Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Η πολιτική «δύο μέτρων και δύο σταθμών» της διοίκησης Μαυρομάτη

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Η πρεμούρα της διοίκησης Μαυρομάτη για την κατεπείγουσα χορήγηση του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής στον πολιτευτή και πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, για να πραγματοποιήσει εκεί ομιλία αύριο Κυριακή το απόγευμα, κατέδειξε για μία ακόμη φορά το πόσο η δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού χρησιμοποιεί «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όταν πρόκειται από τη μια για κινήσεις δημοσίων σχέσεων και από την άλλη για τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ποικίλες, είναι οι εκδηλώσεις και τα Χριστουγεννιάτικα bazaar που οργανώνουν αυτές τις ημέρες, ενόψει των Χριστουγέννων, φορείς της Θεσσαλονίκης και φιλανθρωπικές οργανώσεις της πόλης, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν χρήματα για καλό σκοπό. Συγκεκριμένα:

Δήμος Θερμαϊκού: Οργή για τα πανάκριβα δημοτικά τέλη

Τραντάζονταν το ακουστικό του τηλεφώνου μας από τις φωνές του οργισμένου  πολίτη, που μας τηλεφώνησε για να εκφράσει οργή και αγανάκτηση για τα πανάκριβα δημοτικά τέλη που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού.

Περιορίζονται οι δραστηριότητες της ΔΕΤΕΚ Καλαμαριάς

Περιορίζονται σημαντικά οι δραστηριότητες της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς ΑΕ ΟΤΑ, για το έτος 2017, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό της ΔΕΤΕΚ για το 2017 που θα συζητηθεί  σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στα γραφεία της, στην πλαζ της Αρετσούς.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Κάνει πίσω ο δήμαρχος για την κατάσχεση του λογαριασμού

Θορυβημένος από την έκταση που πήραν οι αντιδράσεις κατά του δήμου Θερμαϊκού, μετά τη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού χαμηλόμισθου πατέρα, λόγω προστίμου για παράβαση του ΚΟΚ, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα φέρει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαγραφή του προστίμου. 

Απίστευτο: Χωρίς άδεια λειτουργούσαν εδώ και χρόνια τα τρία Κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Σε άθλια κατάσταση, βρίσκονται και τα τρία κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, στα οποία, όπως αποκαλύπτεται, υπήρξε όλα τα προηγούμενα χρόνια ρεσιτάλ αυθαιρεσιών και παρανομιών, με συνέπεια σήμερα να βρίσκονται σε οριακό σημείο, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Καταγγελία κατά του δήμου Θερμαϊκού για την κατάσχεση του μισθού

Η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού καταδικάζει την ενέργεια του δήμου Θερμαϊκού να κατασχέσει, μέσω τραπέζης, τον μισθό ενός χαμηλόμισθου με άνεργη σύζυγο και μικρό παιδί για ένα πρόστιμο του ΚΟΚ που είχε ρυθμίσει.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Του κατάσχεσαν το μισθό για χρέος στο Δήμο Θερμαϊκού!

Επιστολή προς το «Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης» έστειλε ένας δημότης του Θερμαϊκού, καταγγέλοντας ότι τα 567 ευρώ της μισθοδοσίας του, που αποτελεί το μοναδικό πόρο της τριμελούς οικογένειάς του, κατασχέθηκαν από το λογαριασμό του στην Τράπεζα, μετά από εντολή του δήμου Θερμαϊκού.

Ένας χρόνος από την μεγάλη απώλεια του Σάββα Παντζαρίδη

Ένας ακριβώς χρόνος, συμπληρώθηκε σήμερα από τη μεγάλη απώλεια ενός εκλεκτού τέκνου της Νέας Μηχανιώνας, του σπουδαίου αγιογράφου, δασκάλου και κοινωνικού παράγοντα Σάββα Παντζαρίδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 59 χρόνων, μετά από σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια.

Έντονη συζήτηση στο Δ.Σ. για το χρέος της ΔΗΚΕΘ

Έντονη, ήταν η συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, όταν η διοίκηση του δήμου έφερε ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα την χορήγηση ποσού 942.142 ευρώ στη «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού» (ΔΗΚΕΘ) για να μπορέσει να καταβάλει μέρος του προστίμου που της είχε επιβληθεί, όσο ακόμη ήταν στην αρμοδιότητα του παλιού δήμου Επανομής, για μη απόδοση στην Εφορία του παρακρατούμενου ΦΠΑ αλλά και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης και η  ΔΕΠΠΑΘ , καλούν τους πολίτες να μπουν στο γιορτινό κλίμα  των Χριστουγέννων με τη συμμετοχή τους σε σειρά μελωδικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Θέρμη, στις 10, 11 και 14 Δεκεμβρίου 2016.

Χωρίς αστικά λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία, είναι σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Τριμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη κινημάτων ειρήνης

Αύριο Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η 7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας - Κύπρου – Τουρκίας. Στη Συνάντηση συμμετέχουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας.

Μπουτάρης: «Δυσάρεστη εμπειρία» το συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Δυσάρεστη εμπειρία» χαρακτήρισε το τριήμερο ετήσιο τακτικό συνέδριο που πραγματοποίησε η Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Συνέλευση των Επαγγελματιών Ν.Μηχανιώνας την Τετάρτη

Την ετήσια γενική του συνέλευση, πραγματοποιεί την προσεχή Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Μηχανιώνας, ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νέας Μηχανιώνας, όπου θα γίνει και ο απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου.

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο «Φάρος» μετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Oι δημοσιογράφοι όλης της χώρας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Κατόπιν τούτου ο «Φάρος του Θερμαϊκού» μετέχοντας στην απεργία δεν θα αναρτήσει σήμερα ειδήσεις.

