Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

"Τζάμι" έγινε από σκουπίδια το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας


"Τζάμι" έγινε το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, απαλλαγμένο από κάθε είδους σκουπίδια, μετά τη δίωρη επιχείρηση καθαρισμού που οργάνωσε το πρωί του Σαββάτου η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού "Σώστε το Κάμπινγκ", με τη συμμετοχή αρκετών ευαισθητοποιημένων πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, συγκεντρώθηκαν 48 μεγάλες σακούλες σκουπίδια και μάλιστα πριν γινόταν και σχετική διαλογή τους, έτσι ώστε να μπαίνουν ξεχωριστά τα ανακυκλώσιμα υλικά. Κατά την καταμέτρηση που έγινε στο τέλος τη εξόρμησης διαπιστώθηκε ότι είχαν γεμίσει 23 μεγάλες μπλε σακούλες για ανακύκλωση και 25 μαύρες σακούλες με κοινά απορρίμματα.


Στο κάμπινγκ παραμένουν ακόμη μεγάλες ποσότητες από ογκώδη υλικά που κατά καιρούς πέταξαν εκεί διάφοροι ασυνείδητοι, κυρίως από μπάζα και αλουμίνια μέχρι παλιά έπιπλα και ... βιβλία.

Όπως δήλωσαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, Θοδωρής Τζέκος και Γιώργος Χατζηβαλάσης που προσήλθαν στο χώρο του κάμπινγκ εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους αλλά και μετέχοντας ενεργά στην επιχείρηση καθαρισμού, θα θέσουν θέμα για να αποστείλει ο Δήμος μηχανήματα καθαρισμού (διαβολάκι-εκσκαφέα και ανατρεπόμενο φορτηγό) προκειμένου να καθαριστεί πλήρως ο χώρος του κάμπινγκ.


Σημειώνεται ότι η αντιδημαρχία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, μετά από γραπτό αίτημα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας "Σώστε το κάμπινγκ", είχε αποστείλει σακούλες συγκέντρωσης απορριμμάτων καθώς και ένα μικρό φορτηγάκι, στο οποίο όμως ήταν αδύνατο να φορτωθούν ογκώδη αντικείμενο.

H επιχείρηση καθαρισμού εντάσσονταν στο πλαίσιο των προσπαθειών που εδώ και μήνες έχει αναλάβει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή της μοναδικής αυτής όασης πρασίνου και αναψυχής στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως επιδιώκει το ΤΑΙΠΕΔ, με την κοπή των περισσότερων από 2.500 δέντρα που υπάρχουν εκεί, προκειμένου στη θέση τους να "φυτευτούν" πολυτελείς βίλες για λίγους, "πεντάστερο" ξενοδοχείο και εμπορικά καταστήματα. Αίτημα τω ν κατοίκων της περιοχής είναι να περάσει η έκταση των 162 στρεμμάτων του κάμπινγκ στο Δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου να αξιοποιηθεί για αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και αναψυχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.