Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Απαράδεκτα υψηλά τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θερμαϊκού

Δυσβάστακτα υψηλά, είναι τα τροφεία που πρέπει να πληρώσουν και αυτή τη χρονιά οι γονείς για τη συμμετοχή των νηπίων τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Θερμαϊκού. Και η διοίκηση Μαυρομάτη, αντί να μειώσει δραστικά τη δαπάνη στην οποία υποβάλλονται οι συνδημότες μας, για να στείλουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Θερμαϊκού, τη διατηρεί στο ίδιο πανάκριβο επίπεδο με πέρυσι, διαιωνίζοντας μία απαράδεκτη κατάσταση.

Προσλήψεις στους δήμους Θέρμης και Βόλβης

Ανακοίνωση για την πρόσληψη 28 πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής προκειμένου να υλοποιήσει τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, περιόδου 2016 - 2017, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως 8 μήνες), εξέδωσε ο δήμος Θέρμης.

Είδη ιματισμού από τη ΡΕΚΚ σε ενορία της Καλαμαριάς

φωτογραφία αρχείου
Είδη ρουχισμού παρέδωσαν μέλη της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ) από τους Νίκο Μυλωνίδη και Ελένη Πεσιρίδου, σε εκπρόσωπο της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα Καλαμαριάς, για να δοθούν σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 15 Θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη 9   Νοεμβρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, με ώρα έναρξης 4 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Λογοθέτου 1, στους Νέους Επιβάτες. Σημαντικότερο από τα θέματα που θα συζητηθούν, θα είναι η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017 του Δήμου Θερμαϊκού.

Διανομή στη Θέρμη επισιτιστικής βοήθειας του προγράμματος ΤΕΒΑ

Η τέταρτη διανομή ειδών στους δικαιούχους του  Επιχειρησιακού προγράμματος
 “Επισιτιστικής  και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”, θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Θέρμης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και από ώρα 9:00 έως 13:00 στον χώρο της Αποθήκης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης (δρόμος για Τριάδι).

Τα ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης τίμησαν την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τη ναζιστική σκλαβιά

Μοναδικές στιγμές, έζησαν εκατοντάδες ηλικιωμένοι της Θεσσαλονίκης στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε στην αίθουσα «Μ.Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου, το διοικητικό συμβούλιο των ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Πέμπτης για την 30η Οκτωβρίου 1944, με τη συμπλήρωση 72 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΡΕΚΚ με τον Σύλλογο εργαζομένων

Συνάντηση είχε αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ), με τη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα του Δήμου αλλά και των εργαζομένων.

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Έργα ανακαίνισης στο κλειστό γυμναστήριο Ν.Μηχανιώνας

Έργα ανακαίνισης, έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Μηχανιώνας. Ο  Δήμος Θερμαϊκού, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία των ημερών, προχώρησε στη συντήρηση και ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου της Ν.  Μηχανιώνας.

Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί στο δήμο Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, διοργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την Εθελοντική Ενισχυτική Διδασκαλία (Κοινωνικό Φροντιστήριο), η οποία έχει ως σκοπό την προσθετή διδακτική στήριξη σε μαθητές και μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ιδίως αυτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα παρακολούθησης οποιασδήποτε μορφής ενισχυτικής διδασκαλίας.

Απέραντος σκουπιδότοπος ο Δήμος Θερμαϊκού

Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, έχει μεταβληθεί εδώ και πολύ καιρό ολόκληρος ο Δήμος Θερμαϊκού, καθώς όχι μόνο τα σημεία, γύρω από τα οποία έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι απορριμμάτων είναι καλυμμένοι από κάθε είδους σκουπίδια, αλλά και οι δρόμοι άρχισαν να γεμίζουν από κάθε είδους απορρίμματα, από τις σχισμένες σακούλες που είναι διασκορπισμένες παντού, δημιουργώντας μία άθλια εικόνα.

Θέρμη: Ολόκληρο οπλοστάσιο και ναρκωτικά σε σπίτι 42χρονου

Ολόκληρο οπλοστάσιο, αλλά και ποσότητες ναρκωτικών, είχε στο σπίτι του, στη Θέρμη, ένας 42χρονος που συνελήφθη χτες από την αστυνομία για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή και παραπέμπεται σήμερα στην Εισαγγελία.

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Πριν 57 χρόνια η αποφυλάκιση-όνειδος του Μαξ Μέρτεν

Στις 5 Νοεμβρίου του 1959, με νόμο που είχε ψηφίσει στη Βουλή η τότε κυβέρνηση Κων. Καραμανλή, αποφυλακίστηκε και απελάθηκε από την Ελλάδα ο διαβόητος εγκληματίας πολέμου Μαξ Μέρτεν, ο Ναζί αξιωματικός που οργάνωσε το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Επρόκειτο για μία ακόμη πράξη δουλοπρέπειας των μεταπολεμικών κυβερνήσεων απέναντι στους ξένους "προστάτες" της χώρας αλλά και στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της εποχής.

Ειδικός λογαριασμός για την κοινωφελή εργασία

Σύμβαση για την ένταξη τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «Προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» του υπουργείου Εργασίας θα υπογράψουν δήμαρχοι και εκπρόσωποι 7 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη.

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

«Συμπολιτεία»: Να υπάρξουν ριζικές παρεμβάσεις για τα ρέματα

Συνεδριάζει την Παρασκευή το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης

Mε 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 µ.µ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα Βασιλικών. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Κριτική κατά Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, παρά τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 5%

Αντιπαράθεση, υπήρξε το βράδυ της Δευτέρας στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη που θα ισχύσουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης για το 2017, τα οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση Μπουτάρη μειώνονται κατά 5%, μείωση που οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι δεν είναι όσο χρειάζεται γενναία.

Αρχίζουν σήμερα οι 10ήμερες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Aρχίζουν σήμερα 1η Νοεμβρίου και θα λήξουν στις 10 Νοεμβρίου 2016, οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, δίνοντας μία ευκαιρία στους καταναλωτές να βρουν κάποια προϊόντα σε τιμές ευκαιρίας, αλλά και στους καταστηματάρχες να αυξήσουν τις πωλήσεις  τους.

Ένα ακόμη πλωτό ανάκτορο στη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη πλωτό ανάκτορο, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Nefeli κατέπλευσε νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Πειραιά.

Εκδήλωση για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο

Εκδήλωση για την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο σύγχρονης γενικής παιδείας, οργανώνει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΔΣ, στο κοινοτικό κατάστημα των Νέων Επιβατών.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

O επιτυχημένος «Περίπατος Μνήμης» για τη Θεσσαλονίκη της Κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και της απελευθέρωσης

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στον περίπατο μνήμης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της σημερινής επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός Φαίδων Μαλιγκούδης

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη ο ιστορικός Φαίδων Μαλιγκούδης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για πολλά χρόνια αρθογράφος στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και επιμελητής της περιοδικής έκδοσης «ΙΣΤΟΡΙΚΑ».Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 12.15 μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Γιορτάστηκαν τα 72 χρόνια απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης από τους Ναζί

Παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944, όταν μπήκαν στην πόλη αντάρτικα τμήματα του ΕΛΑΣ.