Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Ποιοί κωφεύουν για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου "Λοιμωδών";

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Από την αρχή ακόμη της πανδημίας του κορωνοϊού, ρωτούσαμε γιατί το υπουργείο Υγείας δεν φροντίζει έγκαιρα ώστε σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων να μπορεί εφεδρικά να χρησιμοποιηθεί το εγκαταλειμμένο από το 2012 νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων Θεσσαλονίκης.  Όπως γράφαμε τότε, στις 5 Απριλίου 2020, για να επαναλειτουργήσει το Λοιμωδών  δεν χρειάζονται μεγάλες και πολυδάπανες επισκευές, παρά μόνο κάποιες μικρές βελτιώσεις, η επιστροφή του εξοπλισμού του και φυσικά η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

Βγήκαν τότε ορισμένοι και μας χλεύαζαν θεωρώντας μη ρεαλιστική και ανεδαφική εκείνη την πρότασή μας. Ενδεχομένως γιατί το Λοιμωδών έκλεισε επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά και με υπουργό Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη  Χωρίς να σκεφθούν ότι σε περίπτωση ανάγκης, το εγκαταλειμμένο αυτό νοσοκομείο θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και μόνο για ασθενείς με covid-19.

Επανήλθαμε στις 24 Αυγούστου 2020 με νέα μας ανάρτηση ρωτώντας συγκεκριμένα: "Μήπως να ξανασκεφθούμε το Νοσοκομείο Λοιμωδών;". Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ακόμη και 

Τώρα που όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ειδικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι υπερπλήρεις, τα κρούσματα στην πόλη ξεπερνούν πλέον τα 1.000 ημερησίως, η θνητότητα στης ΜΕΘ του "Παπανικολάου" ανέβηκε στο 70%, έχουν αρχίσει να στέλνονται οι ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία άλλων πόλεων της χώρας και προβλέπεται ένας μαύρος χειμώνας, μήπως είναι ώρα μιας τέτοιας απόφασης;

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" λέει η σοφή παροιμία. Και δυστυχώς οι κυβερνώντες κάθε άλλο παρά "φρόνιμα" λειτούργησαν στο θέμα αυτό. Με ορατό τον κίνδυνο οι πολίτες όχι απλά να "πεινάσουν", αλλά να ταξιδέψουν στον άλλο κόσμο.

Για του λόγου του αληθές, παραθέτουμε τις παλιότερες αναρτήσεις μας:

http://farosthermaikou.blogspot.com/2020/08/blog-post_24.html

https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/04/blog-post_54.html

https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/03/blog-post_18.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.