Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Δήμος Θερμαϊκού: Όλα στους εργολάβους, ακόμη και η ναυαγοσωστική κάλυψη και μάλιστα με αποκλεισμό της ΤΕΘ!

Ένα σοβαρό θέμα, αναδεικνύει με σχόλιό της η τοπική εφημερίδα «Περαία» στο τελευταίο της φύλλο: Την παραχώρηση, μετά από χρόνια, της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτες, πάντα στο πλαίσιο του στόχου που έθεσε από την αρχή της εγκατάστασής της στο δημαρχιακό αξίωμα η διοίκηση του κ. Μαυρομάτη, για την ιδιωτικοποίηση των πάντων στο Δήμο.

Κουίζ: Ποιος Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε το 1964 όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδος και «έδεσε» τη χώρα;

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τρίτη σειρά από αριστερά ξεχωρίζει λόγω  ύψους
Πριν τέσσερα χρόνια, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013, με άρθρο του στο Periodista, ο Δημήτρης Μπεκιάρης έκανε ένα «ταξίδι» στο έτος 1964, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όχι μόνο αναγνώρισε όλα τα προπολεμικά χρέη της Ελλάδας από το 1881, αλλά και με ποσά διπλάσια από την αξία τους.

Καθαρισμός ακτών Θερμαϊκού για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Θερμαϊκού, η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας τιμά την ‘’Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος’’ (5 Ιουνίου 2017) με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Ανακλήθηκε η απόφαση για παρασημοφόρηση του Ν.Μέρτζου

Ο «Aνώτερος Tαξιάρχης του Tάγματος του Φοίνικος»
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, ανακλήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας η απόφαση για παρασημοφόρηση του Νικολάου Μέρτζου. Η ανάκληση έγινε με πρόσχημα «του βεβαρημένου προγράμματος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της επικείμενης επίσκεψης στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ».

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Έκθεση-κόλαφος για περιπτώσεις διαφθοράς σε Δήμους

Πολλές περιπτώσεις διαφθοράς παρατηρούνται σε Δήμους, σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης η οποία παρουσιάστηκε σε ημερίδα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για τη διετία 2015-2016.

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Με καθυστέρηση 3,5 μηνών δρομολογείται το ξεπούλημα του ΚΑΠΠΑ

Με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών, η διοίκηση Μαυρομάτη ανάρτησε μόλις σήμερα στο "Διαύγεια", με ημερομηνία 31 Μαίου 2017, την απόφαση που είχε λάβει η ελεγχόμενη από αυτήν πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για το ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000 και της περιοχής «Τσαίρια», συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων, με τη μέθοδο της παραχώρησης σε ιδιώτη για χρονικό διάστημα από 25 έως 50 χρόνων!

AMPER ALERT για την εξαφάνιση 14χρονου πρόσφυγα από τον Πάλιουρα Επανομής

Εξαφανίστηκε ένας 14χρονος νεαρός πρόσφυγας, ο Μουφέντ Χασάν (Mufed Hasan) που διέμενε στις δίδυμες πολυκατοικίες, στον Πάλιουρα Επανομής, σύμφωνα με το AMPER ALERT του Χαμόγελου του Παιδιού που ισχύει από την Τετάρτη 30 Μαΐου.

Ένας χρόνος από το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό Επανομής

Το δημοτικό μηχάνημα σε δράση, καταστρέφοντας αμμοθίνες
Ένας χρόνος, συμπληρώθηκε από το διπλό περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό Επανομής, όταν μηχανήματα και οχήματα του Δήμου Θερμαϊκού, για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, μπήκαν στην περιοχή του προστατευόμενου από διεθνείς συνθήκες  υδροβιότοπου, για να κάνουν αντικανονικά αμμοληψία, αλλά και για να εκχερσώσουν-ισοπεδώσουν παράνομα τμήμα του.

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Η διάβρωση των ακτών του Θερμαϊκού και ο κ.Μαυρομάτης

του Πάνου Ζέρβα*
O δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης, σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα, δήλωσε: «Προσπαθούμε στο επόμενο διάστημα και ως το καλοκαίρι να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε με τη διάβρωση των ακτών σε Περαία, Αγία Τριάδα και ένα τμήμα των Νέων Επιβατών και, παράλληλα να εκβαθύνουμε το λιμάνι των Νέων Επιβατών στο οποίο υπάρχει εκτεταμένη προσάμμωση».

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Παραεμπόριο ψαριών στα Νέα Μουδανιά

Μεγάλες διαστάσεις τείνει να λάβει το παραεμπόριο ψαριών στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών και οι αρμόδιοι επιχειρούν να βάλουν τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τη διακίνηση αλιευμάτων στη Χαλκιδική.

Αποδοκιμάζει ο ΣΦΕΑ την απόφαση παρασημοφόρησης Μέρτζου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία του για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρασημοφορήσει την 7η Ιουνίου τον Νικόλαο Μέρτζο, αντιπρόεδρο της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» της χούντας.

«Τουριστική ανάπτυξη με τέτοιους δρόμους δε γίνεται»


Σε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που είχαν διοργανώσει τέτοιες μέρες, πριν από τρία ακριβώς χρόνια, οι τρεις σύλλογοι επαγγελματιών και εμπόρων της περιοχής (Θερμαϊκού, Νέας Μηχανιώνας και Επανομής), είχε τονιστεί με έμφαση από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Θερμαϊκού και ο δρόμος Ν.Μηχανιώνας να βρίσκεται στο σημερινό του χάλι, ούτε πάλι να επισημαίνουμε την ανάγκη προσέλκυσης τουριστών και επισκεπτών στις ακτές του Θερμαϊκού και να μην γίνεται η παραμικρή προβολή των τουριστικών δυνατοτήτων τους».

Σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης 4.600 πρόσφυγες

Το ανθρώπινο πρόσωπό της δείχνει ξανά η χώρα μας στους πρόσφυγες που παραμένουν σε καμπ και κέντρα φιλοξενίας, φροντίζοντας αυτήν τη φορά την εγκατάστασή τους σε διαμερίσματα, όπου η διαμονή τους θα είναι ασφαλής. Με τη συνδρομή των κατά τόπους δήμων και την ανάλογη προσφορά ιδιοκτητών ακινήτων, περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θα εξασφαλίσουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, τις οποίες στερούνται εδώ και ένα ή και δύο χρόνια, από τότε που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.

Με μία βαλίτσα στο χέρι .....

Με μια βαλίτσα στο χέρι, από εκείνες τις παλιές ογκώδεις βαλίτσες, που ο ίδιος την είχε από την πρώτη δημοτικού, ο Ιωάννης Καμπούρης, έφτανε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, για να ξετυλίξει τις εμπειρίες του από την προσωπική του διαδρομή, να μιλήσει για το δικό του βίωμα προσφυγιάς, να εξηγήσει γιατί η Οδύσσεια είναι πάντα έπος επίκαιρο.

Εκδήλωση του δήμου Θερμαϊκού για τη Γενοκτονία

Eκδήλωση με τίτλο «Μνήμη Γενοκτονίας Ελλήνων και Ελληνίδων», οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον «Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Μεσημερίου» και τον «Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας», το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στις 19.00 στο θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία με ομιλητή τον κ. Θεοφάνη Μαλκίδη, Δρα Κοινωνικών Επιστημών, Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των Γενοκτονιών.

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Καραβάκια ακούμε και καραβάκια δεν βλέπουμε...

Παρ’ ότι εκπνέει ο Μάϊος και εισερχόμαστε πλέον στον Ιούνιο, ακόμη δεν βλέπουμε να υλοποιείται η εξαγγελία της κοινοπραξία Thessaloniki Waterways, και τα καραβάκια της που θα συνδέουν τις ακτές του Θερμαϊκού με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ακόμα να φανούν.

H «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλει απονομή

Η ολομέλεια της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη" με ψήφισμά της, καταγγέλει την απόφαση απονομής του παράσημου Aνώτερος Tαξιάρχης του Tάγματος του Φοίνικος στον Νίκο Μέρτζο, άτομο με διακεκριμένη θητεία στο χουντικό παρακράτος και στην προβολή της δικτατορίας 1967-74.

Συλλογικός καθαρισμός της παραλίας Νέας Κρήνης

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν δύο πολιτιστικοί σύλλογοι και μία πρωτοβουλία πολιτών για τον καθαρισμό, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017, σε συνεργασία με ένα γυμναστήριο, της παραλίας της Νέας Κρήνης.

Ένας διάλογος με τον Κων. Μητσοτάκη πριν από 25 χρόνια

Ας μου επιτραπεί ως ύστατο αποχαιρετισμό στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 99 χρόνων, να αφηγηθώ ένα μικρό περιστατικό και μία σύντομη συνομιλία που είχα μαζί του: Ιούνιος 1992 στη Λισαβόνα, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου είχε ληφθεί η ιστορική για τη χώρα μας απόφαση ότι οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. δεν θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», αλλά πως η αναγνώριση των Σκοπίων συνδέεται με την προϋπόθεση μιας κοινά αποδεκτής με την Ελλάδα ονομασίας.

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Η Ειδομένη έναν χρόνο μετά την εκκένωση: Το χωριό που ταυτίστηκε με την προσφυγιά

Έναν χρόνο πριν, τα χωράφια γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης ήταν σπαρμένα με …σκηνές, η ατμόσφαιρα μύριζε καμένο πλαστικό και ένα πολύχρωμο και πολύβουο πλήθος κινούνταν με αργά, μακρόσυρτα βήματα πάνω στις ράγες. Έναν χρόνο μετά, στα χωράφια του μικρού αυτού ακριτικού χωριού, το στάρι έχει θεριέψει και διάσπαρτες παπαρούνες “ματώνουν” το τοπίο, η ατμόσφαιρα μυρίζει άνοιξη και στις ράγες κυκλοφορούν τρένα φορτωμένα με εμπόρευμα.

Ανοιχτά και σήμερα τα οινοποιεία για τους Δρόμους του Κρασιού

Παρά τον άστατο καιρό, ανοιχτά θα είναι και σήμερα Κυριακή τα οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ανοιχτές Πόρτες" και προσκαλούν τον κόσμο να τα επισκεφτεί, να ζήσει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και να... μυηθεί στην τέχνη της οινογνωσίας, εντελώς δωρεάν.

Εργασίες συντήρησης στον Περιφερειακό

Θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες συντήρησης στην εσωτερική περιφερειακή οδό και την οδό Λαγκαδά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σ. Φάμελλος: «Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Θεσσαλονίκης»

Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Θεσσαλονίκης και των κατοίκων της για τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, η οποία καλείται πλέον να αποφασίσει η ίδια για το μέλλον των συγκοινωνιών της, κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.