Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Διάβημα της "Συμπολιτείας" στο Πρωθυπουργικό Γραφείο για τους πλημμυροπαθείς του δήμου Θερμακού

Η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κ.Νοτοπούλου
Διάβημα στην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου για την παρατηρούμενη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στις οικογένειες του δήμου Θερμαϊκού που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, έκανε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.

Αναπάντητα ερωτήματα για τα ογκώδη Δήμου Θερμαϊκού

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν, σχετικά με τον τρόπο που έγινε η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη και εκτελέστηκε το έργο της απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων τα οποία προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016 στο δήμο Θερμαϊκού, θα συζητηθούν στην 9η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 21 Μαρτίου.

Καταγγελία της "Λαϊκής Επιτροπής" για τα τηγανέλαια

Την αντίθεσή της στην απόφαση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού να προχωρήσει στην ανάθεση σε ιδιώτη της συλλογής τηγανελαίων από τους μαθητές των σχολείων του δήμου Θερμαϊκού, διατυπώνει η «Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού»,  καταγγέλοντας ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την εισβολή επιχειρηματιών  στα σχολεία στο όνομα της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Αποχή των ανταποκριτών ΟΓΑ από τα καθήκοντά τους

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην τελευταία συνεδρίασή της,  αποφάσισε να προκηρύξει αποχή από τα καθήκοντα των Ανταποκριτών του Ο.Γ.Α.  έως την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων αποδοχών τους αλλά και την αναλυτική ενημέρωση για το μέλλον του θεσμού στο πλαίσιο λειτουργίας του Ε.Φ.Κ.Α.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Εκδηλώσεις κατά ρατσισμού και διακρίσεων σε Επανομή και Περαία

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού και των κάθε είδους διακρίσεων, πραγματοποιούνται αύριο Παρασκευή στην Επανομή και τη Δευτέρα στην Περαία από το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ», με στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονιών, στο πλαίσιο σχετικής καμπάνιας με στόχο την καταπολέμηση της βίας.

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Απέτυχε παταγωδώς το πείραμα με τον εργολάβο καθαριότητας

Τα σκουπίδια μαζεύονται βουνό επειδή περνάνε... κάθε μέρα απορριμματοφόρα!
«Το πείραμα με τους εργολάβους καθαριότητας, απέτυχε παταγωδώς, καθώς η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων έφτασε στο πιο άσχημο σημείο, με συνέπεια οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν φοβερό πρόβλημα με τα σκουπίδια και να δυσφημίζεται ανεπανόρθωτα η κατά τα άλλα τουριστική περιοχή μας», τόνισε ο επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας απόψε στο δημοτικό συμβούλιο. Για να προσθέσει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να δοθούν επιπλέον χρήματα, όπως εισηγήθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη, αλλά αντιθέτως να ζητηθεί από τον ιδιώτη, λόγω της μη τήρησης συμβατικών του υποχρεώσεων, η επιστροφή μέρους των χρημάτων που έλαβε από το Δήμο.

Διεθνής επιτυχία της φοιτητικής αγωνιστικής MotoGP3

Ένα πρωτοποριακό όσο και μεγάλης σπουδαιότητας και αξίας επίτευγμα από φοιτητές μηχανολόγους- μηχανικούς της Νέας Μηχανιώνας και όχι μόνο, έτυχε πανευρωπαϊκής αναγνώρισης, αφού στον διεθνή διαγωνισμό Motostudem, που έγινε στην Αραγονία της Ισπανίας, ανάμεσα σε πανεπιστημιακές ομάδες από 10 χώρες, ολοκληρώνοντας με επιτυχία όλα τα αγωνίσματα, έχασε για ελάχιστους μόνο πόντους την πρωτιά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία στη χώρα μας, υπενθυμίζει ότι η κατανάλωση αγαθών είναι ανθρώπινο δικαίωμα και επομένως η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει την υγεία, την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας οι Οικολόγοι Πράσινοι. Προσθέτοντας ότι και οι καταναλωτές οφείλουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να παρεμβαίνουν με τις επιλογές τους στην παραγωγή και την κατανάλωση των τροφίμων, να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται.

