Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Έργο του Μπ.Μπρεχτ από την Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τη θεατρική παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα παρουσιάσει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, με την ευγενική συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ, που θα ταξιδέψει από την Αθήνα αφιλοκερδώς γι' αυτή την παράσταση.

Η παράσταση γίνεται στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας - Κέντρο Πολιτισμού). Και μάλιστα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, στις 6 μ.μ. και στις 8 μ.μ.
Η ΕΛΜΕ ενημερώνει ότι επειδή η χωρητικότητα της αίθουσας είναι περιορισμένη, θα διατεθούν αριθμημένες προσκλήσεις, για τις οποίες θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τις προσκλήσεις από τα γραφεία της Α' ΕΛΜΕ, σήμερα, Τρίτη, από τις 8 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. ή απευθυνόμενοι στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6995-974538.

Η παράσταση περιλαμβάνει το σύνολο των 24 ανεξάρτητων σκηνών της ομώνυμης συλλογής του Μπρεχτ και βασίζεται (μέσα από ντοκουμέντα) σε πραγματικά περιστατικά της καθημερινής ζωής την περίοδο 1933 - 1938 στη Γερμανία. Το έργο είναι εξαιρετικά επίκαιρο γιατί αναδεικνύει τον τρόμο που βασίλευε εκείνα τα χρόνια από την άνοδο του φασισμού, αλλά και τις ευθύνες των μικροαστικών στρωμάτων που την ανέχτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.