Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

H ΕΣΗΕΜΘ για τα 10 χρόνια από το "Μαύρο" στην ΕΡΤ


 Συμπληρώνονται την Κυριακή 10 χρόνια από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, που είχε επιβάλει στις 11 Ιουνίου 2013 η τότε κυβέρνηση. Μια επέτειος που, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, από τη μία πλευρά θυμίζει σε όλους την ακραία  αυταρχική ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας, αλλά από την άλλη αναδεικνύει τις προσπάθειες εργαζόμενων και αλληλέγγυων πολιτών, να διατηρήσουν ζωντανή την ΕΡΤ και να την επαναφέρουν σε λειτουργία, όπως και έγινε το 2015.

"Η ΕΡΤ3, η οποία δε σταμάτησε να εκπέμπει τη διετία του «μαύρου», χάρη σε εργαζόμενους που παρέμειναν στα κτίρια της Λ. Στρατού και της Αγγελάκη, βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμη καμπή" τονίζει στην ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜΘ. Και προσθέτει:

"Η υποβάθμιση του ενημερωτικού προγράμματος της τηλεόρασης έχει προκαλέσει την ανησυχία των εργαζόμενων που διεκδικούν, μαζί με την ΕΣΗΕΜ-Θ την ενίσχυση του ενημερωτικού χαρακτήρα με πολυθεματικό περιεχόμενο (ενημερωτικό, πολιτιστικό, μορφωτικό), με προοπτική την οργανωτική και διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.