Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μία "Σμαράγδω", μα τι Σμαράγδω......

Γέλασαν με την καρδιά τους και πέρασαν μία ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το βράδυ της Τρίτης το θεατράκι των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα για να παρακολουθήσουν την ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη «Η απαγωγή της Σμαράγδως».
Άψογη η Θεατρική ομάδα ενηλίκων  Μηχανιώνας του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. δήμου Θερμαϊκού και οι 15 ερασιτέχνες ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους αντίστοιχους ρόλους του έργου, λες και ήταν επαγγελματίες με πολυετή θητεία στο θεατρικό «σανίδι». Καθώς όλοι, ερμήνευσαν τους ρόλους τους χωρίς κανένα ψεγάδι, παρά τα φτωχά σκηνοθετικά μέσα που είχε στη διάθεσή της η σκηνοθέτης του έργου  Πολυξένη Ζαπτιέ.
Πρόκειται για ένα άρτια δραματουργικά έργο που κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή αδιάπτωτο καθ’ όλη τη διάρκειά του και που πέρα από την ηθογραφική του αληθοφάνεια και την επίφαση των κωμικών καταστάσεων φιλοδοξεί να πάει βαθύτερα και να αναλύσει τον άνθρωπο που έχει πάθος για το χρήμα από κάθε του πλευρά.
Όπως έγραφε ο αξέχαστος Λέων Κουκούλας, όταν για πρώτη φορά η «Εταιρεία Ελληνικού θεάτρου», ανέβασε την «απαγωγή της Σμαράγδως» στις 9 Αυγούστου 1947, «Ο Μιχ.Κουνελάκης δίνει μία κωμωδία, με δροσιά και υγεία, με κέφι και ανθρωπιά, ένα έργο που πέρα από την ηθογραφική του αληθοφάνεια και κάτω από την επίφαση των κωμικών καταστάσεων που παρουσιάζει, φιλοδοξεί να πάει βαθύτερα και να ξεγυμνώσει τον άνθρωπο..


Τους ρόλους του έργου, απέδωσαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της «Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων Μηχανιώνας» και συγκεκριμένα οι: Ειρήνη Αδαμάκου, Ισμήνη Βαριοπούλου, Μαίρη Βαριοπούλου, Χρήστος Δελτσίδης, Κούλα Καλαϊτζόγλου, Βιργινία Καλλιοντζή, Σταύρος Καλόστος, Ανέστης Κάλφας, Χρήστος Καπράλος, Δέσποινα Καραγιάννη, Μαίρη Καρδαμίλα, Μαγδαλινή Μπαξεβάνη, Παναγιώτα Παπαφλωράτου, Μέλλω Νταβράνη, Αφροδίτη Σπίνου.



Πάντως για όσους έχασαν την παρουσίαση του έργου «η απαγωγή της Σμαράγδως», η παράσταση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ και πάλι με ελεύθερη είσοδο στην Παραλία Αγίας Τριάδας στα πλαίσια της «Γιορτής του Τρύγου» που διοργανώνει ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.