Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Γενναιόδωρες τράπεζες, ακάλυπτα ΜΜΕ

Των Κώστα Ζαφειρόπουλου και Άντας Ψαρρά
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που γίνονται γνωστά κατά τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας των τραπεζικών δανείων που έχουν λάβει τα πολιτικά κόμματα, καθώς και τα ΜΜΕ. Εκτός από τις τράπεζες, θα κληθούν προσεχώς για εξέταση οι βασικοί μέτοχοι των αδρά δανειοδοτημένων μέσων ενημέρωσης.

Έμπορος κοκαϊνης συνελήφθη στη Νέα Μηχανιώνα

Σε αγροικία, στη Νέα Μηχανιώνα, συνελήφθη ο 54χρονος Έλληνας που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, με βάση ένταλμα σύλληψης των βελγικών διωκτικών αρχών, για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Περαία: Σύννεφο καπνού, έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα

Από παλαιότερη φωτιά κοντά στον καταυλισμό των Ρομά Περαίας
Αποπνικτική, ήταν το μεσημέρι η ατμόσφαιρα στην Περαία, από τον πυκνό καπνό που έχει καλύψει την περιοχή. Ο καπνός προέρχονταν από καμένα  λάστιχα στο σημείο που βρίσκεται πίσω από το κατάστημα Lidl.

Ένα άλλο πραξικόπημα στην Τουρκία πριν 36 χρόνια

Και μία προσωπική μου περιπέτεια

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Το χτεσινό αποτυχημένο στρατιωτικό κίνημα στην Τουρκία, έφερε στη μνήμη μας ένα άλλο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα, πριν 36 χρόνια, που όμως τότε είχε στεφθεί από επιτυχία, με συνέπεια την εγκαθίδρυση της χούντας Εβρέν. Ενώ μας θύμισε και μία προσωπική περιπέτεια.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Εξηγήσεις ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για τις κεραίες

Τα "μπουριά" του συστήματος κεραιών  μετά την αφαίρεση του καμουφλάζ και τις
νέες εργασίες που έγιναν στην οικοδομή έναντι του Λυκείου Ν.Μηχανιώνας 
Εξηγήσεις σχετικά με τη στάση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ερώτησή της προς τον δήμαρχο κ. Ι.Μαυρομάτη, κι ενώ κάποιες εργασίες που έγιναν στο σύστημα κεραιών που είναι τοποθετημένο σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας και τα άλλα σχολεία, προκάλεσαν τις ανησυχίες των γονέων των μαθητών και των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Νέες προσλήψεις στους δήμους Θέρμης και Θεσσαλονίκης

Σε νέες προσλήψεις προσωπικού με οκτάμηνη διάρκεια, προχωρούν οι δήμοι Θέρμης και Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας σχετικά προγράμματα που «τρέχουν» αυτό το διάστημα. Αναλυτικά: 

Η αγροτική παραγωγή στην περιοχή Επανομής-Μεσημερίου

Η συνολική έκταση της Δημοτικής Ενότητας Επανομής ανέρχεται σε 92.491 στρ., όπως προκύπτει από τα διαγράμματα αγροκτημάτων του Υπουργείου Γεωργίας που αφορούν τους οικισμούς και επιμερίζεται στα αγροκτήματα ως εξής: α) Επανομή: 80.516 στρ. β) Μεσημέρι: 11.975 στρ.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Χαράτσια στους πολίτες με αυξημένα τέλη απορριμμάτων

Έρχονται νέα χαράτσια με τα τέλη διαχείρισης απορριμμάτων στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που στο τέλος θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν οι πολίτες μέσα από τα δημοτικά τέλη.

Από σήμερα Πέμπτη οι εκδηλώσεις των «Επιβατιανών 2016»

Σαράντα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης ανάδειξης της ιδιαίτερης πολιτισμικής  δημιουργίας και της τοπικής κοινωνικοοικονομικής άνθησης συμπληρώνουν φέτος τα «Επιβατιανά 2016», οι εκδηλώσεις Λαογραφίας,  Πολιτισμού και Παράδοσης που πραγματοποιούνται από την Πέμπτη 14 Ιουλίου έως τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο πάρκο της παραλίας των Ν. Επιβατών.

Θερμαϊκός: Νέα στέγαστρα σε 21 στάσεις λεωφορείων

Στην τοποθέτηση νέων στεγάστρων και στην πλήρη αναμόρφωση 21 στάσεων αστικής συγκοινωνίας εντός των ορίων του προχωρά ο Δήμος Θερμαϊκού. 

Οι δήμοι Θερμαϊκού και Θέρμης σε πρόγραμμα Leader της ΑΝΕΘ

Σε δύο πολυταμειακά Τοπικά Προγράμματα CLLD/ LEADER που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία θα υποβάλλουν πρόταση οι δήμοι Θέρμης και Θερμαϊκού, μαζί με άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης, μετά την οριστικοποίηση των σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. από την – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ Θεσσαλονίκης (ΑΝΕΘ).

