Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Πάνω από 850.000 υπογραφές για να μην υπάρξει συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών

Ξεπέρασε τις 850.000 υπογραφές μέχρι σήμερα τα ξημερώματα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου - πρώτη «μαύρη» επέτειο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών-  το ψήφισμα συγγενών των θυμάτων, για να μην υπάρξει συγκάλυψη και να αποδοθούν και πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα συγγενών θυμάτων και της μητέρας θύματος της τραγωδίας και προέδρου του συλλόγου Τέμπη 2023, Μαρίας Καρυστιανού, έχει ήδη 854.202 υπογραφές, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς. Στόχος οι 1.000.000 υπογραφές.


Το ψήφισμα για τα Τέμπη

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα: «Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν από την Βουλή, την έναρξη των διαδικασιών, για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι! Κατά τη διαδικασία θα σας ζητηθεί χρηματικό ποσό, το οποίο θα είναι προαιρετικό και δεν αφορά τον σύλλογο «Τέμπη 2023» αλλά την πλατφόρμα που φιλοξενεί το ψήφισμα. Επιλέγετε την κοινοποίηση αντί της κατάθεσης χρημάτων, με email επιβεβαίωσης, ώστε να είναι έγκυρη η υπογραφή σας».

Για να υπογράψετε κι εσείς, εδώ:

https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.