Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Πρωταπριλιάτικα ψέμματα και φάρσες άλλοτε και τώρα

Καθώς σήμερα έχουμε Πρωταπριλιά, μαζί με τις ευχές μας για Καλό Μήνα, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια φάρσες και καλοπροαίρετα πρωταπριλιάτικα ψέματα που έμειναν στην ιστορία για την πρωτοτυπία και το χιούμορ τους.

Πρόσληψη 27 ατόμων από το δήμο Καλαμαριάς

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι επτά (27) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Εμπορικής Τουριστικής Επιχείρησης Καλαμαριάς (ΔΕΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ), που εδρεύει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Έκθεση για την περίοδο της Κατοχής στο Πανόραμα

Έκθεση σπάνιων ιστορικών κειμηλίων της περιόδου της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, από  τη συλλογή του Χρήστου Κοκκινάκη, θα φιλοξενήσει τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Γ.Βασιλειάδης: «Παρατημένη πόλη» η Θεσσαλονίκη ως προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Από την επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στο Ποσειδώνιο
«Παρατημένη πόλη», χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά τις ελλείψεις και τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Επιτέλους άναψε ο φωτεινός σηματοδότης της Επανομής!

Το σημείο-καρμανιόλα στην είσοδο της Επανομής όπου επιτέλους λειτουργεί σηματοδότης
«Γουρλίδικη», ήταν η ερώτηση που έκανε στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Θοδωρής Τζίνας για την καθυστέρηση στη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη στην είσοδο της Επανομής, καθώς δύο μέρες μετά και συγκεκριμένα σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, ο σηματοδότης που είχε καταστεί σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας», επιτέλους άναψε!!

«Αρρυθμία» το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο δήμο Θερμαϊκού

Σε … αρρυθμία, απέδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μάκης Μπίρος,  το πρόβλημα με τα βουνά των σκουπιδιών, που έζησε για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα ο δήμος Θερμαϊκού. Και απαντώντας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις καταγγελίες του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρου Κουζινόπουλου, δήλωσε ότι το θέμα που προέκυψε αποκαταστάθηκε και γίνεται ομαλά πλέον η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Εκδήλωση στην Περαία για την παγκόσμια ημέρα κατάθλιψης

Στα πλαίσια της ημέρας για την κατάθλιψη, ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΘ και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, προγραμμάτισε εκδήλωση με θέμα:  «Κατάθλιψη: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την κατάθλιψη και τι μπορούμε να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, τις ώρες 11.00΄έως 13.00΄, στην Κεντρική Πλατεία της παραλίας της Περαίας.

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Μαντούκειο: Τι λένε Μητροπολίτης, Μαυρομάτης και «Συμπολιτεία»

Το «Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο» της Ιεράς Μητρόπολης Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς
Προέκυψαν αρκετές ειδήσεις, από τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, απαντώντας στην έγγραφη ερώτηση που είχε υποβάλει ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, για το θέμα του Μαντούκειου γηροκομείου και της αφαίρεσης του εξοπλισμού που υπήρχε σ’ αυτόν.

Εκδήλωση με Φάμελλο-Μάρδα το Σάββατο στην Περαία

Πολιτική εκδήλωση-συζήτηση, διοργανώνει η Οργάνωση Μελών Θερμαϊκού του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις» και ομιλητές τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-πρώην υπουργό, Δημήτρη Μάρδα.

Ημερίδα: "Το όραμα για τη Θεσσαλονίκη"

Hμερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί η στρατηγική για μία βιώσιμη, λειτουργική και φιλική Θεσσαλονίκη του μέλλοντος πραγματοποιείται σήμερα, με θέμα «Θεσσαλονίκη 2030: ενισχύοντας την αστική ανθεκτικότητα της πόλης».

Κατά 427 χλμ επέκταση δικτύου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη

Κατά 427 χιλιόμετρα θα επεκταθεί το δίκτυο του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα πέντε χρόνια. Επιπλέον, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ¨Πρακτορείο FM 104,9”, ο διευθυντής ανάπτυξης και νέων συνδέσεων της Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Στεργιόπουλος, μέσα στο 2017 προβλέπεται η έναρξη κατασκευής εργασιών δικτύου φυσικού αερίου σε περιοχές περιφερειακά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ξαναρχίζει η διανομή φαγητού στους άπορους Περαίας-Ν.Επιβατών

Θετικά, απάντησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο αίτημα του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου στους χώρους του πρώην «Ξενία» (σημερινό ΙΕΚ τουριστικής εκπαίδευσης) στην Περαία, να παρασκευάζεται από τους σπουδαστές-μαγείρους φαγητό για τους άπορους και αναξιοπαθούντες του Δήμου.