Συμπαραστάτη του πολίτη, αποκτά η Περιφέρεια Κεν. Μακεδονίας

Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, αποκτά Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στις 25 Ιουλίου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων και η εκλογή του. Η υποβολή υποψηφιοτήτων, θα μπορεί να γίνεται μέχρι πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, στις 25 Ιουλίου 2016.

Αντίδραση Μ.Λαμτζίδη για το θέμα του ΦΟΔΣΑ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς και μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, Μανόλης Λαμτζίδης, διαμαρτύρεται έντονα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης και διαβούλευσης το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας, με το οποίο εισάγονται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των ΦΟΔΣΑ.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Επιτέλους, καθαρίζονται οι ακτές του Θερμαϊκού από φύκια

Επιτέλους, και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, άρχισαν με καθυστέρηση να καθαρίζονται οι ακτές του δήμου Θερμαϊκού , από τα φύκια, προκειμένου να πάψει το αντιαισθητικό φαινόμενο που αντιμετώπιζαν μέχρι πρόσφατα οι λουόμενοι στις παραλίες.

Παρουσιάστηκε το νέο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ) παρουσιάστηκε σήμερα στους φορείς της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων, που πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαρωνίτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, ένα από τα πιο εκλεκτά τέκνα της Θεσσαλονίκης, ο φιλόλογος, μεταφραστής αρχαίων συγγραφέων,  δοκιμιογράφος αλλά και αγωνιστής του αντιδικτατορικού κινήματος κατά της χούντας των Συνταγματαρχών, Δημήτρης Μαρωνίτης.

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου, ώρα 7 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικών, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θέρμης. Μεταξύ των 15 θεμάτων που θα συζητηθούν, περιλαμβάνεται και η πρόταση του δήμου Θερμαϊκού για την ίδρυση Γυμνασίου στο Μεσημέρι, όπου θα φοιτούν από κοινού μαθητές του Μεσημερίου και του Κάτω Σχολαρίου.

«Πόλεμος» για τις τηλεοπτικές άδειες

Καλοκαίρι γεμάτο εξελίξεις προβλέπεται για τα ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες που προγραμματίζεται για τις 12 Αυγούστου, είναι και η προσπάθεια των καναλιών να εμποδίσουν τη διαδικασία. Ξέσπασμα για το Mega από τους Καμπουράκη-Οικονομέα σήμερα το πρωί στην εκπομπή τους.

Αδυναμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ δηλώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι

Όλοι οι ιστορικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στην επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ, καθώς από πέρσι τον Μάιο, όταν διακόπηκε η απαλλαγή που είχαν από την καταβολή του συγκεκριμένου φόρου για τα ακίνητα, στα οποία λειτουργούν τα γραφεία τους, απειλείται ακόμη και η ίδια η υπόστασή τους.

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για τα 8μηνα κοινωφελούς εργασίας

Αρχίζει σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους – θύλακες μακροχρόνιας ανεργίας. Μεταξύ αυτών, είναι και οι δήμοι Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Με 17 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτηρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1 το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς. Πρώτο θέμα, η συμφωνία εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ-Ε.Ε., η περιβόητη ΤΤΙΡ.

Καταπλέει στη Θεσσαλονίκη το εντυπωσιακό «Sea Cloud»

Καταφτάνει σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Sea Cloud», προερχόμενο από την Καβάλα. Στο πλοίο θα επιβαίνουν 41 επιβάτες, οι οποίοι και θα αποβιβαστούν.

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγαδούκας

Μεγάλη απώλεια για την ελληνική δημοσιογραφία ο θάνατος του πολύ καλού φίλου και συναδέλφου δημοσιογράφου, Νίκου Μεγαδούκα που πέθανε σήμερα ξαφνικά, σε ηλικία 58 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσοι τον γνώριζαν και τον εκτιμούσαν για τη δημοσιογραφική του επάρκεια, το ήθος, την αξιοπρεπή του στάση και την αντικειμενικότητά του.

Οι χιλιάδες αγνοούμενοι του "Αττίλα", 42 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ήταν ξημερώματα της 20ης Ιουλίου 1974, όταν στις ακτές της Κερύνειας άρχιζε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με πρόσχημα από την Άγκυρα, το πραξικόπημα, πέντε μέρες νωρίτερα της χούντας των Αθηνών στη μεγαλόνησο. Το δράμα των αγνοουμένων, συνεχίζεται 42 χρόνια από τότε.  "Τους θάψαμε ζωντανούς", αποκαλύπτουν οι δεσμώτες τους

Βοήθεια για τους πρόσφυγες από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων, προχωράει ο δήμος Θεσσαλονίκης, σαν ένα ακόμη μικρό δείγμα συμπαράστασης προς τα θύματα του πολέμου και της καταστροφής.