Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

Καταγγελία της «Συμπολιτείας» για την αδιαφορία στην αντιμετώπιση του τοξικού νέφους της Νέας Μηχανιώνας

H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού, η οποία δεν δείχνει να συγκινείται από το γεγονός ότι τρεις εβδομάδες τώρα οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας, «πνίγονται» στον καπνό, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, από τις μικροεστίες φωτιάς που εξακολουθούν να σιγοκαίνε δίπλα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Να γίνουν επιτέλους σεβαστά τα δικαιώματα των πεζών

Την Τρίτη, 9 Αυγούστου, στις 8:30μμ στα γραφεία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κϊνησης Καλαμαριάς, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΡΕΚΚ και της «Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών».

Μία προειδοποίηση της ΕΠΟΝ για τη βουλγαρική Κατοχή

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Με τα πιο χρυσά γράμματα, καταχωρήθηκε στις Δέλτους της Ιστορίας, ο  ξεσηκωμός που είχε σημάνει σε όλη την υπόδουλη στους Ναζί κατακτητές Ελλάδα, τον Ιούλιο του 1943, μετά την ανακοίνωση των αρχών κατοχής για επέκταση της βουλγαρικής κατοχής σε όλη τη Μακεδονία. Όπως προκύπτει, τέσσερις και πλέον μήνες νωρίτερα, ακόμη από τον Μάρτιο εκείνου του έτους, το ΕΑΜ και η ΕΠΟΝ αποκάλυπταν τα σχέδια των κατακτητών και καλούσαν το λαό σε αντίσταση.

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Άδειες για 116 θέσεις σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης

Στην απόδοση 116 κενών θέσεων σε λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στις οποίες και της Επανομής, σε επαγγελματίες και παραγωγούς που έχουν μεν νόμιμες άδειες, αλλά δεν είχαν έως τώρα κατοχυρωμένες θέσεις, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι μαθητικές διακοπές στην Ευρώπη

Το καλοκαίρι προσφέρεται για διακοπές και, περισσότερο όλων, αυτές τις χαίρονται οι μαθητές. Ετσι, η βρετανική εφημερίδα Independent, εκφράζοντας το σίγουρο παράπονο των μαθητών, ανέφερε ότι «μπορεί κρεμώντας τις... σάκες τους και αφήνοντας πίσω τους το διάβασμα ενόψει θερινών διακοπών τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο να αισθάνονται τυχερά, αλλά δεν θα είχαν την ίδια χαρά αν γνώριζαν τι ίσχυε για τους υπόλοιπους συνομηλίκους τους στην Ευρώπη».

Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Φράγμα Θέρμης

Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων για τη μεγάλη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Φράγμα της Θέρμης την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016. Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την  Αθλητική Ένωση Ποντίων «Πανόραμα» και εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Θέρμης Δρώμενα» του Δήμου Θέρμης.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τείνει να προσλάβει το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού και αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες για επιθέσεις σκυλιών ακόμη και σε παιδιά, την ώρα που ο περιβόητος ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ο οποίος εισπράττει κάθε χρόνο από το Δήμο το υπέρογκο ποσό των 110.000 ευρώ δεν κάνει το παραμικρό για τη στείρωση των αδέσποτων και την απομάκρυνσή τους από τις κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά στα σκουπίδια του ΣΜΑ σιγοκαίει ακόμη, "πνίγοντας" στη μπόχα τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας

Παρασκευή 5-8-2016, ώρα 8,30 πμ και οι εστίες φωτιάς στον  ΣΜΑ Ν.Μηχανιώνας εξακολουθούν να ντουμανιάζουν
Δεινοπάθησαν για μία ακόμη νύχτα οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας από τους καπνούς που εξακολουθούν να βγαίνουν, δύο εβδομάδες μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην παράνομη χωματερή η οποία λειτουργούσε δίπλα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή των κοιμητηρίων της Ν.Μηχανιώνας.

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Καταστροφή βομβών του Β΄Π.Π. στην περιοχή του αεροδρομίου

Eλεγχόμενη καταστροφή δυο βομβών του Β΄ Παγκoσμίου Πολέμου, οι οποίες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών στην περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονία θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής 05-08-16 και ώρες 03.00΄έως 06.00΄

Το αντιδικτατορικό κίνημα στα Χανιά το 1938

Ένα λίγο-πολύ άγνωστο γεγονός στην ελληνική πολιτική ιστορία, αποτελεί το αντιδικτατορικό κίνημα του ανυπότακτου Κρητικού λαού κατά της δικτατορίας Μεταξά που εκδηλώθηκε στα Χανιά στις 29 Ιουλίου 1938. Ένα κίνημα σχεδόν αυθόρμητο, που θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, εάν υπήρχε σωστή προετοιμασία και απουσίαζε η… αφέλεια κάποιων από τους οργανωτές του.

15θήμερη ταλαιπωρία οδηγών στην Περιφερειακή οδό

Ενδεχόμενη ταλαιπωρία περιμένει όσους κινηθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, λόγω των εργασιών συντήρησης, που θα πραγματοποιηθούν σε δύο τμήματα της περιφερειακής  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι νέοι υποδιοικητές σε 4 νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Το υπουργείο Υγείας,  ανακοίνωσε του; νέους υποδιοικητές σε 31 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, μεταξύ των οποίων και σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους παρακάτω αναπληρωτές διοικητές μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης:

Σχεδόν 4.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο

Σχεδόν 4.000 εργασίας ανοίγουν το επόμενο διάστημα στο Δημόσιο. Οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο 9 διαφορετικών προκηρύξεων, μέχρι το τέλος καλοκαιριού. Μέσω ΑΣΕΠ, θα προκηρυχθούν 2.339 προσλήψεις τακτικού προσωπικού, ενώ 1.830 θέσεις θα αφορούν εποχικούς υπαλλήλους και συμβασιούχους.

