Το
επόμενο βήμα για την εφαρμογή του επιχειρηματικού της σχεδίου κάνει η «Ελληνικές Γαρίδες Χερσαίας Εκτροφής Α.Ε»,
περνώντας στην υλοποίηση ενός μικρής κλίμακας πιλοτικού προγράμματος εκτροφής
προνυμφών γαρίδων, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο για την έκδοση
ομολόγου με ιδιωτική τοποθέτηση, με σκοπό τη συγκέντρωση 4 εκατ. ευρώ.
«Έχουμε απευθυνθεί σε ιδιώτες, σε Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για την κατασκευή των υποδομών, ενώ το επιπλέον 1 εκατομμύριο θα χρησιμοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης. Υπάρχει ενδιαφέρον και ελπίζουμε ότι μετά τεσσάρων ετών προσπάθειες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των σχεδίων μας», δήλωσε στη Voria. gr ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικές Γαρίδες», Τάσος Κατσάρκας.
Οι «Ελληνικές Γαρίδες» θα εφαρμόσουν τις πλέον καινοτόμες μεθόδους για την παραγωγή γαρίδας, χερσαίας εκτροφής, που θα φτάνουν στον καταναλωτή, με το σήμα «Καρίς», « γαρίδες πραγματικά φρέσκες και φυσικές , όλο το χρόνο, χωρίς χημικά, χωρίς αντιβιοτικά, χωρίς συντηρητικά, χωρίς καμία διαδικασία κατάψυξης».
Η εταιρεία στοχεύει στο να αξιοποιήσει την πολύ μεγάλη ζήτηση για γαρίδες που υπάρχει στην ελληνική αγορά κι η οποία προσεγγίζει τις 7.000 τόνους.
Με τη συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων, για την α' φάση του business plan των Ελληνικών Γαρίδων, θα αρχίσει η κατασκευή των υποδομών, που θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 12 μηνών και, στους επόμενους 6 μήνες, η εταιρεία θα είναι σε θέση να βγει με δική της παραγωγή στην αγορά.
Η εταιρεία, μέχρι σήμερα και στη διάρκεια των τεσσάρων ετών που δουλεύει πάνω στην εκπόνηση και ωρίμανση του επιχειρηματικού της σχεδίου, έχει επενδύσει σχεδόν 1 εκατ. ευρώ. Στη παρούσα φάση, περνάει, σε μικρή κλίμακα, στην πιλοτική εκτροφή προνυμφών που έχουν εισαχθεί από πιστοποιημένο γεννητικό σταθμό στις ΗΠΑ, ώστε να ελεγχθούν κρίσιμες παράμετροι της εκτροφής
Διανύοντας την τρίτη εβδομάδα διαβίωσης τους σε ειδικά διαμορφωμένες και εξοπλισμένες δεξαμενές, διαπιστώνεται ότι η επιβίωση και ο ρυθμός ανάπτυξης των γαρίδων κινούνται στα ανώτερα όρια των δεδομένων της διεθνούς εμπειρίας, επιτυχία που οφείλεται στην τεχνική και επιστημονική υποστήριξη από τα στελέχη της «Νέαρχος ΟΕ» και, αρχικά, του καθηγητή Γενετικής του ΑΠΘ Θεόδωρου Αμπατζόπουλου.
Οι «Ελληνικές Γαρίδες», όπως προβλέπεται από το business plan της εταιρείας, θα παράγουν γαρίδες στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης για την ελληνική αγορά, αλλά επίσης θα παράγουν και μεταπρονύμφες για εκτροφή, που θα διαθέτουν σε φάρμες. Επιπλέον, θα διαθέτουν φρέσκα στην αγορά και άλλα είδη για τα οποία υπάρχει μόνιμη ή εποχική υψηλή ζήτηση, όπως άλλα δεκάποδα καρκινοειδή ( αστακοί, καβούρια κ.αλ.), εχινόδερμα (αχινοί), δίθυρα μαλάκια ( στρείδια, χτένια, κ.α.).
Πηγή: Voria.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.