Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Για ωμό αντικομμουνισμό κατηγορεί η "Λαϊκή Συσπείρωση" τον πρόεδρο του Δ.Σ.Θερμαϊκού

Για ωμό αντικομμουνισμό και συνέχιση της αντιδημοκρατικής του συμπεριφοράς, κατηγορεί τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, Σπύρο Αδαμίδη με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση", από αφορμή τη φραστική επίθεση του τελευταίου κατά της δημοτικής συμβούλου Ντίνας Μώραλη αλλά και του ΚΚΕ.

Υπό τον τίτλο "Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα αρχίζει ο χυδαίος αντικομμουνισμός", αναφέρει η ανακοίνωση τα ακόλουθα:
"Δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού επιχειρεί να φιμώσει τη φωνή της Λαϊκής Συσπείρωσης αποβάλλοντας αναίτια και κλείνοντας τα μικρόφωνα της εκλεγμένης Δημοτικής Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο, κας Μώραλη Κωνσταντίνας. Και δεν είναι τυχαίο όπου αυτό συμβαίνει όποτε εκφράζεται πολιτικός λόγος με επεξεργασμένες θέσεις και επιχειρήματα σε θέματα όπου η αντιπαράθεση από τις άλλες παρατάξεις περιορίζεται σε ανούσια και φτηνή κόντρα χωρίς ουσία, αφού όπως η ίδια η ζωή αποδεικνύει υπηρετούν όλοι τους τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες πολιτικές που καταληστεύουν χρόνια τώρα τα λαϊκά στρώματα προς όφελος του κεφαλαίου. 
Αυτή τη φορά όμως το σκηνικό πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεχνώντας το θεσμικό του ρόλο κατέκρινε τη ψήφο και τη τοποθέτηση της εκλεγμένης με τη Λαϊκή Συσπείρωση συμβούλου και στράφηκε ανοιχτά κατά του ΚΚΕ.
Για την ιστορία, σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας  και αφού προηγήθηκε για 45 λεπτά μια ανούσια για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων κόντρα με ερωτήσεις απαντήσεις και διαξιφισμούς μεταξύ του Δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιχείρησε να περάσει στη ψηφοφορία για το θέμα «ξεχνώντας» το στάδιο των τοποθετήσεων.
Με παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις όπου δόθηκε απεριόριστος χρόνος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  χωρίς τη τυπική χρονομέτρηση, όπου επιλέχθηκε να ισχύσει στις τοποθετήσεις της Συμπολιτείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επιχειρήθηκε να διακοπεί η τοποθέτηση της Συμβούλου και ζητήθηκαν δύο επιπλέον λεπτά όπου και παραχωρήθηκαν για να ολοκληρώσει την ομιλία της. Όταν της ζητήθηκε η ψήφος όπου ήταν αρνητική, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ξεκίνησε κριτική για την αρνητική της ψήφο . Όταν η κα Μώραλη του υπενθύμισε πως ο ρόλος του δε προβλέπει το δικαίωμα να ασκεί κριτική στη θέση και στη ψήφο των συμβούλων , τότε ο πρόεδρος στράφηκε κατά του ΚΚΕ,  λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν επιτρέπει στους πολίτες να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους. Ακολούθησε τότε έντονος  διάλογος μεταξύ του προέδρου και της επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης όπου η ίδια του τόνισε πως το ΚΚΕ κλείνει φέτος 100χρόνια δράσης , θυσίας και αγώνων για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων , και τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απαράδεκτες. 
Να σημειώσουμε πως κανένας άλλος Δημοτικός Σύμβουλος δε πήρε ανοιχτά θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε, παρ’ όλο που εκφράστηκε από αρκετούς η δυσαρέσκειά τους για τη στάση του προέδρου, κατ’ ιδίαν. 
Να σημειώσουμε επίσης πως το επεισόδιο σημειώθηκε σε μια περίοδο όπου η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Θερμαϊκού πραγματοποιεί πολιτικό άνοιγμα στη περιοχή, με επισκέψεις στα χωριά και συσκέψεις, όπου αντιμετωπίζει φιλικό  κλίμα και τη διάθεση των λαϊκών στρωμάτων να συζητήσουν, να θέσουν θέματα και να ακούσουν την άποψή μας.
Η ΛΣ του Δήμου Θερμαϊκού καταδικάζει τη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον αντικομουνισμό που απορρέει απ’ αυτήν   και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους , τους αυτοαπασχολούμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους του Δήμου να συσπειρωθούν και να συμπορευθούν με τις δυνάμεις της , με στόχο να βάλουμε όλοι πλάτη να αντιπαλέψουμε στη πράξη, τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται τοπικά ως προέκταση της κεντρικής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Που παραδίδει το τόπο στα χέρια των επιχειρηματιών". 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.