Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Η σαρωτική νίκη του Θ. Τζέκου στο Δήμο Θερμαϊκού

Συντριπτική ήταν η νίκη που κατέκτησε ο νέος πλέον δήμαρχος Θερμαϊκού Θοδωρής Τζέκος με τελικό  ποσοστό 63,36%  και 10,699 ψήφους έναντι στο 36,64% και 6.186 ψήφους που έλαβε ο απερχόμενος Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής!  Γι' αυτό και εξαπολύθηκαν μετεκλογικά, διαδίδοντας, όπως το έκαναν και προεκλογικά,  χίλιες-δύο ανοησίες προκειμένου να μειώσουν το μέγεθος της νίκης του.

Η νίκη Τζέκου στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής ήταν σαρωτική όπως το έδειξαν τα αποτελέσματα και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου. Με τη γενέθλια πόλη του την Επανομή να ψηφίζει Τζέκο στο πρωτοφανές ποσοστό 73,51% , την πόλη όπου κατοικεί, τη Νέα Μηχανιώνα και τα γειτονικά Αγγελοχώρι και Κερασιά να του χαρίζουν το επίσης πολύ υψηλό ποσοστό 68,91% και τη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού, με Περαία, Ν.Επιβάτες και Αγία Τριάδα, παρότι θεωρούνταν "κάστρο" Τσαμασλή να κατακτάει κι εδώ την πρωτιά με 53,08% έναντι  46,92% του αντιπάλου του.

Τι είναι αυτό που του προσάπτουν οι συκοφάντες του; Ότι λέει είχε στο ψηφοδέλτιό του "δύο χρυσαυγίτες οι οποίοι μάλιστα εκλέγονται και δημοτικοί σύμβουλοι". Απευθυνθήκαμε στον νεοεκλεγμένο δήμαρχο για να τον ρωτήσουμε αν αληθεύουν αυτοί οι ισχυρισμοί. Τους διέψευσε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο, λέγοντας ότι είναι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, όπως κατά εκατοντάδες ήταν και οι νεοδημοκράτες που ψήφισαν το ψηφοδέλτιό του, αντιδρώντας στις πιέσεις των βουλευτών και των άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που διέτρεχαν όλη την έκταση του Δήμου, προσπαθώντας να αποτέψουν την υπερψήφιση Τζέκου με το επιχείρημα ότι ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως είπαμε, στο Δήμο Θερμαϊκού μεγάλη μερίδα Νεοδημοκρατών επέλεξαν Τζέκο γιατί απλά εκπροσωπεί το καθαρό και δεν υπακούουν σε καμία κομματική γραμμή. Συνεπώς ο πανικός της ομάδας του απερχόμενου δημάρχου προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις και τους οδηγεί σε μεθόδους απερίσκεπτους, ασκώντας ακόμα και τηλεφωνικές πιέσεις σε δημότες χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα από αρχεία χωρίς την έγκριση των κατοίκων. Αποκορύφωμα αποπροσανατολισμού ήταν και το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφίτσας» που διανεμήθηκε δωρεάν σε χιλιάδες αντίτυπα στο Δήμο Θερμαϊκού λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, εμφανίζοντας το Θοδωρή Τζέκο ως παιδί του ΣΥΡΙΖΑ, διαστρέφοντας και δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελου. Ο Τζέκος προς απάντηση αυτής της σκευωρίας προχώρησε τις διαδικασίες μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και η συνέχεια θα δοθεί στο δικαστήριο. Οι ενέργειες αυτές που είναι στοχευμένες, προκαλούν την αγανάκτηση των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού με αποτέλεσμα να συσπειρώνονται όλο και περισσότερο στο πλευρό του νέου δημάρχου. Όπου και να περπατήσεις κανείς το όνομα Τζέκος είναι αυτό που προκαλεί ευφορία και διάθεση στο κοινό. Ήδη και πολλά αξιόλογα  στελέχη της αυτοδιοίκησης στην περιοχή τάχθηκαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών υπέρ του όπως, οι Αντώνης Ματζάρης, Γιώργος Χατζηβαλάσης, Σπύρος Κουζινόπουλος Κυριάκος Στεφανίδης Κωνσταντίνος Κοκολάκης, ο Ολυμπιονίκης Σίμος Παλτσανιτίδη και ομάδες ανθρώπων από το χώρο της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης, του θεάματος, της δικαιοσύνης, και όλων των άλλων επαγγελμάτων. Απλοί πολίτες που αναζητούν κάτι καινούργιο στον τόπο τους χωρίς τις κραυγές και τις υστερίες πολιτικών που μοναδικό στόχο που είχαν, ήταν να μην χάσουν το θρόνο και τώρα περιέπεσαν σε βαθιά μελαγχολία!

Η πρώτη δήλωση Τζέκου

Ο νικητής των εκλογών Θοδωρής Τζέκος μετά τη θριαμβευτική εκλογή του δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα:

"Στο τέλος αυτής της μακράς και δύσκολης προεκλογικής περιόδου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού για την προθυμία τους να προσφέρουν για το μέλλον του τόπου μας. Είναι σημαντικό. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Δίνω σήμερα μια υπόσχεση ότι θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά του. Θα είμαι εδώ καθημερινά πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Εκεί που με έχουν ανάγκη. Στις γειτονιές που γεννήθηκα και μεγάλωσα, που ζω καθημερινά. Γιατί σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το μόνο κίνητρό μας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.