Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Πρόταση για εκδήλωση στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου στο Δήμο Θερμαϊκού

Πρόταση για τη διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης στο Δήμο Θερμαϊκού για τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο και την τεράστια προσφορά του στον ελληνικό λαό και την αξιοπρέπεια της χώρας, κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμμετέχω Θερμαϊκός", Θοδωρής Τζέκος.

Όπως υπογραμμίζει στην πρότασή του, "Θεωρώ χρέος μας ως αιρετοί εκπρόσωποι μιας κοινωνίας να αναδεικνύουμε τις προσωπικότητες αυτές, που με τις αξίες και την προσφορά τους μπορούν να διδάξουν και να διαπαιδαγωγήσουν διαχρονικά την κοινωνία μας".
Αναλυτικά η επιστολή του Θ. Τζέκου έχει ως εξής:
"Κυρίες και κύριοι σύμβουλοι,
Η κατάσταση πανδημίας που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι πραγματικά πρωτόγνωρη. Την επόμενη μέρα, μετά το τέλος δηλαδή της περιπέτειας αυτής, θα ξυπνήσουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο. Ίσως η δοκιμασία αυτή γίνει αφορμή να αναθεωρήσουμε αξίες και προτεραιότητες, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, πράγμα που ευχόμαστε.
Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η οποία δικαιολογημένα και επιβεβλημένα απορροφά τη σκέψη και τη δράση μας, η ζωή προχωράει και εξελίσσονται γεγονότα, κάποια από τα οποία όμως δε μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους. Από τα σπουδαιότερα αυτών η απώλεια ενός ανθρώπου, σύμβολο ελευθερίας και ισότητας. Ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από τη ζωή στις 30 Μαρτίου 2020, έχοντας διανύσει ένα μακρύ βίο, ένα βίο αδιάκοπης μάχης και αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και διάκρισης.
Στον αγώνα του αυτό ποτέ δεν υπολόγισε το τίμημα και το κόστος, άλλωστε οι αξίες αυτές δε μπορούν να αποτιμηθούν. Η μαχητικότητά του, το θάρρος του, η ακεραιότητά του, σε συνδυασμό με την ταπεινότητά του δεν βρίσκονται εύκολα στην κοινωνική και πολιτική μας ζωή.
Για τη δράση του υπέρ των αρχών της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ισότητας και της δημοκρατίας στην αμεσότερη μορφή της, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ τρεις φορές καταδικάστηκε σε θάνατο προκαλώντας ένα διεθνές κίνημα υποστήριξής του. 
Θεωρώ χρέος μας ως αιρετοί εκπρόσωποι μιας κοινωνίας να αναδεικνύουμε τις προσωπικότητες αυτές, που με τις αξίες και την προσφορά τους μπορούν να διδάξουν και να διαπαιδαγωγήσουν διαχρονικά την κοινωνία μας.
Προτείνουμε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης αφιερωμένης στη μνήμη και τη δράση του ήρωα Μανώλη Γλέζου. Ο δήμος μας έχει καθιερώσει να αποτίνει φόρο τιμής στους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης. Η επόμενη επέτειος του έπους αυτού προτείνουμε να είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο πλέον ήρωα Μανώλη Γλέζο και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ να μεριμνήσει για την πιο εποικοδομητική διοργάνωσή της.

                ΤΖΕΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
            Δημ. Σύμουλος, επικεφαλής παράταξης «Συμμετέχω Θερμαϊκός»

Διαβάστε περισσότερα: 
https://farosthermaikou.blogspot.com/2014/05/73.html
https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/03/blog-post_84.html
https://farosthermaikou.blogspot.com/2020/03/blog-post_5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.