Πρόταση της "Συμπολιτείας" για σύστημα ατομικών κάδων καθαριότητας

Πρόταση για την εφαρμογή από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ενός συστήματος ατομικών-οικογενειακών κάδων, για την καλύτερη περισυλλογή των απορριμμάτων και την μεγαλύτερη καθαριότητα σε όλη την έκταση του Δήμου, κατέθεσε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας, η εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», τοπική σύμβουλος Τούλα Πορίδου.

«Χελιδονίσματα» την Κυριακή στο Καλοχώρι

Ο Δήμος Δέλτα σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» και τον «Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα» υποδέχονται την άνοιξη και διοργανώνουν τα «Χελιδονίσματα» στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων στο Καλοχώρι, την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Αρχίζει το πρόγραμμα λαχανόκηπων στο αγρόκτημα του ΑΠΘ

Aρχίζει αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων προς το Αγρόκτημα του ΑΠΘ, στην περιοχή της Θέρμης, για τη συμμετοχή στο ετήσιο πρόγραμμα δημιουργίας λαχανόκηπων από ενδιαφερόμενους πολίτες.

Που είναι ο δήμος Καλαμαριάς για τη μαρίνα Αρετσούς;

του Μανόλη Λαμτζίδη*
Με την με αρ. 1131/2016 απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ απόρριψε την από 29 Οκτωβρίου 2012 αίτηση ακύρωσης που υπόγραφαν – μεταξύ των άλλων – ο τέως Δήμαρχος Καλαμαριάς Αλεξιάδης Μενέλαος, ιδιώτες και άλλες συλλογικότητες , με την οποία προσέβαλαν την με αρ. 218/13-8-2012 (ΦΕΚ Β’ 2322/13-08-2012) Κ.Υ.Α. της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων περί μεταφοράς στην εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (ΤΑΙΠΕΔ) του «Τουριστικού Λιμένα Αρετσού Καλαμαριάς».

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου και ώρα 4 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στο γνωστό χώρο του δημοτικού καταστήματος των Νέων Επιβατών, ενώ στην αρχή της συνεδρίασης θα γίνουν οι καθιερωμένες ανακοινώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Η δολοφονία, πριν 70 χρόνια, του Γιάννη Ζεύγου

Ο Γιάννης Ζεύγος μιλώντας στο ιστορικό συνέδριο της ΠΕΕΑ
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από ένα στυγερό πολιτικό έγκλημα που είχε διαπραχθεί στη Θεσσαλονίκη, συνταράσσοντας την κοινή γνώμη και ρίχνοντας προσανάμματα στη φωτιά του εμφυλίου πολέμου: Την εν ψυχρώ εκτέλεση, μέρα μεσημέρι, στην οδό Αγίας Σοφίας, του δασκάλου, δημοσιογράφου και ιστορικού, Γιάννη Ζεύγου, μέλους του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ και ηγετικού στελέχους του ΕΑΜ.

Κατασχέθηκαν 62 κιλά ψάρια στην Ιχθυόσκαλα Ν.Μηχανιώνας

Eξήντα δύο κιλά και τριακόσια γραμμάρια αλιεύματα κατασχέθηκαν χθες το βράδυ, στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας.

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Ανοιχτός ο Φάρος Αγγελοχωρίου στις 7 Μαίου

Η 20ή Μαΐου έχει καθιερωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εορτάζεται η «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα». Στα πλαίσια του εορτασμού αυτού, πλην άλλων εκδηλώσεων, ο Δήμος Θερμαϊκού, ως κατ’ εξοχήν παραθαλάσσιος Δήμος, ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Υπηρεσία Φάρων) να επιτραπεί στους πολίτες και στα σχολεία να επισκεφθούν το Φάρο, στο ακρωτήριο του Μεγάλου Καραμπουρνού.

