Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Τη συγκρότηση μετώπου σωτηρίας του Δήμου Θερμαϊκού προτείνει η "Συμπολιτεία"

Τη συγκρότηση μετώπου σωτηρίας του Δήμου Θερμαϊκού, προτείνει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού", για να μπορέσουν επιτέλους να αντιμετωπιστούν από μία στοιβαρή διοίκηση τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και την οδηγούν στο τέλμα. Καθώς όπως διαπιστώνει, η σημερινή δημοτική αρχή "αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών των συνδημοτών μας".

Η "Συμπολιτεία" θεωρεί ότι πρέπει να διαμορφωθεί "μια προοδευτική πολιτική πρόταση" και επισημαίνει μία σειρά στόχων που θα πρέπει να έχει αυτή η πρόταση. Προτείνει δε να υπάρξει συστράτευση Τη σωτηρία, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. Και καταλήγοντας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: "Με αυτό το σκεπτικό, η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" προτείνει σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας που αγαπούν, νοιάζονται την περιοχή και θυμώνουν βλέποντας αυτή την απαράδεκτη συσσώρευση των προβλημάτων, να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία, συμπόρευση και συστράτευση με βάση ένα και μόνο στόχο: Τη σωτηρία, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας".
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" έχει ως εξής:
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αλλά και την ψήφιση του νόμου που καθορίζει τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών τον Μάϊο του 2019, άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία της προεκλογικής περιόδου στο δήμο Θερμαϊκού. Ένα δήμο που ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης, προς όφελος πάντα των κατοίκων του, βουλιάζει καθημερινά στα προβλήματα.
Θα χρειαζόταν πολύ μελάνι για να περιγράψει κανείς την άσχημη κατάσταση που βιώνει η περιοχή μας την τελευταία τετραετία, εξαιτίας της αποσπασματικής διαχείρισης των ζητημάτων που ταλανίζουν τους συνδημότες μας από την δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη. Μια διοίκηση που αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών των συνδημοτών μας και οδήγησε τον δήμο Θερμαϊκού στο τέλμα.
Τι να θυμηθεί κανείς: Τα βουνά των σκουπιδιών που δυσφημούν την περιοχή, καθιστώντας την "σκουπιδούπολη", μετά την παράδοση της υπηρεσίας καθαριότητας στους μεγαλοεργολάβους, το ανεπαρκές και πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης που σε ένα μεγάλο μέρος του αποτελείται από αμιαντοσωλήνες, το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπόσχονταν ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης ότι θα απομακρυνθούν και παραμένουν στη θέση τους, την ανυπαρξία τουριστικής πολιτικής, την μη αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των συνδημοτών μας, την αδράνια στη διεκδίκηση εγκατάστασης στην Περαία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την εγκατάλειψη στην τύχη τους των αθλητικών εγκαταστάσεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του ΚΑΠΠΑ 2000 που ρημάζει και τόσα άλλα.
Όλα αυτά, την ώρα που οι δημότες του Θερμαϊκού απολαμβάνουν τις χειρότερες υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, αν και χρυσοπληρώνουν στο Δήμο, τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Ελλάδα. Με μία διοίκηση, που έγραψε στα παλιά της παπούτσια τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, επιδιδόμενη σε σπατάλες, άχρηστα “έργα βιτρίνας” αλλά και εξοργιστικούς “διαγωνισμούς”, όπως ο τελευταίος με την προμήθεια LED, αξίας   3.301.376 ευρώ.
