Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Προσλήψεις προσωπικού από φορείς της περιοχής

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρούν το επόμενο διάστημα διάφοροι φορείς και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και μεταξύ αυτών ο δήμος Ωραιοκάστρου, το νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου, το νοσοκομείο Κιλκίς, η εταιρεία Fraport Greece κ.α.. Αναλυτικά:

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

«Μάχη» στο Δ.Σ. Θερμαϊκού για ψήφισμα συμπαράστης στον διωκόμενο δήμαρχο Πάτρας

Ο διωκόμενος δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης
«Μάχη» στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού το απόγευμα της Παρασκευής για ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον διωκόμενο δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, που δικάζεται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου για παράβαση καθήκοντος μετά από μήνυση χρυσαυγίτη τέως βουλευτή. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, με πέντε αρνητικές ψήφους από την παράταξη Τσαμασλή.

Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΟΑΣΘ λόγω βόμβας

Σημαντικές τροποποιήσεις θα γίνουν την Κυριακή στις γραμμές των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, λόγω της επιχείρησης εξουδετέρωσης της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό.  Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό, σε ότι αφορά τα λεωφορεία που τερματίζουν στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία»:

Συνολικά 64 ταινίες στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εξήντα τέσσερα ελληνικά ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστούν στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3-12/3). Έπειτα από μεγάλο αριθμό καταθέσεων -που έφτασε τις 110- τα συνολικά 64 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα. Τρία από αυτά συμμετέχουν στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, που εγκαινιάζεται στη φετινή διοργάνωση. 

Καθιερώνεται ο θεσμός του «τοπικού αστυνόμου»

Το θεσμό του «τοπικού αστυνόμου» αναμένεται να εγκαινιάσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια προσπάθεια να γίνει αισθητή η αστυνομική παρουσία σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειας, όπου καταργήθηκαν αστυνομικοί σταθμοί.

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

To νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, με τον γνωστό συνδικαλιστή Πέτρο Πετρίδη να παραμένει για μία ακόμη φορά στη θέση του προέδρου. Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων στο Δ.Σ. του Συλλόγου έχει ως εξής:

Όταν τρέχει από τα μπατζάκια της διοίκησης Μαυρομάτη ο σεβασμός προς την αντιπολίτευση

Ήταν σοβαρή η εισήγηση του δημάρχου Θερμαϊκού για τον προχτεσινό απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2016. Μόνο που ο κ. Μαυρομάτης, στις δύο ώρες παρά δέκα λεπτά που μιλούσε ασταμάτητα και στις επιπλέον δύο ώρες που έδινε απαντήσεις στις σύντομες παρεμβάσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους πολίτες που πήραν το λόγο, παρασύρθηκε φαίνεται και αποφάσισε να πει και ένα … ανέκδοτο. Έτσι αναφέρθηκε και στον «σεβασμό» του ίδιου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προς τους αρχηγούς των παρατάξεων!!.

Κλειστά παραμένουν τα «Πράσινα Φανάρια» από αγρότες

Κλειστή παραμένει από αγρότες με τα τρακτέρ τους, η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής στη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Αντιπλημμυρικά έργα ενέκρινε η Ο.Ε. της Περιφέρειας

Τρία αντιπλημμυρικά έργα για περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Πιερίας, οι οποίες κινδυνεύουν να πνιγούν, κάθε φορά που σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνεται κάποιο ουσιαστικό έργο για την περιοχή του δήμου Θερμαϊκού..

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου η συνεστίαση της Πρωτοβουλίας

Την ετήσια και αποκριάτικη συνεστίασή της πραγματοποιεί η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 9 μμ στον φιλόξενο χώρο της ταβέρνας «Ραβαΐσι», Σωκράτους 2, στην παραλία της Περαίας.

Οι προετοιμασίες για την απομάκρυνση βόμβας στη Μοναστηρίου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για τη μεγάλη επιχείρηση της ερχόμενης Κυριακής με στόχο την απομάκρυνση βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Νέα Μοναστηρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Πάνω από 60.000 κάτοικοι των δήμων Κορδελιού - Ευόσμου και Αμπελοκήπων - Μενεμένης θα χρειαστεί να μετακινηθούν για τη διεξαγωγή της επιχείρησης με ασφάλεια.

Πρόσληψη 36 ατόμων στη ΔΕΤΕΚ δήμου Καλαμαριάς

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, η πρόσληψη 36 ατόμων, στη Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς για εργασία ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου (άρθρου 48, νόμος 4325/2015) έτους 2017, ύστερα από αίτημα της «ΔΕΤΕΚ ΑΕ-Ο.Τ.Α.».

Σπύρος Κουζινόπουλος: «Ζητείται ματαίως συγνώμη από τη διοίκηση Μαυρομάτη»

Το πρόσφατο θέμα της μετατροπής του ΣΜΑ Μηχανιώνας από τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη σε παράνομη χωματερή σκουπιδιών, με τα διασταλάζοντα υγρά να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, πρόταξε στην ομιλία του, κατά τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης του Δήμου, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, ενώ αναφέρθηκε και στα άλλα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του δήμου Θερμαϊκού.

Η παρέμβαση του Χρ. Ιβάνοβιτς στη Λογοδοσία

Τρία καίρια θέματα, έθεσε κατά τον χτεσινό απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του κ. Μαυρομάτη ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, Χρήστος Ιβάνοβιτς: Αυτά που αφορούν τον δημοκρατικό τρόπο διεξαγωγής της Λογοδοσίας του δημάρχου, την κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι του Θερμαϊκού.

Θ. Ζδούκος: «Πλεονασματική η πολιτική της διοίκησης Μαυρομάτη»

Μία πολύ έξυπνη ερώτηση, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Θοδωρής Ζδούκος, μετά τον δίωρο και πλέον  απολογισμό πεπραγμένων του δημάρχου Θερμαϊκού, το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου: «Θεωρείτε κύριε δήμαρχε ότι υπήρξε και ένας τομέας που δεν τα πήγατε καλά ή σε όλα τα πεδία σωστά κινηθήκατε;»

Για «κατάντια» του δήμου Θερμαϊκού μίλησε ο Γ.Τσαμασλής

«Κατάντια», αποκάλεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, το γεγονός ότι όλη η προσπάθεια της διοίκησης Μαυρομάτη βρίσκεται στο πως θα μπορέσει να κλείσει μία λακκούβα ή πάλι πως θα αλλάξει μία λάμπα, χωρίς όραμα και χωρίς προγραμματισμό. Κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι ενεργεί λες και διοικεί κάποιο χωριό στην άκρη της χώρας και όχι ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης.

Αυτολιβάνισμα Μαυρομάτη διάρκειας 230 λεπτών

Αυτολιβάνισμα διάρκειας 230 λεπτών της ώρας, ήταν ο απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για την Λογοδοσία της διοίκησής του. Όπου απαρίθμησε μικρά και τετριμμένα, όπως η εξοικονόμηση 11.634 ευρώ από κινητά τηλέφωνα και η είσπραξη 104.000 ευρώ από παραβάσεις του ΚΟΚ, αλλά χωρίς την παραμικρή αναφορά στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Θερμαϊκού και τους δημότες του.

Ντ. Μώραλη για διοίκηση Μαυρομάτη: «Δήμος ανοίξαμε και σας περιμένουμε»

Ως τον Δήμο «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή του Γιάννη Μαυρομάτη η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Ντίνα Μώραλη, κατά την ομιλία της στον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού,  επισημαίνοντας παράλληλα και τις σοβαρές ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Τσαμασλή για την εφαρμογή πολιτικών που έρχονται κόντρα στη λαϊκά συμφέροντα και περισσότερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των πάντων.

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: «Τρέχει με την … όπισθεν η διοίκηση Μαυρομάτη»

Σαν ένα παμπάλαιο όχημα που αντί να βαδίζει προς τα εμπρός, τρέχει συνεχώς με την όπισθεν, παρομοίασε τη διοίκηση Μαυρομάτη στο δήμο Θερμαϊκού ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», ασκώντας, κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για τον απολογισμό πεπραγμένων έτους 2016, σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή για τα λάθη και τις παραλείψεις της.

