Ας βλέπει τα χάλια του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η κ. Διαμαντοπούλου |
Χωρίς διδακτικό προσωπικό, αλλά και με σωρεία άλλων σοβαρότατων προβλημάτων στη λειτουργία του από τις περικοπές πόρων, αλλά και διορισμών εκπαιδευτικού προσωπικού, καλείται να λειτουργήσει το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Προβλημάτων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε "λουκέτο".
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα, ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 δόθηκαν 316 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για το 2011-12 οι αντίστοιχες θέσεις μειώθηκαν κατά 41%, φθάνοντας τις 185.
Αυτό σημαίνει ότι οι ώρες αναθέσεων στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, που ήδη είχαν μειωθεί από 7.230 σε 4.285 εβδομαδιαίως το προηγούμενο εξάμηνο, θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, σημειώνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παύλος Καρακολτσίδης.
Αναφέρει επίσης ότι την τελευταία πενταετία έχουν συνταξιοδοτηθεί 168 μέλη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και ο αριθμός των υπηρετούντων σήμερα είναι 298, ενώ στο Ίδρυμα εισήχθησαν (μέχρι στιγμής γιατί οι εγγραφές συνεχίζονται ως τις 14 Οκτωβρίου) 3.230 φοιτητές όλων των κατηγοριών, σε αντίθεση με την πρόταση του Ιδρύματος για 2.200.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τακτικός προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 60%, συμπεριλαμβανομένου και του προϋπολογισμού των δημοσίων επενδύσεων. Από τις 400 εγκεκριμένες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στα ΤΕΙ δόθηκαν 50, ενώ ο αριθμός των εγκεκριμένων θέσεων που αντιστοιχούν στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είναι μόλις επτά.
«Η αξιολόγηση των αριθμών οδηγεί σε προφανή συμπεράσματα. Η συρρίκνωση των οικονομικών πόρων και οι δυσμενέστατες συνθήκες, κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Ίδρυμα μας, προκαλούν σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα. Οι απαιτήσεις για Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση με ποιότητα και προοπτική, δυστυχώς, δεν έχουν περιθώρια εκπλήρωσης», τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.