Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στο δήμο Θεσσαλονίκης

Οι Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχονται τις αποκριές με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά με παραμύθια, χειροτεχνίες και αποκριάτικα πάρτι. ΟΙ εκδηλώσεις που άρχισαν στις 6 Φεβρουαρίου συνεχίζονται μέχρι τις 24 του μήνα.

Στον αστερισμό της Αποκριάς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Στον… αστερισμό της Αποκριάς βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) να έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με οδηγό την παράδοση, το οποίο επιφυλάσσει εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον δήμο Παύλου Μελά

Αποκριάτικες εκδηλώσεις 2017, διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού του δήμου Παύλου Μελά, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας.

Αύξηση 44% στις διανυκτερεύσεις τουριστών στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση σε ποσοστό 44,09%, εμφάνισαν από το 2011 έως το 2016 οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από 1.602.921 που ήταν, ανήλθαν σε 2.309.617. Τόσο οι Έλληνες, όσο και οι δεκαεννέα από τις είκοσι πρώτες εθνικότητες των αλλοδαπών παρουσίασαν αύξηση στις διανυκτερεύσεις τους.

«Όταν λείπει ο γάτος (δηλαδή ο Δήμος) χορεύουν τα ποντίκια»

Δυστυχώς, υπάρχουν δρόμοι που είναι σε χειρότερη κατάσταση απ' αυτόν
Αναρωτιούνται, δικαιολογημένα, οι δημότες του Θερμαϊκού: «Μα είναι δυνατόν, το σωτήριο έτος 2017, να παρατηρείται αυτό το άθλιο θέαμα σε πάρα πολλούς δρόμους της Επανομής, του Θερμαϊκού και της Μηχανιώνας, τη στιγμή που οι κάτοικοι πληρώνουν αυτά τα πανάκριβα δημοτικά τέλη καθαριότητας;». Δυστυχώς είναι, με τη σημερινή διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού.

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Τι κάνουμε για να έρθουν τουρίστες στο Θερμαϊκό;

Τι κάνουμε για να προβάλουμε τις ακτές-διαμάντια του δήμου Θερμαϊκού; 
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Μία εύλογη ερώτηση, διατυπώσαμε εκ μέρους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», σε ερώτηση που απευθύναμε πρόσφατα προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού: Σε ποιες ενέργειες προέβησαν η δημοτική αρχή του κ.Μαυρομάτη και η τουριστική της επιχείρηση (ΤΕΘ Α.Ε.) για τη συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που αυτό το μήνα πραγματοποιούνται σε ισάριθμες πρωτεύουσες χωρών, των οποίων μας ενδιαφέρει η τουριστική αγορά; 

Αποχωρούν και οι τελευταίοι αγρότες από τα μπλόκα

Την αποχώρηση από τα μπλόκα που έστησαν σε διάφορα κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας από το τέλος Ιανουαρίου, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση χθες το βράδυ και οι εναπομείναντες στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι. Νωρίτερα, είχαν αποσυρθεί οι αγρότες και από τα «Πράσινα Φανάρια» ελευθερώνοντας τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο δήμο Θέρμης

Παραδοσιακά έθιμα με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον αναβιώνουν τις ημέρες της Αποκριάς στο Δήμο Θέρμης. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης και στηρίζονται στις συνεργασίες με τοπικούς φορείς, μειώνοντας το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων στο ελάχιστο.

