Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Στα τάρταρα ρίχνει η κυβέρνηση την ενημέρωση από την ΕΡΤ3


Στα τάρταρα, ρίχνει την ενημέρωση από την ΕΡΤ3 η διοίκηση της ΕΡΤ, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, καθώς από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου  το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων. Η ενέργεια αυτή προκαλεί θύελλα διαμαρτυριών των εργαζομένων της ΕΡΤ3 αλλά και της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, ενώ τη στηλιτεύει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Μυλόπουλος.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΜΘ, οι ανησυχίες και η αγωνία της και των εργαζομένων της ΕΡΤ3 για την εξέλιξη του σταθμού και τον δραστικό περιορισμό του ενημερωτικού ρόλου του επιβεβαιώνονται: Όπως φαίνεται από το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου η ΕΡΤ3 δε θα μεταδίδει πλέον δελτία ειδήσεων, καθώς το σύνολο του ενημερωτικού προγράμματος μεταφέρεται στο κανάλι Ertnews.

Η ενέργεια αυτή αφενός διαψεύδει τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού δε θα πληγεί, αφετέρου ακυρώνει βίαια τον ιδιαίτερο ρόλο που διατηρούσε από την ίδρυσή της η ΕΡΤ3, δηλαδή να υπηρετεί το δικαίωμα και τη φωνή της περιφέρειας στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θεωρεί ότι οι φορείς, οι οργανισμοί, οι πολιτικοί, που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και τη Θράκη πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την εξέλιξη ως προσωπική τους απώλεια και να αντιδράσουν. Το ίδιο και οι πολίτες της περιφέρειας. Η ενημερωτική φωνή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν μπορεί να είναι ελλειμματική και γεωγραφικά περιορισμένη. Και το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ3 δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με μία τέτοια επιχείρηση παροπλισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην ΕΡΤ3 σε εργασιακή συνέλευση, την Τρίτη 29 Αυγούστου 2023, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδρίων της Ένωσης, και προκηρύσσει στάση εργασίας στην ΕΡΤ3, την ίδια ημέρα από τις 12.00 έως τις 15.00.


H Δήλωση του Γιάννη Μυλόπουλου:

Την απαξίωση της ΕΡΤ3 με την κατάργηση των δελτίων ειδήσεων της στηλιτεύει με δήλωση του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μυλόπουλος με την παράταξη «Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» και τονίζει ότι οι εμπνευστές του μαύρου καταργούν τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

«Να σηκώσουμε ένα τείχος υπεράσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος της περιφέρειας να ενημερώνει και να ενημερώνεται με το δικό της ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος καλεί τον σημερινό και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς και τους υπόλοιπους υποψήφιους περιφερειάρχες να πάρουν θέση κατά του πρωτοφανούς, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, γεγονότος της αναστολής του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.