Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Η εκτέλεση Καραϊβάζ όπως του Γκιόλια.....

Για να μην ξεχνιόμαστε πρέπει να πούμε ότι η αποτρόπαιη δολοφονία με 17 σφαίρες του συναδέλφου μας Γιώργου Καραϊβάζ, είναι η δεύτερη εκτέλεση δημοσιογράφου τα τελευταία 11 χρόνια και μάλιστα και τις δύο φορές με υπουργό δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με 16 πυροβολισμούς είχε εκτελεστεί από πληρωμένους δολοφόνους ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. 

Κι όμως μια και πλέον δεκαετία από τότε, εκείνο το έγκλημα που είχε διαπραχθεί στις 19 Ιουλίου 2010 παραμένει ανεξιχνίαστο, την ώρα που διαφεύγει επίσης τη σύλληψη έξι μήνες τώρα ο καταδικασμένος υπαρχηγός της "Χρυσής Αυγής" Χρήστος Παπάς.

Όλα αυτά θεωρούμε ότι επιτείνουν το γενικευμένο έλλειμμα ανασφάλειας που διακατέχει τους πολίτες, καθώς πληθαίνουν οι ένοπλες εκτελέσεις με όρους υποκόσμου. Δεδομένου ότι τους τελευταίους έξι μήνες έχουν εκτελεστεί με τον ίδιο περίπου τρόπο πέντε πολίτες στην περιοχή της Αττικής. Κι αντί ο "σερίφης" κ. Χρυσοχοίδης να πάρει δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, προτάσσει την υλοποίηση κάποιων καταγέλαστων αντιδημοκρατικών αποφάσεων, όπως η δημιουργία αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια και η προσπάθεια συγκάλυψης τραυματισμού πολιτών που πέφτουν θύματα αστυνομικής βίας. Όπως η κακοποίηση 13χρονου μαθητή στη Λάρισα, τα τραύματα του οποίου επιχειρήθηκε να δικαιολογηθούν ότι οφείλονταν σε... "παραπάτημα" του παιδιού.  Θυμίζοντας σ' εμάς τους παλιότερους την υπόθεση "ζαρντινιέρα", την κακοποίηση από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη του Κύπριου τότε φοιτητή  Αυγουστίνου Δημητρίου, στις 17 Νοεμβρίου 2006. Τα εμφανή τραύματα του οποίου αποδόθηκαν από το υπουργείο δημόσιας τάξης σε αυτοτραυματισμό, "λόγω πτώσεως σε ζαρντινιέρα"!

Το αίτημα της άμεσης σύλληψης των πληρωμένων δολοφόνων και των φυσικών αυτουργών της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ, είναι όχι μόνο πανελλήνιο αλλά και παγκόσμιο αίτημα, όπως προκύπτει από την κάλυψη του γεγονότος από τα διεθνή μέσα  μαζικής ενημέρωσης αλλά και τη δήλωση στα ελληνικά της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντε Λάϊεν η οποία όχι μόνο ζήτησε να βρεθούν σύντομα οι δράστες, αλλά και υπογράμμισε πως "η ελευθερία του τύπου ίσως είναι η πιο ιερή από όλες". Και η κυβέρνηση, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να ρίξουν όλες τους τις δυνάμεις για τον εντοπισμό και την τιμωρία των δολοφόνων. Δεδομένου ότι αυτό θα συμβάλει και στην περιφρούρηση της δημοκρατίας μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.