Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Θερμαϊκού: "Μην πετάτε στους δρόμους ογκώδη αντικείμενα"

Υπάρχει αδυναμία συλλογής και διαχείρισης ογκωδών απορριμμάτων προς το παρόν, πληροφορεί τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού η αρμόδια διεύθυνση καθαριότητας και ανακύκλωσης και παρακαλεί πολίτες να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα, μεταξύ αυτών και υπολείμματα κλαδεμάτων και αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων, σε κοινόχρηστους χώρους, κάτι που ούτως ή άλλως απαγορεύεται, και να φροντίζουν οι ίδιοι για την απομάκρυνση και τη σωστή διαχείριση τους.

Η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων σε δρόμους, πλατείες, πάρκα και άλλους κοινόχρηστους χώρους, έχει καταντήσει μάστιγα, είναι δε χαρακτηριστικό ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν τρεις ημέρες στη Νέα Μηχανιώνα, οφείλονταν σε τέτοια ογκώδη αντικείμενα (παλιά έπιπλα, στρώματα, ξύλινες ραφιέρες, κλαδιά δέντρων, μπάζα κ.α.) που είχαν πεταχτεί ανεξέλεγκτα και από όπου ξεκίνησε η φωτιά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: "Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ευταξία, η καθαριότητα και η ποιότητα ζωής είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας. Υπάρχουν εταιρείες στις οποίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται με δική τους ευθύνη και κόστος προκειμένου να απομακρύνουν τα εν λόγω απόβλητά τους".
Τέλος ο Δήμος αναφέρει ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να επιβάλλει τα σχετικά πρόστιμα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας και επισημαίνει ακόμη πως η συλλογή και διάθεση αποβλήτων ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού συνεχίζεται κανονικά.

1 σχόλιο:

  1. Η διάνοια που έγραψε την ανακοίνωση έπρεπε πρώτα να ανακοινώσει τουλάχιστον 50% μείωση στα τέλη πριν μας πει να απευθυνθούμε σε ιδιώτες για κάτι που οι άλλοι δήμοι συλλέγουν με ένα τηλεφώνημα χωρίς καμία χρέωση την επόμενη μέρα. Μετά την ανικανότητα του Μαυρομάτη τώρα έχουμε να κάνουμε με την απαξίωση των δημοτών από τον Τσαμασλή, σε αυτόν θα απαντήσουμε με άλλη γλώσσα όμως, αντίστοιχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.