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ένας αιώνας από το "ανάθεμα" κατά Βενιζέλου

Συμπληρώνεται ένας αιώνας από το περιβόητο "ανάθεμα", μία από τις πιό μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 1916, όταν διοργανώθηκε μία ογκώδης αντιβενιζελική πορεία. Με επικεφαλής την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Θεόκλητο, κατευθύνεται στο Πεδίο του Άρεως για να αναθεματίσει τον «σατανά» της πολιτικής ζωής του τόπου, τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Επέκταση του 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης-Τριαδίου

Προκηρύχτηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Θέρμης ο ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο με τίτλο «Καθ’ ύψος και κατ’ επέκταση προσθήκες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης – Τριαδίου και εσωτερικές διαρρυθμίσεις υφιστάμενου κτιρίου» και προϋπολογισμό 2.540.000 ευρώ.

Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί, ενώ στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μία μέρα νωρίτερα, αύριο Τετάρτη 7 Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσουν απεργία και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο «Παγκράτιο» ο Βας. Κελεσίδης

Πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος «Παγκράτιο», που έγινε στην πόλη Eboli της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε ο συμπολίτης μας Βασίλειος Κελεσίδης.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Θερμαϊκού: Φέρνουν Μαραντζίδη στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο!

Δέκα μόλις ημέρες μετά τον εορτασμό από το Δήμο Θερμαϊκού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου, φέρνει την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στο 2ο Γυμνάσιο Περαίας, τον γνωστό αναθεωρητή της ιστορίας και… εκλογολόγο, Νίκο Μαραντζίδη να μιλήσει με θέμα  «Το Ελληνικό κομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης: από τον πολωμένο δικομματισμό στον πολωμένο πολυκομματισμό».

Γελοιοποίηση διαδικασιών στο συνέδριο-παρωδία της ΚΕΔΕ

Τέτοια δημοκρατία θέλουν: Πλειοψηφία 65 συνέδρων στους 500 αντιπροσώπους!
Το Συνέδριο παρωδία της ΚΕΔΕ έλαβε τέλος, γελοιοποιώντας κάθε διαδικασία, και αλλάζοντας κάθε λίγο τις προτάσεις για ψήφισμα, η παράταξη Πατουλη (ΝΔ), ενέδωσε στις επιθυμίες Κοίμηση (ΠΑΣΟΚ) για μετωπική ρήξη με την κυβέρνηση.

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Το φυσικό αέριο, η Αγία Τριάδα και οι χλευασμοί

Λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη στο Δημαρχείο ρωτήσαμε για επέκταση προς Αγ. Τριάδα
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Η εξαγγελία από τη διοίκηση της Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) αλλά και από τον αναπληρωτή υπουργό ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Δημαρχείο του Θερμαϊκού, ότι θα επιδιωχθεί να συνδεθεί το συντομότερο δυνατό η Αγία Τριάδα με το δίκτυο φυσικού αερίου, δείχνει το πόσο πολύ δίκαιο είχε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όταν πριν από δύο ακριβώς μήνες έθετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη, πραγματοποιείται την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ώρα 4 μ.μ. η νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού στο δημοτικό κτήριο των Νέων Επιβατών. Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν ως εξής:

Εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού για τους πλειστηριασμούς

Συγκέντρωση – συζήτηση οργανώνει την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη και ώρα 19.00 στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών η «Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού για το θέμα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Κηδεύεται ο τέως δήμαρχος Ευόσμου, Σταμάτης Διονυσίου

Το κολαστήριο της Γυάρου όπου εξόρισε η Χούντα, μαζί με χιλιάδες άλλους αριστερούς, τον Σταμάτη Διονυσίου
Απεβίωσε το βράδυ του Σαββάτου, σε ηλικία 84 ετών, ο επί 16 χρόνια κομμουνιστής δήμαρχος του Ευόσμου Σταμάτης Διονυσίου. Ο Σταμάτης Διονυσίου διετέλεσε κοινοτικός σύμβουλος από το 1959 έως το 1967, έτος κατά το οποίο παύτηκε από τη χούντα. Δήμαρχος του Ευόσμου διετέλεσε από το 1974 έως το 1990.

Συνελήφθη 45χρονος στην Επανομνή για ναρκωτικά και όπλα

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας ένας  45χρονος από την Επανομή, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν από τους αστυνομικούς ναρκωτικά, έντεκα μαχαίρια, σουγιάς, ξίφη και ένα γκλοπ.

Επέστρεψε στη μονή της Εικοσιφοίνισσας κλεμμένο κειμήλιο

Μετά από προσπάθειες δεκαετιών για την επιστροφή των κλεμμένων κειμηλίων της ιεράς μονής Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, γύρισε πίσω ένα χειρόγραφο κείμενο του 9ου αιώνα, ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, γνωστού ως Κώδικας 1424, από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στον μητροπολίτη Δράμας Παύλο και την ηγουμένη της Ιεράς Μόνης γερόντισσα Αλεξία.

Σύντομα το φυσικό αέριο σε Αγ. Τριάδα, Μηχανιώνα και Επανομή

Από την τελετή για την έναρξη παροχής του φυσικού αερίου στους Νέους Επιβάτες
Σύντομα στο δίκτυο φυσικού αερίου θα μπορέσει να συνδεθεί και η Αγία Τριάδα, μετά από την έναρξη από χθες της ροής του φυσικού αερίου προς τους Νέους Επιβάτες, ενώ στο επενδυτικό πρόγραμμά της Εταιρίας Παροχής Αερίου ( ΕΠΑ) για την επόμενη πενταετία, ύψους 90 εκατ ευρώ,  συμπεριλαμβάνεται και η επέκταση του δικτύου στα δημοτικά διαμερίσματα Νέας Μηχανιώνας και Επανομής.