Έντονη κριτική στην Περιφέρεια για τα αντιπλημμυρικά

Έντονη κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, άσκησε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ριζοπαστική Αριστερή Ενότητα», Γιώργος Θεοδωρόπουλος, κατά την παρουσίαση από τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα  στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον απολογισμό δράσης της Περιφέρειας για το 2016, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το θέμα της διαχείρισης των προβλημάτων που ανέκυψαν στο δήμο Θερμαϊκού μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Να μετάσχει και ο δήμος Θερμαϊκού στις βαλκανικές τουριστικές εκθέσεις

Ακόμη και μικροί Δήμοι λαμβάνουν μέρος σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις
(εδώ στη Σόφια), πλην του δήμου Θερμαϊκού που απουσιάζει μόνιμα
Με ερώτηση που κατέθεσε στο Δήμο Θερμαϊκού η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ζητά να πληροφορηθεί για τις ενέργειες στις οποίες έκαναν μέχρι τώρα η διοίκηση του Δήμου και η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΤΕΘ Α.Ε.), προκειμένου να προβληθεί και η περιοχή του δήμου Θερμαϊκού στις τρεις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις –στη Σόφια, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι– στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Φεβρουάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής.

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Απολογισμός πεπραγμένων μακριά από την κοινωνία

Απολογισμός πεπραγμένων παλαιότερων ετών στο "Ξενία" της Περαίας
Απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2016, πραγματοποιεί η υπό τον κ. Μαυρομάτη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. Και για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο απολογισμός, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν, θα γίνει μακριά από την κοινωνία, στα τέσσερα ντουβάρια της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, στους Νέους Επιβάτες.

Αποζημίωση των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή από τον παγετό, ζητά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με έγγραφό της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ ζητά την άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την εκτίμηση και την αποζημίωση των καταστροφών, που προκλήθηκαν από τον παγετό του Ιανουαρίου 2017 στην Κεντρική Μακεδονία,.

Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα του Θερμαϊκού

Mεγάλη κηλίδα από πετρελαιοειδή κατάλοιπα, εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να τεθεί από τις αρχές σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας από επικίνδυνες και επιβλαβείς ουσίες.

Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Αλήθειες και ψέματα για την αποχέτευση του Μεσημερίου

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι άχαρο, να διαψεύδεις έναν κοτζάμ δήμαρχο για τις ανακρίβειες και τις υπερβολές που κάθε τόσο ξεφουρνίζει. Από την άλλη όμως, δεν μπορείς να αφήνεις αναπάντητους προκλητικούς ισχυρισμούς που διατυπώνονται και οι οποίοι, αν μη τι άλλο, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Siemens: Νέο ένταλμα σύλληψης κατά Χριστοφοράκου για μαύρα ταμεία

Νέο, τρίτο κατά σειρά, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στέλνει η χώρα μας εν όψει της δίκης των 64 κατηγορουμένων για τα μαύρα ταμεία της Siemens, προκειμένου να εκδοθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων

Παραδίδεται σε πλήρη κυκλοφορία τον Μάρτιο το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου Αθήνας – Θεσσαλονίκης, με την ολοκλήρωση τριών δίδυμων σηράγγων, η μία εκ των οποίων μήκους 6 χλμ., είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων και φυσικά της χώρας.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Επανομή και Μεσημέρι

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αυτή την ώρα και όλο το πρωί της Κυριακής και μέχρι τις 02:00 το μεσημέρι οι περιοχές της Επανομής και του Μεσημεριού, και συγκεκριμένα οι περιοχές Καραγιάννη, Ντουράκι, Ψαρρά, Ελαιοτριβείο Γκαρου, Ελαιοτριβείο Λέμπερου, Νεοχωράκι και αρδευτικά Μεσημεριού. 

ΚΕΠΚΑ: Προσοχή στις αγορές προϊόντων μέσω Facebook

Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού σχετικά με αγοραπωλησίες μέσω Facebook εφιστά με ανακοίνωσή του το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), μετά τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών-παραπόνων που έχει λάβει για απάτες σε ηλεκτρονικές πωλήσεις προϊόντων.