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Εποικοδομητική η εκδήλωση της "Συμπολιτείας" στην Επανομή

Πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική, ήταν η συζήτηση που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην Επανομή, στην αίθουσα του Κοινωφελούς Δημοτικού Κτηρίου, με πρωτοβουλία της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Επανομής και των γύρω οικισμών. Αρκετοί, ήταν οι πολίτες που πήραν το λόγο, στάθηκαν στα ζητήματα που κάνουν δύσκολη τη ζωή των Επανομιτών και πρότειναν λύσεις ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Γυάρος, η απομόνωση του χτες πνοή οράματος σήμερα

Μία άγνωστη πλευρά της Γυάρου θα ανακαλύψουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση με τίτλο «Γυάρος, η απομόνωση του χτες πνοή οράματος σήμερα» από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2017 στις αίθουσες εκθέσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Οργή στη Ν.Μηχανιώνα για το λουκέτο στο υποκατάστημα της ΕΤΕ

Η φωτογραφία, που δείχνει έρημο το υποκατάστημα Νέας Μηχανιώνας,
αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον γνωστό φωτογράφο, Χρήστο Ερινέλη
Οργή και αγανάκτηση, διακατέχουν τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας και της ευρύτερης περιοχής, για την εξοργιστική απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, να κλείσει το υποκατάστημα Μηχανιώνας της ΕΤΕ. Δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στους χιλιάδες πολίτες που συναλλάσσονταν με το συγκεκριμένο υποκατάστημα όχι μόνο για τραπεζικά, αλλά επίσης για φορολογικά, συνταξιοδοτικά, δανειοληπτικά και άλλα θέματα.

Όταν έργα ακούμε και έργα δεν βλέπουμε...

Πριν από δύο ακριβώς μήνες, στις 14 Δεκεμβρίου 2016, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, ανακοίνωσε ότι «ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, της ιχθυόσκαλας και του ΠΙΚΠΑ του Δήμου Θερμαϊκού καθώς και στο Αγνάντι Επανομής που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές κατά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού».

Νωρίτερα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για κουνούπια, υπόσχεται η ΠΚΜ

Νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές (επιτέλους), θα ξεκινήσουν φέτος οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ανακοίνωσε η Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την έγκριση από την Οικονομική της Επιτροπή της για την ανάδειξη οριστικών αναδόχων του έργου.

Οργιάζει το λαθρεμπόριο και στο υγραέριο κίνησης

Tο δημόσιο χάνει 20 εκατ. ευρώ ετησίως, από το λαθρεμπόριο και στην αγορά του υγραερίου κίνησης που οργιάζει, με δεκάδες πρατήρια να κλέβουν στην αντλία, με συνέπεια να σημειώνονται απώλειες στα δημόσια έσοδα.

Σήμερα Τετάρτη η συζήτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τα προβλήματα της Επανομής

Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα του Κοινωφελούς Δημοτικού Κτηρίου Επανομής (άνωθεν του ΚΑΠΗ), πραγματοποιείται η εκδήλωση-συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα της Επανομής, που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» 

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοινώθηκαν οι 24.251 προσλήψεις σε Δήμους της χώρας

Aναρτήθηκαν σήμερα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, οι προσωρινού πίνακες των επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους δήμους της χώρας, που αφορά 24.251 θέσεις εργασίας.

Χρηματοδότηση μελετών από την ΕΥΑΘ για το ρέμα της Κερασιάς

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Ι.Κρεστενίτης χρηματοδοτεί μελέτες για το ρέμα Κερασιάς
Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης με την Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης για τη χρηματοδότηση μελετών προς συνολική διευθέτηση του ρέματος της Κερασιάς. Το ύψος των μελετών είναι συνολικά 186.000 και θα καταβληθούν αποκλειστικά από την ΕΥΑΘ.

«Συμπολιτεία»: Να διατεθεί μέρος του πλεονάσματος για μείωση των πανάκριβων δημοτικών τελών στο Δήμο Θερμαϊκού

«Να διατεθεί ένα ποσοστό από το πλεόνασμα των 10.000.000 ευρώ που υπάρχει στα ταμεία του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες να πέσουν κάτω από δύο (2) ευρώ, αντί των 2,46 ευρώ που είναι σήμερα», ζήτησε από τη διοίκηση Μαυρομάτη ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Νέα μείωση δημοτικών τελών στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Η συνολική μείωση για το 2017 ανέρχεται στο 10%

Τη μείωση των δημοτικών τελών για άλλο 5% για τους δημότες του δήμου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεωργία Ρανέλλα. Έτσι, μετά και την μείωση άλλου 5% που είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου χρόνου, η συνολική μείωση στα δημοτικά τέλη για τους του δήμου Θεσσαλονίκης, θα ανέλθει για ολόκληρο το 2017 στο 10%.

