Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

"Ξέχασαν" στην Περιφέρεια Κεν.Μακεδονίας τις ακτές του Θερμαϊκού

«Εξαφανισμένες» από την πολυσέλιδη τουριστική έκδοση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2014, είναι οι ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού, καθώς στις 94 σελίδες της, όπως αυτή παρουσιάστηκε την Τρίτη από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, απουσιάζουν εντελώς σχεδόν οι κοντινότερες προς τη Θεσσαλονίκη παραλίες της ανατολικής περιοχής του Θερμαϊκού.

Μόνο εκεί κάπου στο τέλος της 18ης σελίδας του εντύπου, υπάρχει μία μικρή αναφορά ότι «αν η ζέστη είναι αφόρητη πηγαίνετε για μια βουτιά στις κοντινές παραλίες του Θερμαϊκού κόλπου που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία για τα καθαρά νερά τους και δοκιμάστε τους γευστικούς μεζέδες στις τοπικές ψαροταβέρνες». Πέραν τούτου, ουδέν. Καμία νύξη για τις πολυσύχναστες ακτές του Ποταμού, των Νέων Επιβατών, της Περαίας και της Αγίας Τριάδας και τις τουριστικές δυνατότητες που αυτές παρουσιάζουν.
Κι όμως η δίγλωσση αυτή τουριστική έκδοση, υπό τον τίτλο «Very Macedonia», αναλογικά περιλαμβάνει όλες σχεδόν τις τουριστικές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Για παράδειγμα, επτά σελίδες, (οι 10 έως 15 και η 32), αναφέρονται στη Χαλκιδική. Άλλες πέντε σελίδες, (οι 16 και 38 έως 42) στο Άγιον Όρος. Η 17η σελίδα εκθειάζει τις ακτές της Πιερίας. Ενώ υπάρχουν και δύο ολόκληρες σελίδες για τη λίμνη Βόλβη. Η 19η για τις δυνατότητες Wind Surfing στη λίμνη και η 28η για τα πουλιά που φωλιάζουν στο παρακείμενο δάσος και τα γριβάδια της Βόλβης.
O περιφερειάρχης κ.Τζιτζικώστας στην παρουσίαση της έκδοσης
Επίσης, στη σελίδα 43 του «Very Macedonia», που είναι σχετική με τον θρησκευτικό τουρισμό , υπάρχει αναφορά σε απίθανες εκκλησίες, εκκλησάκια και μοναστήρια της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται η Παναγία η Μηχανιώτισσα, που κάθε χρόνο την επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.
Δεν ήμαστε αρνητικοί με την έκδοση. Ίσα-ίσα πρέπει να πούμε ότι είναι καλοδουλεμένη και φροντισμένη τόσο από πλευράς κειμένων, όσο και φωτογραφιών. Όμως εκεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρέπει να αντιληφθούν ότι οι παραλίες της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού, δεν είναι τα …. ορφανά της περιοχής. Και αν προλαβαίνουν και δεν έχει εκτυπωθεί η έκδοση, επιβάλλεται να τη διορθώσουν.
Για την ομιλία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στην παρουσίαση της έκδοσης, πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε την τουριστική έκδοση «Very Macedonia», πατήστε ΕΔΩ

1 σχόλιο:

  1. ... μα ο δήμος Θερμαϊκού πνίγεται στο σκουπίδι και κανείς δεν νοιάζεται, τις λιμνοθάλασσες θέλουμε να τις "ανακαινίσουμε ... , κανένας αθλητικός, πολιτιστικος ή άλλος σύλλογος δεν στηρίζετε για το έργο του και την ιστορία μας την έχουμε ξεχασμένη (την νεότερη) και θαμμένη (την αρχαία - 6ος πΧ αιώνας) .... καλά μας κάνανε και μας ξέχασαν ...
    ... τι κάνουμε εμείς ως πολίτες αλλά κυρίως ο δήμος για την προβολή του τόπου μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.