Εκδήλωση για την επέτειο της Χιροσίμας και του Ναγκασάκι

Εκδήλωση για τα χιλιάδες αθώα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, που προκάλεσαν οι ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με την εγκληματική ρίψη των δύο ατομικών βομβών στις 6 και στις 9 Αυγούστου 1945, οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016, στις 19:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

O εορτασμός Μεταμόρφωσης Σωτήρος στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς τιμώντας, σύμφωνα με την παράδοση, τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, συμμετέχει την παραμονή σύσσωμος στην περιφορά της εικόνας και στην δοξολογία που πραγματοποιείται στην Ιερά Μητρόπολη την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 και ώρα από 19:00 μέχρι 21:15 

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Δικτατορία 4ης Αυγούστου 1936: 80 χρόνια μετά

Ο Ι.Μεταξάς υποδέχεται στην Αθήνα τον θεωρητικό του
Ναζισμού Γιόζεφ Γκαίμπελς, στις 20 Σεπτεμβρίου 1936
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου 1936 και τα αίτια που οδήγησαν σε εκείνο το ανελεύθερο φασιστικό καθεστώς, πρέπει να μας προβληματίζουν ιδιαίτερα, καθώς υπήρξαν ορισμένα κοινά σημεία με τη σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα: Βαθιά οικονομική κρίση, πολιτική αστάθεια, άνοδος των φιλοφασιστικών δυνάμεων, ανοχή απέναντί τους των κομμάτων του κέντρου και της δεξιάς. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, δημοσιεύονται ενδιαφέροντα στοιχεία για το αντιδικτατορικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Μεταξικής δικτατορίας.

Λεφτά υπάρχουν: 14.000 ευρώ για μία δεξίωση

Φιέστες και πολυτελείς δεξιώσεις, ετοιμάζει όπως μαθαίνουμε η δημοτική αρχή, για να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά την επίσκεψη στις 22 Αυγούστου, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στη Νέα Μηχανιώνα, για τη γιορτή της Παναγίας της Μηχανιώτισσας.

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

To καθυστερημένο ενδιαφέρον για τα ογκώδη: Κάλλιο αργά....

Όπως μας πληροφορεί με δελτίο τύπου η υπό τον κ.Μαυρομάτη δημοτική αρχή "βαίνει προς το τέλος του ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που ταλάνιζαν το τελευταίο διάστημα το Δήμο". Καθώς , "για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, μετά την υποβολή πλήρους φακέλου, αδειοδοτήθηκε χώρος για την προσωρινή εναπόθεση ογκωδών   και πλέον μπορούν να εναποτίθενται τα ογκώδη σε συγκεκριμένο σημείο της  περιοχής μας, ώστε να εξαλειφθεί η αντιαισθητική εικόνα της αλόγιστης εναπόθεσης των ογκωδών".

Στην κλίνη του Προκρούστη από σήμερα οι επικουρικές συντάξεις

Στην κλίνη του Προκρούστη μπαίνουν και επίσημα από σήμερα 2 Αυγούστου δεκάδες χιλιάδες επικουρικές συντάξεις που θα περικοπούν μεσοσταθμικά κατά 10%, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος.

Νύχτες δροσιάς και απόλαυσης στο «Σινέ Θερμαϊς»

Νύχτες δροσιάς και απόλαυσης για τους κινηματογραφόφιλους που θα μπορούν να απολαύσουν ταινίες της αρεσκείας τους στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Σινέ Θερμαϊς», στη Θέρμη, οι προβολές του οποίου ξεκινούν την προσεχή Κυριακή 7 Αυγούστου.

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Ανοιχτά θα παραμένουν τον Αύγουστο τα γραφεία της ΡΕΚΚ

Ανοιχτά τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή), θα παραμένουν για το διάστημα από Δευτέρα 1 Αυγούστου μέχρι και Δευτέρα 22 Αυγούστου, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 1 το μεσημέρι, τα γραφεία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς.

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τον Εμφύλιο Πόλεμο

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την έναρξη του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949, διοργανώνει η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας στις 27 και 28 Αυγούστου 2016, ώρα 17:00 στο Γράμμο, στο πάρκο εθνικής συμφιλίωσης.

Προσλήψεις 150 νέων υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ

Το “πράσινο φως” για την πρόσληψη 150 ατόμων στην Εταιρεία Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., με διαδικασίες ΑΣΕΠ, “άναψε” το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Σχετικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ν.Μηχανιώνα

του Σπύρου Κουζινόπουλου      
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, κατά το Σύνταγμα, ο αρχηγός του κράτους, ο ρυθμιστής τού Πολιτεύματος και ο θεματοφύλακας της Συνταγματικής τάξης για την αποτροπή οποιασδήποτε εκτροπής. Και παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητες που διαθέτει, λειτουργεί ως εκπρόσωπος της εθνικής ενότητας και ως διεθνής παραστάτης της χώρας.