Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Για άλλα δύο χρόνια η καθαριότητα του Θερμαϊκού στον εργολάβο

Ενώ η περιοχή κατάντησε από τις πιο βρώμικες της Θεσσαλονίκης
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καταγγέλει το γεγονός ότι η διοίκηση του κ.Μαυρομάτη προχωράει στην εκ νέου παραχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβους και για τα επόμενα δύο χρόνια και συγκεκριμένα μέχρι το 2019, αν και ολόκληρος ο δήμος Θερμαϊκού κατάντησε να είναι από τις πιο βρώμικες περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά ακριβώς την ανάθεση σε ιδιωτικά συμφέροντα της τόσο καίριας αυτής υπηρεσίας.

Την κατανόηση των κατοίκων για την απεργία τους, ζητούν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θερμαϊκού

Την κατανόηση των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού για τον απεργικακό τους αγώνα που αποβλέπει στην επίλυση του θέματος των συμβασιούχων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού.

Ξεκινάει το Λαογραφικό Μουσείο Πυλαίας-Χορτιάτη

Χατζάρες, όπλα και ντουφέκια που χρονολογούνται από το 1800, παραδοσιακές σαρακατσάνικες φορεσιές, βυζαντινά νομίσματα και κοσμήματα, μαγειρικά σκεύη 200 χρόνων, είναι μερικά από τα 1.200 και πλέον αντικείμενα που απαρτίζουν τη συλλογή της οικογένειας Τελίδη και θα βρίσκονται από την Κυριακή 18 Ιουνίου, στο Λαογραφικό Μουσείο του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη.

Προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, ανακοίνωσαν Δήμοι της Θεσσαλονίκης για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα:

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ο στραγγαλισμός του Ρήγα Φεραίου πριν 219 χρόνια

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Τέτοιες μέρες του Ιουνίου του  1798, εκτελείται με στραγγαλισμό από τους Τούρκους,  ο Ρήγας Φεραίος (Βελεστινλής), ο ιδεολόγος - επαναστάτης, ο οποίος, μέσα από τα έργα του  καλούσε σε εξέγερση όλους τους λαούς της Βαλκανικής, με σκοπό το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

Λουτρό... ιδρώτα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Οργή των επιβατών στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς στα περισσότερα από αυτά, αν και διανύουμε ημέρες μίνι-καύσωνα, δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά, με συνέπεια τα οχήματα να είναι φούρνος και οι πολίτες που διακινούνται με αυτά να κάνουν ένα… λουτρό  ιδρώτα μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Δήμος Θερμαϊκού: Δεύτερος κύκλος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Πράσινο φως για την πρόσληψη ατόμων για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας άναψε με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στο Δήμο Θερμαϊκού για 115 θέσεις εργασίας, όπως και σε 16 ακόμη Δήμους, που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Εντατική προετοιμασία για τη συνέλευση της «Συμπολιτείας»

Εντατικά, συνεχίζονται οι προετοιμασίες της δημοτικής κίνησης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για την ανοιχτή Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων της, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, ώρα 7:00, στο Καψαλάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Μηχανιώνας.

Έντονη αντίδραση της ΡΕΚΚ για τις αμετροεπείς δηλώσεις πολιτευτή

Οι χώροι του Κόδρα ρημάζουν αναξιοποίητοι
Έντονη, ήταν η αντίδραση της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς στις δηλώσεις ενός πολιτευτή και στελέχους της Ν.Δ., ο οποίος θορυβημένος από την επιτυχία της κίνησης για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, έσπευσε με αμετροέπεια, όπως τη χαρακτηρίζει η ΡΕΚΚ να χαρακτηρίσει ως «ανέξοδη» την εκδήλωση αλλά και τη δέσμευση του υπουργού Επικρατείας κ.Βερναρδάκη ότι ο χώρος θα αποδοθεί στο Δήμο και την τοπική κοινωνία.

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους Ανατ. Θεσσαλονίκης

Ατελείωτες οι ώρες της αναμονής
Απίστευτη ταλαιπωρία, περιμένει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που προσέρχονται στα νέα γραφεία της ΔΕΗ, στην οδό Βούλγαρη 35, για να εξυπηρετηθούν, κυρίως για να κάνουν διακανονισμό στους παλιούς απλήρωτους λογαριασμούς αλλά και στους νέους, «φουσκωμένους» λογαριασμούς της επιχείρησης.