Υποβολή αιτήσεων στο Δήμο για ζημιές σε κτήρια λόγω πλημμυρών


Με ανακοίνωσή του ο δήμος Θερμαϊκού, καλεί τους δημότες των οποίων τα κτήρια υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, να υποβάλουν αιτήσεις εντός προθεσμίας τριών μηνών στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να τύχουν στεγαστικής συνδρομής. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον κ. Δίγκα Κυριάκο, τηλ. 2313337641 και ώρες 08:00-14:00.

Αναφορά για τον αναπροσανατολισμό του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Tην άμεση υλοποίηση μέτρων από τον  Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, για τον αναπροσανατολισμό του ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ και τη λειτουργία του σύμφωνα με τον ΕΣΔΑ, ζήτησε με γραπτή αίτηση-αναφορά του στον Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχ. Γεράνη, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, και μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ ΚΜ, Μανόλης Λαμτζίδης.

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ένας χρόνος από τις αποστολές της "Συμπολιτείας" στην Ειδομένη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε αυτές τις μέρες από τις αποστολές που είχε οργανώσει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στην Ειδομένη, για να μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα αλλά κυρίως για να βοηθήσει στο μεγάλο έργο της παρασκευής και διανομής φαγητού στους χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στον πρόχειρο καταυλισμό λίγο πριν τα σύνορα με τα Σκόπια, με την ελπίδα ότι θα τα περνούσαν για να φτάσουν στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Υποβολή αιτήσεων από πλημμυροπαθείς για ζημιές σε κτήρια

Με απόφαση τεσσάρων υπουργών που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 637/τεύχος Β/ 1-3-2017), αρχίζει η κατάθεση αιτήσεων από τους πολίτες για τη διενέργεια αυτοψίας στο κτίσμα ιδιοκτησίας τους, που έπαθε ζημιές κατά τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2017, προκειμένου να αναγνωριστούν ως δικαιούχοι χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτήρια.

Εκδηλώσεις για τις «Ευρωπαϊκές ημέρες θάλασσας»

Σειρά εκδηλώσεων προγραμματίζει ο δήμος Θερμαϊκού στα πλαίσια του εορτασμού «Ευρωπαϊκές ημέρες για τη θάλασσα», ως κατ’ εξοχήν παραθαλάσσιος Δήμος, με συνεχή ακτογραμμή 60 χλμ. και γαλάζιες σημαίες στις ακτές του.

Εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγ.Τριάδας στην Επανομή

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας Θερμαϊκού, μέλους της Ο.Γ.Ε. Η εκδήλωση έγινε για την " Ημέρα της Γυναίκας" και είχε θέμα "Γυναίκα και αλληλεγγύη".

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Ντροπή για το αίσχος με τα σκουπίδια


Την έντονη αγανάκτηση των κατοίκων για την άθλια εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος Θερμαϊκού με τα σκουπίδια στους δρόμους, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», σημειώνοντας πως η λέξη «ντροπή» είναι η μόνη που ταιριάζει στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Και επισημαίνοντας τις ευθύνες της διοίκησης Μαυρομάτη για τα βουνά των σκουπιδιών, την καλεί να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην παραμελημένη σήμερα καθαριότητα, πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε ενόψει της θερινής περιόδου.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων

Ξεκίνησε σήμερα ∆ευτέρα 27 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για συµµετοχή στο νέο πρόγραµµα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕ∆. 

Ελλείψεις φαρμάκων και εμβολίων ταλαιπωρούν πολίτες

Οι σοβαρές ελλείψεις εμβολίων και φαρμάκων που παρατηρούνται στα φαρμακεία αναγκάζουν τους πολίτες να μπαίνουν στην ουρά για να τα προμηθευτούν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν τουλάχιστον 15 άτομα σε αναμονή ανά φαρμακείο στη Θεσσαλονίκη, τα οποία εναλλάσσονται.

Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από το δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν ιατρικούς ελέγχους για κατοίκους και δημότες, ασφαλισμένους και μη, υλοποιεί στα δημοτικά ιατρεία ((Καραϊσκάκη 4 – Τριανδρία και Μοναστηρίου 53-55), ο δήμος Θεσσαλονίκης

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Η 9η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, πραγματοποιείται αυτή την Τετάρτη 29 Μαρτίου, ώρα 16:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Νέων Επιβατών, με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη που έχουν ως εξής: