Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Δημαιρεσίες αύριο στα δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας

Από τις αυριανές δημαιρεσίες στο δήμο Θερμαϊκού θα λείπει ο Νίκος Τσουρούς που
είχε πλειοψηφήσει στις εκλογές και πρόσφατα παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος
Δημαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων Προεδρείων των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και των νέων μελών των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθούν αύριο Κυριακή 5 Μαρτίου σε όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας. Ανάλογη εκλογή, θα γίνει στις 10:30 το πρωί και για την εκλογή νέου προεδρείου και νέων μελών επιτροπών και στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

Προσλήψεις προσωπικού από φορείς της Θεσσαλονίκης

Προσλήψεις προσωπικού, ανακοινώθηκαν από Δήμους, ιδρύματα και άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης και μεταξύ αυτών, το νοσοκομείο Άγιος Παύλος, τους δήμους Θεσσαλονίκης και Θέρμης, τη Διαδημοτική Επιχείρηση Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.α. Αναλυτικά οι προκηρύξεις προσλήψεων έχουν ως εξής:

Έκπτωση 50% από την ΕΥΑΘ για τα σπασμένα υδρόμετρα

Στους επόμενους λογαριασμούς της ΕΥΑΘ αναμένεται να δουν οι καταναλωτές που είχαν κατεστραμμένα υδρόμετρα λόγω παγετού, τις μειώσεις στις χρεώσεις του Οργανισμού, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ που πάρθηκε πρόσφατα.

Τι λέει ο Άνθιμος για εκκλησιαστική περιουσία, Τσίπρα και Τραμπ

Για όλους και για όλα, μιλάει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα KARFITSA: Για την πολιτική κίνηση που φέρεται να δημιουργούν συγκεκριμένοι Ιεράρχες, για τον Αλέξη Τσίπρα, τους πολιτικούς, τον Μπουτάρη, την Κατερίνα Νοτοπούλου και αποκαλύπτει πως φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα.

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Παράταση για άλλους 6 μήνες της κατάστασης ανάγκης

Με αιτιολογημένη του απόφαση, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης  Καπάκης παρέτεινε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Θερμαϊκού, μετά από σχετικό αίτημα που είχε διατυπώσει η δημοτική αρχή.

Αντίδραση για τη φιέστα του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Δεν θα παραστεί το μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, Μανόλης Λαμτζίδης, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, στα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας που θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα. Και σε επιστολή του, εξηγεί τους λόγους της αποχής, που είναι κυρίως το τεράστιο ποσό που θα ξοδευτεί για τη φιέστα των εγκαινίων, αλλά και για το γεγονός ότι η ηγετική ομάδα του ΦΟΔΣΑ ποτέ δεν εγκατέλειψε τους σχεδιασμούς για καύση των απορριμμάτων.

To «καράβι» του Παπαγεωργόπουλου στο δήμο Θερμαϊκού

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε τη μόνιμη παραχώρηση στο δήμο Θερμαϊκού του χριστουγεννιάτικου καραβιού, που διακοσμούσε επί διοίκησης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου  την πλατεία Αριστοτέλους και έκτοτε παρέμενε αχρησιμοποίητο στις αποθήκες.

Όλοι πλην Θερμαϊκού στην ΙΤΤFA στο Βελιγράδι

Όλες σχεδόν οι τουριστικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσαν το δικό τους παρόν στην 39η Διεθνή τουριστική Έκθεση “ΙΤΤFA” στο Βελιγράδι (23-26 Φεβρουαρίου 2017), που έδωσε την  ευκαιρία σε τουριστικούς φορείς  να διευρύνουν τις συνεργασίες τους στις βαλκανικές αγορές. Όλες, πλην του Θερμαϊκού.

Όταν ο Δήμος καλεί Αστυνομία για προστασία από... "συνεργάτες"

Όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, η καθολική συμμέτοχη των εργαζομένων του Δήμου στην κατάληψη του Δημαρχείου κατ’ επιταγή της απόφασης της γενικής συνέλευσης τους στις 6 Οκτωβρίου 2016 αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα του δικαίου των αιτημάτων τους.

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Αποκαθίστανται οι ζημίες από πλημμύρες σε κτήρια στο Θερμαϊκό

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υποδομών Μεταφορών, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. (αρ.φύλλου 637/1-3-17, τεύχος δεύτερο), έγινε η οριοθέτηση των περιοχών που χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου, που έπληξαν το Δήμο Θερμαϊκού.

Εργαζόμενοι δήμου Θεμαϊκού: "Την 1η Μαρτίου την πέρασε για Πρωταπριλιά ο κ. Μαυρομάτης"

Καθολική, ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού στην κατάληψη του Δημαρχείου, που έκαναν σήμερα, διεκδικώντας αποφασιστικά την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αλλά και θεμάτων που σχετίζονται με την καλή λειτουργία του Δήμου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

«Ανασχηματισμός» της διοίκησης Μαυρομάτη με τα ίδια πρόσωπα

Για μία ακόμη φορά πρωτοτύπησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, κάνοντας «ανασχηματισμό» στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού αλλά με τα … ίδια πρόσωπα. Έναν ανασχηματισμό που τον υποδέχθηκε η τοπική εφημερίδα «Περαία» με τον τίτλο: «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε ξανά τα ίδια ρούχα»…

Συμπαράσταση της «Συμπολιτείας» στους εργαζόμενους του Δήμου

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» συμπαραστέκεται ολόψυχα στους εργαζόμενους του δήμου Θερμαϊκού στον αγώνα που κάνουν για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους και καλεί τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη αντί για ευχολόγια και αόριστες γενικόλογες υποσχέσεις να προχωρήσει στην επίλυσή τους.

Εργασίες συντήρησης του δρόμου Θεσσαλονίκης-Ν.Μηχανιώνας

Εργασίες συντήρησης στις επαρχιακές οδούς Θεσσαλονίκης- Ν. Μηχανιώνας και Ρυσίου- Ταγαράδων- Σουρωτής θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ για τον Νίκο Νικηφορίδη

Eκδήλωση μνήμης και αγώνα για τον Νίκο Νικηφορίδη, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης το Σάββατο 4 Μαρτίου, ώρα 11:30μ στο Μνημείο του Νίκου Νικηφορίδη, στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, επί της οδού Παπαναστασίου απέναντι από την εκκλησία των Αγ. Θεοδώρων (λεωφορείο 26) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 66 χρόνων από την εκτέλεσή του.

Προσλήψεις επτά ατόμων στο δήμο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης ανακοινώνει την προκήρυξη επτά (7) θέσεων, ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών στο “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης” και της “Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμης”.

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Τι ισχυρίζεται η διοίκηση Μαυρομάτη για τα αιτήματα των εργαζομένων

Θορυβημένη από την απόφαση των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσουν  σε κατάληψη του Δημαρχείου, την Πέμπτη, ως ύστατη ενέργεια διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της διοίκησης Μαυρομάτη στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους, η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα για να εμφανίσει ότι υπάρχει μία περίπου … ειδυλλιακή εικόνα στο Δήμο και ότι τα προβλήματα του προσωπικού έχουν «δρομολογηθεί», χωρίς όμως και να επιλύονται!

Ορκίστηκαν δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Θερμαϊκού

Ο νέος δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Τζίνας
Ενώπιον του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, ορκίστηκαν το πρωί σήμερα Τετάρτη δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θερμαϊκού, ο 50χρονος βιολόγος Θοδωρής Τζίνας, της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και ο Γιώργος Μαντζανάρης της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του κ.Μαυρομάτη.

Κατάληψη του Δημαρχείου Θερμαϊκού από τους εργαζόμενους

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Δήμο Θερμαϊκού
Στην κατάληψη του Δημαρχείου Θερμαϊκού πρόκειται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι του Δήμου, αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, από την έναρξη του ωραρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας που αφήνονται άλυτα να χρονίζουν από τη διοίκηση Μαυρομάτη σοβαρά προβλήματα, τα οποία απασχολούν το προσωπικό του Δήμου.

Εκδήλωση σήμερα στη Ν.Μηχανιώνα για τα τροχαία ατυχήματα

Με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που μαστίζουν τη χώρα μας, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, 1 Μαρτίου και ώρα 19.00΄ στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη (Ν. Μηχανιώνα) μια πολύ ενδιαφέρουσα  εσπερίδα με θέμα ‘’Το τροχαίο ατύχημα και οι συνέπειές του’’.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση δηλώσεων Κτηματολογίου μέχρι 10 Απριλίου

Παρατείνεται μέχρι 10 Απριλίου 2017 η υποβολή δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Ο Δήμος Θερμαϊκού ενημερώνει τους κατοίκους της χωρικής αρμοδιότητάς του, αλλά και όσους διατηρούν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα στην περιοχή (σε Επανομή, Ν. Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι και Κερασιά) ότι δεν πρέπει να χάσουν την προθεσμία.

Γεωτρήσεις στους Ν.Επιβάτες για τη Θαλάσσια Συγκοινωνία

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να δώσει σύμφωνη γνώμη για την εκτέλεση έξι (6) διερευνητικών δειγματοληπτικών γεωτρήσεων, από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο θαλάσσιο χώρο των Νέων Επιβατών, που είναι απαραίτητες στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης υποδομών για τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης.

