Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα προβλήματα του Μεσημερίου

Στις 10 Απριλίου στα πλαίσια της περιοδείας του βουλευτή του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη, συνοδευόμενος από την Ντίνα Μώραλη της Λαϊκής Συσπείρωσης και αντιπροσωπίας της Κ.Ο Θερμαϊκού έγινε συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο Μεσημερίου όπου συζητήθηκαν προβλήματα της περιοχής και το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τη χωροθέτηση της ΜΕΒΑ στην περιοχή. Προβλήματα που κατατέθηκαν από την επικεφαλής Ντίνα Μώραλη και συζητήθηκαν στο ΔΣ στις 19 Απριλίου και αφορούν:

1. Την ανάγκη να επισκευαστούν άμεσα οι 3 από τις 5 αρδευτικές γεωτρήσεις και να επέμβει ο δήμος ώστε η ΔΕΗ να αντικαταστήσει τον μετασχηματιστή στην τέταρτη ζήτημα που αφορά την πλειοψηφία των κατοίκων οι οποίοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή.

2. Την επιτακτική ανάγκη να μπουν 2 καπάκια σε 2 πηγάδια που βρίσκονται εντός του οικισμού και λείπουν εδώ και ένα χρόνο εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους. Για τα παραπάνω προβλήματα είναι ενήμεροι εδώ και μήνες όλοι οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί μέσω επιστολών του Τοπικού Συμβουλίου.

3. Ο ένας γιατρός που ερχόταν 1 φορά την εβδομάδα στο χωριό δεν έρχεται πλέον από την αρχή της πανδημίας και οι κάτοικοι αρχικά έπρεπε να πηγαίνουν στο Σχολάρι και τους τελευταίους μήνες πρέπει να πηγαίνουν στο Κ.Υ της Θέρμης με σοβαρές συνέπειες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κυρίως των ηλικιωμένων.

Είναι αποτέλεσμα των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας , όπως και των νοσοκομείων, που εδώ και χρόνια δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες, ανάγκες που έγιναν πιο επιτακτικές με την πανδημία μιας και τα Κ.Υ. έχουν μετατραπεί και σε εμβολιαστικά κέντρα.

0 δήμος Θερμαϊκού πρέπει να διεκδικήσει την άμεση κάλυψη με γιατρό της κοινότητας ώστε οι κάτοικοι να έχουν την απαραίτητη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.