Κατασχέθηκαν 165 κιλά ψάρια στην Ιχθυόσκαλα Ν.Μηχανιώνας

Εκατόν εξήντα πέντε κιλά ψάρια, κατασχέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας. Από τα ψάρια αυτά, εκατόν εννέα (109) κιλά ήταν «Κουτσομούρες» και πενήντα έξι κιλά (56) «Λυθρίνια».

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρίστηκε επιτέλους ο χώρος του ΣΜΑ μετά την αναφορά στην Εισαγγελία της «Συμπολιτείας» και τις αποκαλύψεις της Greenagenda

Χρειάστηκε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της οικολογικής ιστοσελίδας  Greenagenda.gr και η αναφορά στην Εισαγγελία, την Περιφέρεια και το Υγειονομικό της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούσαν στο ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας, ώστε να δεήσει επιτέλους η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και να καθαρίσει τους εκεί χώρους από τους όγκους των σκουπιδιών που ανεύθυνα πετούσαν εκεί τα συνεργεία του δήμου και ο εργολάβος της καθαριότητας.

Δήμος Θερμαϊκού: Κάθε άλλο παρά ελκυστικός προορισμός

Βουνά τα σκουπίδια ακόμη και δίπλα στις ακτές του Θερμαϊκού
Κάποιες πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή του Θερμαϊκού, κάνει ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Ρομπέσης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αγία Τριάδα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στις 7 Φεβρουαρίου, σχετικά με την απουσία της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού από σημαντικές τουριστικές εκθέσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Αντώνης Τζέκος: Ο τελευταίος πρόεδρος της κοινότητας Επανομής

του Θοδωρή Τζέκου 

Στις 13 Δεκεμβρίου 2016 έφυγε απο τη ζωή ο Αντώνιος Τζέκος, ο τελευταίος Πρόεδρος της Κοινότητας Επανομής, αφού απο το 1995 η Επανομή έγινε αυτόνομος Δήμος με ενέργειες της τότε διοίκησης που έκανε και την αντίστοιχη προετοιμασία. 

Κλειστή συνεχίζει να παραμένει η Γεωργικής Σχολής

Aγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, εξακολουθούν να παραμένουν στα «πράσινα φανάρια», με συνέπεια να συνεχίζει να είναι αποκλεισμένη η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από την Τροχαία.

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Γιουνκερ: "Οι Έλληνες έκαναν πάρα πολλά"

«Είμαι κι εγώ της γνώμης ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο τέλος των προσπαθειών της, αλλά το να ισχυρίζεται κανείς ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα είναι λάθος», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

Η ιστορία της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό

Η βόμβα που «περίμενε» 74 σχεδόν χρόνια στα έγκατα της δυτικής Θεσσαλονίκης για να εξουδετερωθεί με την γιγαντιαία επιχείρηση που διεξάγεται σήμερα το πρωί στις περιοχές του Κορδελιού και του Ευόσμου, δεν είναι ιστορικό «ενθύμιο» των Γερμανών κατακτητών, αλλά των Εγγλέζων συμμάχων «φίλων» μας…

H Επιτροπή Συνταξιούχων για τον απολογισμό του κ. Μαυρομάτη

Τα συμπεράσματά της από τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης του κ. Μαυρομάτη, παρουσιάζει σε εκτενές της κείμενο η «Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Θερμαϊκού», υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η όλη δράση της Δημοτικής Αρχής, παρά τις κορώνες περί του αντιθέτου, διεξάγεται μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων του Θερμαϊκού.