Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο Δήμος Θερμαϊκού θα τιμήσει την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Την Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών φασιστικών δυνάμεων κατοχής, την περίοδο 1941-1944, θα γιορτάσει όπως κάθε χρόνο ο δήμος Θερμαϊκού την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, τιμώντας την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου στις 25-11-1942.


Το μνημείο πεσόντων ηρώων στη Νέα Μηχανιώνα
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θερμαϊκού, η εκδήλωση για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά, προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής. Καθώς και εκείνων των γενναίων ανταρτών του ΕΛΑΣ, υπό τον Άρη Βελουχιώτη και του ΕΔΕΣ, υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα που πήραν μέρος στη μάχη και την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Μία μάχη-σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα. Μία μάχη, που αποτελεί, ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές, το οποίο οφείλει να διατηρείται ζωντανό, προκειμένου να αποτελεί πολύτιμο οδηγό τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον. 
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, ο Δήμος Θερμαϊκού θα τιμήσει την επέτειο διοργανώνοντας εκδήλωση, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στη Νέα Μηχανιώνα, με το παρακάτω πρόγραμμα :
α) Ώρα 10:15 : Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης
β) Ώρα 10:45 : Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων
γ) Χαιρετισμός από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και κεντρική ομιλία από τον δημοσιογράφο – συγγραφέα, Σπύρο Κουζινόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμπολιτεία Θερμαϊκού".  
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.
Τελετάρχης της εκδήλωσης ορίζεται ο Αντιδήμαρχος κ. Φεστερίδης Γιώργος.
Εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων & Νομικών Προσώπων του Δήμου Θερμαϊκού, που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση με κατάθεση στεφάνου, θα πρέπει να ενημερώσουν εγκαίρως ττον δήμο Θερμαϊκού έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 23923-30003 & 007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.