Καταγγελίες της «Λαϊκής Επιτροπής» κατά του δημάρχου Θερμαϊκού

Την κατηγορία ότι «η δημοτική αρχή, με επικεφαλής το δήμαρχο, έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια σε πλασιέ ιδιωτικών επιχειρηματικών συμφερόντων», από αφορμή τη μεθόδευση για το ΚΑΠΠΑ 2000, διατύπωσε η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποίησε με άλλους φορείς της περιοχής την περασμένη Παρασκευή και όπου μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και η «εισβολή επιχειρηματιών στα σχολεία με το πρόσχημα της «ανακύκλωσης τηγανέλαιων».

«Αγράνεμος» το Σάββατο στο ΚΑΠΠΑ 2000

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και οι σύλλογοι παλιννοστούντων  Ποντίων «Τραντέλληνες» και «Νέα Ζωή», οργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Αγράνεμος», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία.

Εντυπωσιακή συμμετοχή στην κοπή «πίτας» της ΡΕΚΚ

Δεκάδες Καλαμαριώτες, άνδρες και γυναίκες κατέκλυσαν την Κυριακή τον πολιτιστικό χώρο “REMEZZO PALACE” ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κϊνησης Καλαμαριάς για συμμετοχή τους  στην κοπή «πίτας» της ΡΕΚΚ για το 2017.

Εντός του 2017 οι εργασίες επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε Επανομή, Μηχανιώνα, Πλαγιάρι κλπ

Η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου σε υφιστάμενες και νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, συνολικού μήκους πάνω από 438 km και ύψους επενδύσεων άνω των 90,7 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται για το τρέχον έτος 2017. Στις  περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται η Μηχανιώνα, η Επανομή, το Πλαγιάρι, ο Τρίλοφος και τα Βασιλικά.

Φωτιά κατέστρεψε διαμέρισμα στην Περαία

Φωτιά εκδηλώθηκε, λίγο μετά τις 6 το πρωί, σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού.  Έντρομοι οι ένοικοι του διαμερίσματος ξύπνησαν από τους πυκνούς καπνούς και απομακρύνθηκαν εγκαίρως από το φλεγόμενο διαμέρισμα.

Σκληρή γλώσσα κατά Μπουτάρη από τον Π. Αβραμόπουλο

Σκληρή γλώσσα κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιεί ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος,  κατηγορώντας τον Γιάννη Μπουτάρη για πολιτική ασυνέπεια, ενώ του χρεώνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η διοικούσα παράταξη.

Η ιστορία 122 χρόνων του στρατοπέδου Παύλου Μελά

του Φώτη Κουτσαμπάρη*
Είκοσι χρόνια μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των υπουργών Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΧΩΔΕ για σταδιακή απελευθέρωση του στρατοπέδου “Παύλου Μελά” και την απόδοση του στην κοινωνία, για υπερτοπικό πράσινο, χρήση πολιτισμού και αναψυχής, 34 χρόνια μετά το νόμο για απομάκρυνση του στρατού από τον αστικό ιστό και μετά από χρόνιες ατελέσφορες διαδικασίες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, το στρατόπεδο αποδίδεται εξ’ ολοκλήρου στην τοπική κοινωνία.

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Η καθαριότητα στο Θερμαϊκό και οι εργολάβοι

του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Είναι γνωστή η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η καθαριότητα στο Δήμο Θερμαϊκού. Την βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες με τα βουνά των σκουπιδιών, τους ξεχειλισμένους κάδους απορριμμάτων αλλά και τη ρύπανση που μόνιμα υπάρχει γύρω από τους κάδους εξαιτίας της δράσης αδέσποτων και τρωκτικών.

«Άφραγκος o Σώρρας» καταγγέλει η Τράπεζα της Ελλάδος

«Είναι άφραγκος και σίγουρα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα», δηλώνει κατηγορηματικά η Τράπεζα της Ελλάδος με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 23 Ιανουαρίου, κάνοντας έτσι τα αποκαλυπτήρια της απάτης του Αρτέμη Σώρρα.