Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και σήμερα το κέντρο της Αθήνας, με εκτεταμένα επεισόδια να εξακολουθούν να σημειώνονται στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή και τους γύρω δρόμους. Συγκεκριμένα, εστίες έντασης υπάρχουν και στους γύρω δρόμους, στη Μητροπόλεως, την Καραγεώργη Σερβίας και την Πανεπιστημίου.

Ομάδες νεαρών πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, ενώ αρκετοί είναι και οι τραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών.
Ομάδα ατόμων, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, που βρίσκονταν μπροστά από το κιγκλίδωμα, που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στο άγαλμα του ʼγνωστου Στρατιώτη, το έσπασαν με αποτέλεσμα να γενικευτεί η ένταση και η αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ κουκουλοφόροι έσπαγαν με λοστούς μάρμαρα από τα πεζοδρόμια και τα πετούσαν προς τους αστυνομικούς. Παρά τα επεισόδια πάντως εκατοντάδες κόσμου, από το κίνημα των «Αγανακτισμένων», παραμένει στην πλατεία Συντάγματος.
Λόγω της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο, εκκενώνεται το ξενοδοχείο King George.
Ενταση και περιορισμένη χρήση χημικών υπήρξε και το πρωί σε μπλόκο διαδηλωτών έξω από το σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός».
Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, όλα άρχισαν όταν περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, αρνούμενοι να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος τους ήταν να εμποδιστεί η πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Σημειώνεται ότι από νωρίς η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή.
Ένταση δημιουργήθηκε γύρω στις δέκα το πρωί και στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Στις φλόγες τυλίχθηκαν κάδοι απορριμμάτων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και τελικά οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς της Βασ. Όλγας.
Με στόχο την περικύκλωση της Βουλής δεκάδες πολίτες από όλη τη χώρα συρρέουν από νωρίς το πρωί στα κύρια μπλόκα των «αγανακτισμένων», στο σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός», στο Καλλιμάρμαρο και την πλατεία Συντάγματος εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.