Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ήρθε η ώρα αλλαγής σελίδας στο Δήμο Θερμαϊκού

του Σπύρου Κουζινόπουλου

Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ μ' αυτές τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Θερμαϊκού. Όχι γιατί μετά από τόσες δεκαετίες ενασχόλησης με τα κοινά σκέφτηκα να ιδιωτεύσω.  Για τo αποτύπωμα που αφήσαμε την πενταετία 2014-2019 με τη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού, πολλοί το σχολιάζουν ακόμη. Δεν το κρύβω ότι διατηρούσα επιφυλάξεις με προγράμματα και κάποια  πρόσωπα που μετείχαν στα ψηφοδέλτια και των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων που διεκδίκησαν τη δημοτική αρχή. Γι' αυτό έμεινα άπραγος μέχρι σήμερα.

Τώρα όμως που βρισκόμαστε στο "παρά ένα" πριν τις κάλπες της δεύτερης Κυριακής, σκέφτηκα ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος, αλλά χρειάζεται συστράτευση όλων και μαζική προσέλευση στα εκλογικά τμήματα. Προκειμένου να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία που δίνεται ώστε να υπάρξει αλλαγή στο Δήμο μας. Να πλεύσει αέρας ανανέωσης και δημιουργίας. Να αναλάβουν το τιμόνι του Θερμαϊκού νέοι άνθρωποι, με φρέσκιες ιδέες, δοκιμασμένοι στην κοινωνία. Να αλλάξει επιτέλους ρότα το καράβι του δήμου Θερμαϊκού, καθώς η μέχρι σήμερα δημοτική αρχή το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια.

Σίγουρα δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσουμε για δήμαρχο και να συναινέσουμε στην επανεκλογή του κ. Τσαμασλή. Του ανθρώπου που με τις πρακτικές του λίγο έλλειψε να μεταβάλει σε Real Estate και κτηματομεσιτικό γραφείο το Δημαρχείο. Όχι μόνο με τις εν κρυπτώ μεθοδεύσεις με το ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα και την καταστροφή του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Αντί να αγωνιστεί ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί από το Δήμο. Αλλά και με τις πομπώδεις εξαγγελίες του ότι θα προχωρήσει και σε ανάλογη καταστροφή του "κτήματος Καραγκιόζη" στον Πάλιουρα, αλλά και κάθε ελεύθερης αμμουδιάς. 

Το "κίνημα της πετσέτας" που γνωρίσαμε το περασμένο καλοκαίρι και ο ξεσηκωμός των πολιτών σε ολόκληρη τη χώρα για ελεύθερες παραλίες, έδειξε πόσο μακριά απέχουν από τη θέληση των δημοτών τα σχέδια και οι προσπάθειες Τσαμασλή. Ο οποίος, στο όνομα μιας αμφίβολης "ανάπτυξης", έβαλε στόχο να παραδώσει κάθε ελεύθερο χώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα. Μετατρέποντας το Δήμο Θερμαϊκού σε ένα απέραντο... μπιτσόμπαρο. 

Και φυσικά όλα αυτά, χωρίς να υπολογίσουμε τα υπόλοιπα πεπραγμένα της διοίκησης Τσαμασλή. Τη φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων. Τους διαγωνισμούς με ... συμπτωματικά έναν μειοδότη. Την εγκατάλειψη σημαντικών δημοπρατημένων έργων που είχε αρχίσει η διοίκηση του κ. Μαυρομάτη. Την περιφρόνηση στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, με κορυφαίο παράδειγμα τις κλειστές παιδικές χαρές και τόσα άλλα.

Και κάτι τελευταίο: Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι εκεί που ο κ. Τσαμασλής, γνωστό στέλεχος της Ν.Δ., εμφανιζόταν ως "ανεξάρτητος" και "ακομμάτιστος", τις τελευταίες μέρες έχει επιστρατευθεί ολόκληρος ο μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος υπέρ του απερχόμενου δημάρχου, καθώς τον βλέπει να χάνει το παιχνίδι επαναδιεκδίκησης του δημαρχιακού αξιώματος. Κάτι ανάλογο που κάνουν τα στελέχη της Ν.Δ. για τη στήριξη υποψηφίων όπως ο Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη, ο Δαρδαμανέλης στην Καλαμαριά, ο Μπακογιάννης στην Αθήνα ή ο Αγοραστός στη Θεσσαλία. Και όλα αυτά για να αντιμετωπίσουν, μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα, το συνδυασμό “Συμμετέχω Θερμαϊκός” του Θ. Τζέκου, έναν αμιγώς αυτοδιοικητικό συνδυασμό, χωρίς εξαρτήσεις και κομματικές παρωπίδες.

Και επειδή βέβαια οι δημότες του Θερμαϊκού δεν τρώνε..."κουτόχορτο", είναι βέβαιο ότι θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή ψηφίζοντας Τζέκο. Ας μην αφήσουμε αναξιοποίητη την ευκαιρία να αλλάξει σελίδα ο Δήμος μας, να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν και να βρουν επιτέλους λύση τα προβλήματα των συνδημοτών μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.