Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

"Δεν πάμε καλά..."

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Όταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύουν βολές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατηγορώντας την ότι προκάλεσε "μπάχαλο" στο μέγα θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού, τα εξαπτέρυγα της Ν.Δ. απαντούν ότι πρόκειται για "φτηνή αντιπολιτευτική τακτική", για "χονδροειδή ψέματα", φτάνοντας μάλιστα να κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "παραφροσύνη", όπως έγινε μόλις προχτές με τον άφαντο μέχρι τώρα υπουργό υγείας Βασ. Κικίλια.
 Όταν όμως στις ίδιες διαπιστώσεις καταλήγουν και διακεκριμένα στελέχη του κεντροδεξιού χώρου και μάλιστα άτομα εγνωσμένου κύρους, εντιμότητας και πολιτικού κριτηρίου, όπως ο πρώην πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και επιστήθιος φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Δημήτρης Τσάμης, τότε όλοι αυτοί που εθελοτυφλούν, χειροκροτώντας ως "επιτυχημένη" τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον covid-19 και εκτοξεύοντας πυρά κατά της "ανεύθυνης" νεολαίας που τάχα αυτή ευθύνεται για τη διασπορά του ιού, απλώς καταπίνουν τη γλώσσα τους και αλλάζουν θέμα.  
Και μάλιστα ο γιατρός πρώην πρόεδρος της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. δεν μασάει τα λόγια του όταν καταλήγει στη διαπίστωση ότι "Δεν πάμε καλά" στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, αλλά και πως "μπάζει" η αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, την ώρα που "οι αρμόδιοι κρύβονται ή τα έχουν χάσει¨".
Αντιγράφουμε από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονία"  ολόκληρο το σχόλιο του κ. Τσάμη που έχει ως εξής, αφήνοντας τον καθένα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα: "Ουσιαστικά αλλά και επικοινωνιακά η αντιμετώπιση της πανδημίας "μπάζει". Η εμπιστοσύνη και η ανοχή της κοινωνίας φυλλορροούν επ' ωφελεία των ανόητων. Με υπερβολές και υπεκφυγές, απρόσωπες ανακοινώσεις και δυσνόητα μέτρα προκαλείται μεγαλύτερη σύγχυση και αμφισβήτηση ενώ ο κίνδυνος για τους ευάλωτους μεγαλώνει. Δεν πάμε καλά. Ενώ μπορούμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, δημιουργείται η εντύπωση ότι οι αρμόδιοι κρύβονται ή τα έχουν χάσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.