Θα μπορούσε να απαριθμήσει κανείς άπειρες παρόμοιες περιπτώσεις αδράνειας και αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, όπως η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Θερμαϊκού, ο καθαρισμός των λιμανιών της Μηχανιώνας, των Νέων Επιβατών και της Επανομής, η πλήρης αδιαφορία για τη βελτίωση του απαράδεκτου οδικού δικτύου και του δικτύου αγροτικής οδοποιίας, η εγκατάλειψη των ακτών μας, με συνέπεια την αφαίρεση των “Γαλάζιων Σημαιών”, η έλλειψη πεζοδρομίων, τα αδέσποτα κλπ.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», μία γνήσια αυτοδιοικητική κίνηση, που από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, αγκάλιασε όλους τους πολίτες του δήμου μας, μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και δουλείες, είχε εξαρχής και εξακολουθεί να έχει ένα κεντρικό στόχο: Το πώς θα αντιμετωπιστεί το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο δήμος Θερμαϊκού, το πως θα πάψουν α οξύνονται διαρκώς τα προβλήματα, με συνέπεια να αλλάζει προς το χειρότερο η ζωή όλων μας.
Από τις πρώτες ακόμη ημέρες που γεννήθηκε αυτή η παράταξη, διακήρυξε σε όλους τους τόνους και με όσα μέσα είχε στη διάθεσή της, ότι για να μπορέσει ο δήμος μας να κάνει ένα βήμα μπροστά, χρειάζεται να έχει μια διοίκηση με αποφασιστικότητα και τσαγανό, που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες. Μία διοίκηση, η οποία δεν θα κάνει απλώς διαχείριση της μιζέριας, όπως δυστυχώς γίνεται σήμερα, ούτε θα ασχολείται μόνο με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μία δημοτική αρχή που δεν θα διστάζει να συγκρουστεί με άδικες αποφάσεις και λογικές που πλήττουν τους δημότες μας. Μία διοίκηση που γνώμονα πάντα θα έχει την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα αυτούς που πλήττονται άμεσα από τις συνέπειες της κρίσης.
Στην κατάσταση που οδηγήθηκε ο δήμος Θερμαϊκού, θεωρούμε ότι αυτό που σήμερα προέχει, είναι η συσπείρωση και συμπαράταξη όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις, συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Καθώς διακαής επιθυμία μας, ήταν και παραμένει η σωτηρία και η ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού και όχι των κάθε λογής εργολάβων. Προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής μας να απολαμβάνουν σωστές υπηρεσίες και να βλέπουν τον τόπο μας να αναπτύσσεται και να προοδεύει.
Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη, να διαμορφωθεί μια προοδευτική πολιτική πρόταση, που θα αποτελεί τον άξονα διακυβέρνησης του δήμου για τα επόμενα χρόνια, για να πάψει επιτέλους να υπάρχει αυτό το καθεστωτικό μοντέλο διοίκησης που βιώνουμε σήμερα και το οποίο αντί να επιλύει, συσσωρεύει διαρκώς και περισσότερα προβλήματα. Μια πρόταση που θα έχει στο επίκεντρό της:
α) την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου μας, με κυρίαρχη την οργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, τη στελέχωση με το αναγκαίο προσωπικό και τον εξοπλισμό της με τα απαραίτητα μηχανήματα, που οι δύο τελευταίες διοικήσεις δεν ανανέωσαν ούτε στο ελάχιστο.
β) Ένα σχέδιο άμεσων ενεργειών, αλλά και μακροπρόθεσμων στόχων, για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο Δήμος Θερμαϊκού και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ύδρευσης (επάρκεια και ποιότητα νερού κλπ).
γ) Πρόγραμμα τεχνικών έργων και παρεμβάσεων, με στόχο και επίκεντρο πάντα την εξυπηρέτηση και τις ανάγκες των πολιτών και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
δ) Διαφάνεια και χρηστή διαχείριση στον οικονομικό τομέα.
ε) Διεύρυνση της δημοκρατικής λειτουργίας, συμμετοχή των πολιτών, αναβάθμιση των θεσμών διαβούλευσης.
στ) Διεκδικητικό πλαίσιο δράσης για την προοπτική και το μέλλον του δήμου Θερμαϊκού.
ζ) Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, μέσα απο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, που θα εγκριθεί απο την πλειοψηφία των δημοτών, ενδεχομένως με δημοψήφισμα.
Με αυτό το σκεπτικό, η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" προτείνει σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας που αγαπούν, νοιάζονται την περιοχή και θυμώνουν βλέποντας αυτή την απαράδεκτη συσσώρευση των προβλημάτων, να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία, συμπόρευση και συστράτευση με βάση ένα και μόνο στόχο: Τη σωτηρία, την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας. Και στην κατεύθυνση αυτή, η δημοτική μας παράταξη δεσμεύεται ότι θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της.

Περαία 2 Αυγούστου 2018
Η Συντονιστική Επιτροπή της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.