Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: "Κατάπτυστη η μεθόδευση Τσαμασλή για ξεπούλημα του Κάμπινγκ"

Την έντονη αντίδρασή τους στην προσπάθεια του ΤΑΙΠΕΔ και του δημάρχου Θερμαϊκού Γ. Τσαμασλή να προχωρήσουν στην καταστροφή και την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι τρεις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θερμαϊκού (Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας), θεωρώντας κατάπτυστη την από δύο μόλις γραμμές θετική "εισήγηση" της δημοτικής αρχής επί του θέματος και τονίζοντας την ανάγκη να περιέλθει ο χώρος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού τονίζει επίσης ότι χρειάζεται η κινητοποίηση και η συνδρομή από όλους σε μια προσπάθεια αποτροπής του σχεδίου της ιδιωτικοποίησης και της τσιμεντοποίησης του χώρου, εκφράζοντας την υποστήριξή του στις δράσεις της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών ΘερμαΪκού "Σώστε το Κάμπινγκ".

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των τριών οργανώσεων μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Θερμαϊκού έχει ως εξής:

"Ο δήμαρχος του δήμου Θερμαϊκού, κ. Τσαμασλής, βαδίζοντας στα χνάρια του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται (Ν.Δ.), προωθεί το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας.

Χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, δίχως τη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας και πολεοδόμων, χωροτακτών ή περιβαλλοντολόγων, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού απέστειλε προκλητικά στους δημοτικούς συμβούλους εισήγηση όπου αναφέρει ότι ‘’εισηγούμαστε τη θετική γνωμοδότηση, χωρίς παρατηρήσεις σχετικά με τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων)”. Μία κατάπτυστη μελέτη που δημιουργεί έναν περίκλειστο ιδιωτικό χώρο χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης στους κατοίκους και χωρίς κοινωφελείς χώρους.

Θα χρειαστεί η κινητοποίηση και η συνδρομή από όλους σε μια προσπάθεια αποτροπής του σχεδίου της ιδιωτικοποίησης και της τσιμεντοποίησης του χώρου. Είναι σημαντικό το κάμπινγκ να αξιοποιηθεί με τρόπο που θα αναβαθμίσει τις ζωές των κατοίκων (με σχολεία, χώρους αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρους περιπάτου και αναψυχής), σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της παραλίας ως δημοτικής πλαζ, διατηρώντας το πράσινο και τα δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή χωρίς να αλλοιωθεί το περιβάλλον.

Ζητάμε να περάσει το ακίνητο στην τοπική αυτοδιοίκηση με την προϋπόθεση ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων αλλά και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι Οργανώσεις του θα σταθούν στο πλευρό της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Σωτηρία του Κάμπινγκ Αγ. Τριάδας» συμμετέχοντας σε δράσεις και κινητοποιήσεις".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.