Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΟΧΙ στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ-Να περάσει το κάμπινγκ στο Δήμο


Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού. Και σε ανακοίνωσή τουμ, που διαβάστηκε στη χτεσινή ενημερωτική συζήτηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ζητάει να γίνει σεβαστή η ομόφωνη απόφαση 242/ 2014 του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού και η σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Θα πει το νερό-νεράκι ο Θερμαϊκός λόγω ΤΑΙΠΕΔ;

του Σπύρου Κουζινόπουλου

To νερό νεράκι, θα πουν οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού, αν υλοποιηθούν τελικά τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, με την καταστροφή της όασης πρασίνου που υπάρχει εκεί για την ανέγερση εξαώροφου "πεντάστερου" ξενοδοχείου και πανάκριβων πολυτελών κατοικιών. Κι αυτό γιατί ήδη το νερό δεν επαρκή αλλά και διότι δεν υπάρχει καμία απολύτως υποδομή για την προσθήκη νέων παροχών υδροληψίας. 

Μαύρη επέτειος: Η μετονομασία εβραϊκών οδών της Θεσσαλονίκης

Κάθε μήνα Μάρτιο θυμόμαστε μία μαύρη επέτειο στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, καθώς το Μάρτιο του 1943 και μάλιστα την επομένη της εθνικής εορτής, η διορισμένη από τους Ναζί Διοικούσα Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, με δήμαρχο τον Γεώργιο Σερεμέτη, αποφάσιζε να καταργήσει από 15 δρόμους της πόλης τα ονόματα επιφανών εβραϊκής καταγωγής Θεσσαλονικέων, αντικαθιστώντας τα με άλλα.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

"Όχι στην τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας"

Όπως εκφράστηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού

Να κινητοποιήσει ο Δήμος Θερμαϊκού τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού «Σώστε το κάμπινγκ»,  στην "ενημερωτική συζήτηση" όπως τη χαρακτήρισε η δημοτική αρχή. 

Απόστολος Τζανής: Η θυσία ενός ήρωα


του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ένας από τους άγνωστους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα, την Ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και το όνομά τους δεν μνημονεύεται καν σε κανένα μαθητικό βιβλίο ιστορίας, ήταν ο δάσκαλος Απόστολος Τζανής, γραμματέας του Μακεδονικού Γραφείου τουυ ΚΚΕ, που βρήκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1941 τραγικό θάνατο από τους Βούλγαρους φασίστες κατακτητές στις όχθες του Στρυμόνα μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Μ.Γ.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Περίεργες μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα του κάμπινγκ


Τις περίεργες τουλάχιστον μεθοδεύσεις της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το κάμπινγκ".

Η Οδύσσεια στο Άουσβιτς για διαδηλώτριες της 25ης Μαρτίου 1944

Η Οδύσσεια στο Άουσβιτς, το ναζιστικό στρατόπεδο του θανάτου, για 22 γυναίκες, νεαρές στην πλειοψηφία,  που κατάγονταν από τη Βόρεια Ελλάδα και είχαν συλληφθεί από τους Γερμανούς κατακτητές για την αντιστασιακή τους δραστηριότητα. Κάποιες από αυτές, για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση-διαδήλωση που είχε οργανώσει η ΕΠΟΝ Θεσσαλονίκης στις 25 Μαρτίου 1944 προκειμένου να τιμηθεί η εθνική επέτειος.

Εθνεγερσία και Ομογένεια

Οι απόδημοι Έλληνες εκείνης της εποχής ήταν που πρώτοι άναψαν  
τη δάδα της Εθνεγερσίας, για την αποτίναξη της τουρκικής σκλαβιάς.
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Κορυφαίο γεγονός για τον Ελληνισμό, κάθε Μάρτιο, είναι ο γιορτασμός της Επανάστασης του 1821. Και μόνο με τη θύμηση αυτού του στενά δεμένου με την Αναγέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους γεγονότος, ο νους του κάθε Έλληνα στρέφεται προς την Ομογένεια. Δεδομένου ότι οι απόδημοι Έλληνες εκείνης της εποχής, ήταν αυτοί που πρώτοι άναψαν τη δάδα της Εθνεγερσίας για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.