Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Χρηματοδοτούνται οι Δήμοι για καταφύγια αδέσποτων ζώων

Ευκαιρία απεμπλοκής του Θερμαϊκού από το αίσχος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ
Σε ποσοστό 70% των επιλέξιμων δαπανών τους θα χρηματοδοτούνται οι δήμοι και οι σύνδεσμοι δήμων για να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ για τη σίτιση των ζώων αυτών η χρηματοδότηση θα φθάνει μέχρι 50%.

Γιορτή της σαρδέλας σήμερα στα «Μηχανιώτικα 2016»

Συνεχίζονται σήμερα Σάββατο για Τρίτη ημέρα τα «Μηχανιώτικα 2016», με τη «γιορτή της σαρδέλας», κατά την οποία οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νέας Μηχανιώνας θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν δωρεάν ψητές σαρδέλες στο χώρο του λιμανιού.

Προσλήψεις 27 καθηγητών στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Τις προσλήψεις 27 καθηγητών ως καλλιτεχνικό – διδακτικό προσωπικό, για την κάλυψη των υπηρεσιακών του αναγκών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την εκπαιδευτική περίοδο 2016-2017, ανακοίνωσε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης που εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Απόφαση-σοκ της Αποκεντρωμένης για την προπαγανδιστική εφημερίδα του κ.Μαυρομάτη στον Θερμαϊκό

Ράπισμα κατά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, αποτελεί η απόφαση της
Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, να απορρίψει την
έγκριση  ποσού  48.700 ευρώ για τη συνέχιση έκδοσης της προπαγανδιστικής
εφημερίδας που επί ένα χρόνο εξέδιδε ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης για να
διαφημίζει το ανύπαρκτο έργο του.

Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους Μηχανιώνας και Κερασιάς

Τα αποκαϊδια από τη φωτιά και οι οσμές δεν τους άφησαν σε ησυχία
Εφιαλτική νύχτα, έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας και της Κερασιάς εξ αιτίας των συνεπειών  της μεγάλης πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στον «προσωρινό» Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Θερμαϊκού, στη Ν.Μηχανιώνας, που μετατράπηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή σε παράνομο σκουπιδότοπο.

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: «Δεν ξέρουμε ούτε καν πόσοι εργάζονται»

«Η έρευνα στον ΟΑΣΘ έδειξε πράγματα που δεν γίνονταν νομότυπα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον οργανισμό.

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Φωτορεπορτάζ από την πυρκαγιά στον ΣΜΑ Μηχανιώνας

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια μία σειρά φωτογραφιών που καταγράψαμε με το κινητό μας τηλέφωνο και οι οποίες δείχνουν το μέγεθος της φωτιάς στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νέας Μηχανιώνας και γύρω από αυτόν. Καθώς επίσης τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς προς την πλευρά της Κερασιάς αλλά και τον σκληρό αγώνα των πυροσβεστών για την κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά στον ΣΜΑ και οι «διαβεβαιώσεις» Μαυρομάτη

Με τόσο σκουπίδι που είχε πεταχτεί στον ΣΜΑ, ήταν μοιραίο επακόλουθο η φωτιά
Γράφαμε προφητικά πριν από ενάμιση ακριβώς μήνα και συγκεκριμένα στις 7 Ιουνίου 2016, ότι η  μετατροπή του χώρου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στη Νέα Μηχανιώνα, σε παράνομη χωματερή, με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως πράξη ανευθυνότητας από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού.

Αντιμετωπίστηκε η φωτιά στον σκουπιδότοπο του ΣΜΑ Μηχανιώνας

Οι πυροσβέστες με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να αναχαιτίσουν το πύρινο μέτωπο
Αντιμετωπίστηκε αργά το απόγευμα, από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίς το μεσημέρι στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας. Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς που στο πέρασμά της, εκτός από σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα, έκαψε ελαιόδεντρα και καλαμιές.

Προχωράει προς τη Ν.Κερασιά το πύρινο μέτωπο

Προχωράει προς τη Νέα Κερασιά η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, κατακαίγοντας στο πέρασμά της ελαιόδεντρα και αμπέλια, ενώ εκφράζονται φόβοι πως αν δεν αναχαιτιστεί το πύρινο μέτωπο, γρήγορα θα φτάσει κοντά σε κατοικίες.

Έργα της Περιφέρειας για το πόσιμο νερό

Με χρηματοδότηση 25 εκατομμυρίων ευρώ «άνοιξε» η πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ για τις υποδομές βελτίωσης ποιότητας και διασφάλισης της ποσότητας του πόσιμου νερού, που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας

Η φωτιά στα σκουπίδια του «προσωρινού» Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που έσπευσε εκεί, ήταν αδύνατο να εμποδίσουν το πύρινο μέτωπο να επεκταθεί και εκτός του ΣΜΑ.

