας λύσεις αλλά και την προοπτική  καθολικής δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Περίθαλψης για το λαό. 

Τα αποτσίγαρα «πνίγουν» τις ελληνικές παραλίες

Οι γόπες των τσιγάρων είναι το συχνότερο σκουπίδι στις ελληνικές παραλίες αντιπροσωπεύοντας το 38,3% του συνόλου, καθώς οι έλληνες καπνιστές κάθε χρόνο απορρίπτουν στις παραλίες της πατρίδας μας πάνω από 2.650 τόνους αποτσίγαρων προκαλώντας τεράστιες βλάβες στο περιβάλλον, αλλά και τη δημόσια υγεία.

Νέοι διοικητές στο «Θεαγένειο» και άλλα νοσοκομεία

Νέοι διοικητές, τοποθετήθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε 31 νοσοκομεία όλης της χώρας, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης. Μεταξύ των νοσοκομείων που αποκτούν νέους διοικητές, είναι το «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, καθώς και αυτά των Σερρών, της Χαλκιδικής, της Βέροιας, της Καστοριάς, της Καβάλας, της Κατερίνης και της Ξάνθης.