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Μία σημαντική πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜΘ, η «Χάρτα της Ειδομένης» παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου

Η δράση του Δικτύου «Χάρτα της Ειδομένης» για την ενίσχυση των δεοντολογικών αρχών στη δημοσιογραφική κάλυψη θεμάτων σχετικά με πρόσφυγες, μετανάστες και μειονότητες παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2016, στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Τριμερή Συνάντηση

Eκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της αυριανής (Πέμπτη) τριμερούς Συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας-Ισραήλ και του προέδρου της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη, κυρίως στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής.

Σήμερα η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Επανομής

Μια ακόμη εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών Επανομής με θέμα τις «Ιδιωτικοποιήσεις». Η συζήτηση, θα γίνει σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου, ώρα 8 μ.μ. με ομιλητές τον γιατρό, Θοδωρή Ζδούκο, πρώην δημοτικό σύμβουλο Θερμαϊκού και τον δικηγόρο, Θέμη Τζήμα, στην αίθουσα πάνω από τα ΚΑΠΗ Επανομής.

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Εκδηλώσεις της ΕΣΗΕΜΘ στην ταράτσα της Στρ. Καλλάρη

Βραδιές με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο στην πιο φιλόξενη ταράτσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προτείνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για το φετινό καλοκαίρι. 

Η ίδρυση πριν 54 χρόνια στη Θεσσαλονίκη της Νεολαίας Λαμπράκη

Εξόρμηση και συγκέντρωση της ΔΚΝΓΛ Θεσσαλονίκης σε πόλη της Μακεδονίας
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Στις αρχές Ιουνίου 1963 και η ελληνική νεολαία ήταν σε αναβρασμό. Η νέα γενιά δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τα σκληρά καταπιεστικά μέτρα των συντηρητικών κυβερνήσεων της εποχής, ενώ ένα πλέγμα νόμων, διατάξεων, απαγορεύσεων που διαιωνίζονταν από την εποχή του Εμφυλίου, «έπνιγε» κάθε δημοκρατική, κάθε ελεύθερη φωνή.

Πετυχημένη η εκδήλωση της ΡΕΚΚ στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Πλήθος και «πολυχρωμία» σε συνδυασμό με εντυπωσιακή συμμετοχή τοπικών συλλόγων, φορέων και σωματείων  της Καλαμαριάς, χαρακτήρισαν την ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε η Ριζοσπαστική Ενωτική Κϊνηση Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ) μέσα στους χώρους του εγκαταλειμμένου σήμερα πρώην στρατοπέδου Κόδρα.

Αποδεσμεύονται οι λογαριασμοί του δήμου Θεσσαλονίκης

Λύση στο πρόβλημα της φορολογικής ενημερότητας, την οποία στερούνταν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της υπόθεσης της υπεξαίρεσης, έδωσε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

16 Ιουνίου 1945: Το τραγικό τέλος του Άρη Βελουχιώτη

72 χρόνια από το θάνατο του θρυλικού πρωτοκαπετάνιου του  ΕΛΑΣ
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Στις 16 Ιουνίου συμπληρώνονται 72 χρόνια από τον τραγικό θάνατο ενός από τους πρωτοπόρους της Εθνικής Αντίστασης κατά των χιτλερικών κατακτητών, του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και θεμελιωτή του αντάρτικου κινήματος στην υπόδουλη Ελλάδα, του Άρη Βελουχιώτη. Ενός ήρωα που το όνομά του έγινε θρύλος και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στη νεότερη ελληνική ιστορία, πλάϊ στα ονόματα των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Απάντηση στους πολέμιους της απλής αναλογικής στους ΟΤΑ

Απάντηση στους πολέμιους της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έδωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, σε σύντομη παρέμβασή του στην ημερίδα για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», που οργάνωσε στο «Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο» της Πυλαίας η νομαρχιακή επιτροπή Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παυλόπουλος: «Να μη ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο»

Μια ιστορικά συμβολική κίνηση των κατοίκων του Κάσελ της Γερμανίας, σημάδεψε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην πόλη όπου μαζί με την Αθήνα οργανώνεται η κορυφαία διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης documenta 14.

Εκδήλωση της ΡΕΚΚ για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα

Με κεντρικό σύνθημα «Πρώην Στρατόπεδο Κόδρα: Από χώρος εγκατάλειψης, ανάσα ζωής  για όλη τη Θεσσαλονίκη» , η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» (ΡΕΚΚ) διοργανώνει τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα  6μμ, μέσα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά, ανοιχτή εκδήλωση , στην οποία θα παρευρεθεί και θα παρέμβει ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, με θέμα την δρομολόγηση οριστικών λύσεων στην κατεύθυνση αξιοποίησης του χώρου με  δημιουργία Υπερτοπικού Πάρκου Πρασίνου .