Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Κλειστές οι δημοτικές υπηρεσίες την Τετάρτη λόγω απεργίας

Κλειστές, θα είναι αύριο Τετάρτη οι δημιοτικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, λόγω της  24ωρης απεργίας που κήρυξε για τις 14 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.). Αίτημα των απεργών είναι να δοθούν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και «να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας», όπως λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Τετάρτης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και για τη μετάβαση εκεί, ο Σύλλογγος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού βάζει λεωφορείο.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν:
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια. ΤΩΡΑ Νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα άρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό και θα υπολογίζει τη διετία 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
-Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων.
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κατάργηση της ελαστικής, και εκ περιτροπής εργασίας. Όχι στην ανακύκλωση των ανέργων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
-ΚΑΤΩ τα χέρια από Βαρέα – Ανθυγιεινά. Επέκταση, αύξηση και όχι περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, Να δοθούν ΤΩΡΑ τα Μισθολογικά κλιμάκια που προβλέπονται από το Ν. 3660/2008 και έχουν παγώσει με τα μνημόνια, στους εργαζόμενους που έχουν συμπλήρωση 5,10,15 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας στα βαρέα και ανθυγιεινά.
-Μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας (ΟΑΕΔ).
Να αμείβονται με τη συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους Δήμους.
Nα έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη ημέρα εργασίας.
Να καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για το διάστημα της ανεργίας.
Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.