Πύρινη λαίλαπα κατακαίει το ΣΜΑ Ν.Μηχανιώνας

Πύρινη λαίλαπα κατακαίει τα πάντα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, τον οποίο η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού είχε μετατρέψει το τελευταίο διάστημα σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων. Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε λίγο.

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη τα «Μηχανιώτικα 2016»

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη τα φετινά «Μηχανιώτικων 2016», με ένα πλούσιο πρόγραμμα, στο οποίο εντάσσεται και η γιορτή σαρδέλας. ΟΙ εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν  από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου ανοίγουν σήμερα με θεατρική παράσταση. 

Πότε διαγράφονται τα χρέη προς την Εφορία

Σε ποιες περιπτώσεις διαγράφονται χρέη από την εφορία καθώς θα θεωρούνται ανεπίδεκτες είσπραξης, αναφέρεται σε νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις για τη διαδικασία έχουν ως εξής:

To 19o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου διοργανώνεται φέτος το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών υπό τη σκέπη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού. Με κεντρικό μήνυμα "Η μουσική μας ενώνει", αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό.

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

42 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Πριν 42 χρόνια ακριβώς, την αυγή της 20ής Ιουλίου 1974, ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με την κωδική ονομασία «Αττίλας». 42 χρόνια μετά , «ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ» και συνεχίζουμε τον αγώνα για μία Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, κυρίαρχη με μία ιθαγένεια και μία κρατική υπόσταση.

Τα «Ιουλιανά» και η δολοφονία Σωτήρη Πέτρουλα

Στις 15 Ιούλη 1965, άρχιζαν τα περιβόητα «Ιουλιανά». Ήταν η μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση μετά τον Εμφύλιο, που κράτησε περίπου 70 ημέρες. Μία έκρηξη της λαϊκής οργής, μετά την άρνηση του βασιλιά Κωνσταντίνου να υπογράψει την αποπομπή του φιλοβασιλικού Πέτρου Γαρουφαλιά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. 

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Διακοπή ραδιοφωνικών σταθμών αύριο Τετάρτη

Θα διακοπούν προσωρινά τα ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη. αύριο Τετάρτη, από τις 09:00 π.μ. έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Προσοχή: Δεν κυκλοφορούν λεωφορεία 11 πμ - 4 μμ

Προσοχή για όσους μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης: Κανονίστε το πρόγραμμά σας, καθώς από τις 11 το πρωί έως τις 16:00 δεν θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό, που προκαλούν προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού.

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωράει σε εκποίηση ΟΛΘ και Εγνατίας Οδού

Στην εκποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και την «Εγνατία Οδό», προχωράει σύντομα το ΤΑΙΠΕΔ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Τι ακριβώς συμβαίνει με ΤΑΙΠΕΔ και κάμπινγκ Αγίας Τριάδας;

Η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας
του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΤΑΙΠΕΔ και το κάμπινγκ της Αγίας Τριαδας; Μήπως πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων υποσχέσεις και ετοιμάζεται, στο πλαίσιο του νέου υπερ-Ταμείου που επέβαλαν στη χώρα μας οι δανειστές, η  τσιμεντοποίησή του; Άμεσα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις οι αρμόδιοι, αλλά και να παρέμβει δυναμικά για το θέμα η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού.

Εικόνες φρίκης και ντροπής στην Τουρκία του 21ου αιώνα

Μόνο φρίκη και αποτροπιασμό, προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία για την μεταχείριση του καθεστώτος Ερντογάν στους στρατιώτες, οι οποίοι με διαταγές των ανωτέρων τους βγήκαν στους δρόμους, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, κατά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

Ενοικίαση διαμερισμάτων από τον δήμο Καλαμαριάς για πρόσφυγες

Δέκα διαμερίσματα με απευθείας ανάθεση, πρόκειται να νοικιάσει ο δήμος Καλαμαριάς για την κάλυψη 60 θέσεων υποδοχής προσφύγων εντός των ορίων του Δήμου  έως τις  31 Δεκεμβρίου του 2016 και δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Τέσσερις δομές ΚΔΑΠ θα λειτουργήσει ο δήμος Θέρμης

Συνεχίζεται έως τις 29 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για τη δωρεάν συμμετοχή παιδιών από 5 έως 12 ετών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής Έτους 2016-2017» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.