Independent: Η πληγή της Ελλάδος είναι και ανθρωπιστική

Η πληγή που άνοιξε η κρίση με το ελληνικό χρέος δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και ανθρωπιστική, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Independent, που υπογραμμίζει ότι γίνεται πιο αισθητή στις πιο ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων.

Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση στη μνήμη Δημήτρη Μαρωνίτη

Αφιερωμένη στη μνήμη του Kαθηγητή Δ.Ν. Μαρωνίτη θα είναι η ΙΕ΄ Διεθνής Επιστημονική Συνάντησή του ΚΕ.Δ.Ε.Α του ΑΠΘ, από 1 έως 4 Μαρτίου 2017. Την Επιστημονική Συνάντηση διοργανώνει ο Τομέας Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός μεγάλου δασκάλου του οποίου η φιλολογική, κριτική, συγγραφική, στοχαστική και προπάντων δημόσια παρουσία υπήρξε ανεξίτηλη, τόσο για την πόλη της Θεσσαλονίκης όσο και για ολόκληρο το μεταπολιτευτικό τοπίο της Ελλάδας.

Μήπως επιβάλλεται να παραιτηθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου;

*του Γρηγόρη Εδιρνέλη
Όλα όσα έχουν γίνει στο Ωραιόκαστρο με την υποδοχή και τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό αμαύρωσαν την πόλη μας  στο πανελλήνιο και ανήκουν πια στην ιστορία. Τώρα που ο κουρνιαχτός καταλάγιασε, αξίζει να αναλύσουμε τα γεγονότα και να δούμε εάν συντρέχουν λόγοι παραμονής ή παραίτησης του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου.    

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αναβίωσε και φέτος το «Μπακλακουράνι» στο Αγγελοχώρι

Όμορφες στιγμές, χάρισε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Φάρος», αναβιώνοντας το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας το παλιό Κωνσταντινουπολίτικο έθιμο «Μπακλακουράνι», με φασολάδα, λαγάνα, ελιές, τουρσί, χαλβά, διαλεχτή ρετσίνα, μουσική και χορό.

Επιτέλους: Γιορτάσαμε και ...«Βρώμικη Δευτέρα»!!

Το είδαμε κι αυτό: Να γιορτάσει ο δήμος Θερμαϊκού για πρώτη φορά στην ιστορία του τη …. «Βρώμικη Δευτέρα», καθώς όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα, πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα βουτηγμένα στα σκουπίδια, μια και έχει να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων πάνω από μία εβδομάδα.

Που μπορείτε να γιορτάσετε τα "Κούλουμα"

Οι περισσότεροι δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης διοργανώνουν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Το παραδοσιακό υπαίθριο γλέντι έχει την τιμητική του ενώ κάποιοι δήμοι έχουν προνοήσει και σε περίπτωση βροχής. Δείτε που μπορείτε να γιορτάσετε τα "Κούλουμα".

Προσλήψεις προσωπικού σε Δήμους και φορείς της Θεσσαλονίκης

Προσλήψεις προσωπικού «τρέχουν» σε Δήμους και νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και ήδη άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Οι προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα έχουν ως εξής:

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Τα πέντε "συγνώμη" του Κώστα Καλαμίδα

Καταπέλτης  κατά της δημοτικής αρχής του δήμου Θερμαϊκού, ο τοπικός σύμβουλος Περαίας, Κώστας Καλαμίδας, που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, και παραιτήθηκε προ ημερών. Με μαγνητοσκοπημένο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αφήνει νέες σοβαρές αιχμές κατά της διοίκησης του Δήμου, κατηγορώντας την ότι «δεν κατάφερε να δουλέψει πάνω στο πρόγραμμα που υποσχέθηκε».

Κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα σε Αγγελοχώρι και Περαία

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι σύλλογοι πολιτών στο δήμο Θερμαϊκού, που ανέλαβαν να καλύψουν το κενό από την παντελή απουσία της δημοτικής αρχής στη διοργάνωση αποκριάτικων εκδηλώσεων, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε όλους τους άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Βελτίωση στην υδροδότηση υπόσχεται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ

Τη δέσμευση ότι μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθούν οι συνδέσεις αποχέτευσης στην Επανομή, ότι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα INTEREG η  ψηφιοποίηση του δικτύου ύδρευσης και θα προχωρήσει η  αντικατάσταση τμήματος του δικτύου που είναι από αμίαντο, στην Αγία Τριάδα, ανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ, Άγγελος Σαμακοβλής με  άρθρο του στην aftodioikisi.gr.